Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Enegie verde folosind forta gravitationala

Vizitator ionutnunu

Postări Recomandate

Vizitator andreimihai3

Desigur ca exista randament supraunitar, adica dintr-o suta de unitati de prostie se pot cloci/concepe/dezvolta peste 200. Luam ca exemplu 2 parinti fiecare avand IQ de 50. Per total 100. Ar trebui sa fie prea inteligenti incat sa conceapa deliberat un retard, rezulta de aici ca prostia in sine e inteligenta si stie cum sa supravietuiasca :101

Sa discutam despre energie verde sau despre prostie? Cred ca majoritatea celor de pe forum stau in blocuri, si intr-un apartament cam ce fel de divais ar incape si cat de mare sa fie? Cat o masina de spalat? Cu cat un dispozitiv e mai mare, costurile pentru optimizare, eficientizare sunt mai mari pe partea de componente, ansambluri; cu cat e mai mic, pretul creste din cauza tehnologiei. Asa ca visul unui boiler de 5l, alimentat cu o baterie AAA nu tine, desi ruptii de realitate spera.

Mergem mai departe. Ce-i trebuie cuiva? Apa calda si rece, curent electric, gaz, lumina. Apa rece e elementul constant in toate. Poate fi incalzita electric sau pe gaz.

Am mentionat problema dimensiunilor unui device. Daca vreau sa-mi reciclez toata apa folosita, calda si rece, sa recuperez si din caldura, sa o si purific, cred ca ajungem la ceva dimensiuni, mult mai mari decat filtrul pe apa rece de la o centrala.

O vecina se plangea, ieseanca si ea fiind, ca ne-a venit 160lei la intretinere, ea consumand 5mc apa rece, avand centrala. In conditiile astea apa costa mai mult decat curentul pe luna, si chiar si decat gazul, pe vreme de primavara/toamna. In urma discutiei ma intrebam ce rost are sa obtin curent fie si "gratis" (la bloc e absurda treaba cu eoliana sau fotovoltaicele) daca apa rece e atat de scumpa(furaciunea, de fapt)? La bloc se plateste femeia de servici, depanatorul de la ascensoare, orice varuiala si orice amenajare pe bani grei. Nici un fel de "free energy" n-ar putea compensa efectele legilor noastre scrise si nescrise.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 181
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiunu

21

• 7apte

20

• valangjed

19

• pinky

14

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări