Vizitator ionutnunu Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Salutare tuturor. Am deschis un nou subiect deoarece am vazut ca nimeni nu discuta despre o sursa de energie gratuita, la indemana si foarte puternica - forta gravitationala. De 2 luni si ceva tot caut pe net sa vad daca a mai incercat cineva sa foloseasca aceasta forta pentru a invarti un generator cu magneti permanenti. Exista in Romania o persoana care a reusit sa creieze o inventie ce foloseste forta gravitationala pentru a invarti un generator de 20 kw adus personal din America. Pe scurt: o greutate (100 - 300kg) ridicata la 3 metri coboara invartind un ax (ca la fantana). se cupleaza un multiplicator de turatie (sau reductor) la acel ax prin pinioane, iar multiplicatorul se conecteaza la generator. Coborarea se realizeaza cam la o ora (in functie de multiplicare), iar cand ajunge jos este ridicata cu un motor in doua minute. Astfel la un ciclu de 1 ora ai pierdere 2 minute. Principiul este urmatorul. forta gravitionala se transforma in lucru mecanic iar de aici rezulta energie electrica. Nu am vazut personal cum functioneaza insa am creiat o schema pentru a intelege sistemul. Vreau sa impartasesc cu cei ce au posibilitati sa incerce aceasta inventie in ateliere. Eu inca nu am unde sa lucrez la o asemenea inventie. Astept pareri de la voi. Avantaje - nu depinzi de vant, sau lumina. Poti creia o turatie constanta, Poti opri sistemul cand se incarca bateriilie. schema inventie.doc Link spre comentariu
Ticu Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Energia potentiala a greutatii (mgh) este obtinuta prin consumul unei energii electrice egale (sau chiar mai mare, fiindca randamentul motorului nu este 1). Nu se produce energie din nimic.Energia = puterea x timpul. Poti sa maresti timpul de 100 de ori, dar puterea (watt) va scadea tot de 100 de ori.Desi merge doar 2 minute, puterea motorului trebuie sa fie mult mai mare decat puterea generata de mecanismul tau.Caz similar cu ce propui tu, experimentat de cateva sute de ani: intoarcerea arcului unui ceas se face in 1 minut si ceasul merge o zi sau o saptamana. Sau, alt exemplu: urci o caldare cu apa in 5 secunde si apoi o lasi sa picure in cateva ore. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 interesanta treaba e ca si cum m-as trage de turul pantalonilor sa vad daca ma ridic . Link spre comentariu
verde Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Prietene,esti cel mai tare 20kw cu 300kg la 3m inaltime intro ora ,de cind tot imi bat capu cu energia asta fri ,cu panouri eoliene si tot felul de agregate sofisticate ,si de fapt uite ce simpla e treaba incredibil ,ma gindesc acuma oare nu ar merge sa ridici greutatea aia cu un motoras de casetofon ca consuma putin ,si cu ceva reductor dupa el sa-i maresti forta ce zici? cred ca ar duce si doua generatoare de 20kw daca pui 600 de kile acolo ,e logic. De obicei nu raspund la asemenea idei dar asta m-a dat pe spate, este logica merge beton nu mai zi la nimeni apuca-te si fa-o . S-a mai [creiat o inventie] pt. bodega. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Propun o metoda mai simpla de obtinere a energiei,oarecum gratis.Metoda nu-mi apartine,a brevetat-o Arhimede.Prietenii acestuia ii reprosau ca trebuie sa deschida cu greu poarta casei sale.La care el le raspundea,ca impingand poarta,actionau o pompa care ridica din fantana o anumita cantitate de apa.Aviz amatorilor care stati la casa;una din doua,ori cei ce va viziteaza des,produc energie,ori scapati de vizite dese.Acum serios vorbind,pentru cei ce vin cu astfel de idei...mergeti fratilor la scoala!Nu e o rusine sa inveti....Sau ma rog,acu ceva ani nu era.. Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 am un coleg caruia i-am dat un ups sa il foloseasca la bateria masinii ca la el pica tensiunea des, prima data cand ia picat a conectat ups-ul la baterie si stand el la tv ca omu i-a venit IDEEA! a alimentat din ups un redresor cu care a pus bateria la incarcat! a zis ca trebusoara n-a mers. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Fara nici-o ironie,sunt multi care cad in capcana asta.Cu ceva timp in urma aveam un scuter electric.Era o ciudatenie pentru multi,ca nu facea zgomot;unii ma intrebau cum functioneaza.Le spuneam ca folosesc acumulatori pe care ii incarc la retea.Invariabil,primeam acelasi raspuns...''de ce nu pui un dinam sa-ti incarce acumulatorii''.Aparent fara legatura cu subiectul si eu am pus bani la ''Caritas";evident ca i-am pierdut...l Link spre comentariu
Matrixu Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Nu sunt expert in fizica dar eu zic ca mecanismul seamana foarte mult cu un perpetum-mobile, ceea ce e foarte putin probabil sa reusim sa facem. Nu exista miscare, forta, lucru mecanic fara a consuma energie. Lucru mecanic castigat prin coborarea greutatii va fi necesar si chiar insuficient sa ridice greutatea inapoi la inaltime. Trebuie luat in calcul frecariile din angrenaje, rulmenti, lucru mecanic necesar pentru a pune in miscare piesele mecanismului....toate acestea genereaza pierderi oricat de perfecti ar fi rulmentii si oricat de perfecte ar fi angrenajele pentru ca a pune in miscare o masa este necesar sa se consume lucru mecanic + pierderiile din echipamentele electronice care oricat ar fi de performante tot au randamentul mai mic de 100% si pierd energie pretioasa prin disipare de caldura, plus pierderea din motorul si mecanismul de ridicare al greutatii si alte pierderi generate prin conversia dintr-un tip de energie in altul (energie mecanica --> energie electrica si invers, energie electrica --> energie mecanica). I-ti dai seama ca astia de la Electrica i-au mituit pe fizicieni sa faca legiile in asa fel incat sa depindem de ei Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Interesant e faptul ca asemenea fantasmagorii tehnice sunt gandite de oameni care nu stiu si nici nu vor sa stie, de exemplu, cum functioneaza un motor asincron cu rotorul in scurtcircuit, dar viseaza masini perpetuue, magnetice, electrice, gravitationale, etc-nefericitii ar avea de castigat de o mie de ori mai mult, daca si-ar folosi timpul si energia(sic!) pentru a se familiariza cu unele principii fizice fundamentale,dar deh, acestea probabil le apar plicticoase, lipsite de "magie"... Link spre comentariu
pinky Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Totusi, sa-i raspund initiatorului topicului. DA, exista instalatii care folosesc atractia gravitationala. Da, este free. Exista astfel de instalatii in toata lumea si sunt la vedere. Se numesc hidrocentrale si variatiuni ale acesteia cum ar fi centrale mareice sau de valuri. Trebuie sa ai in vedere ca la orice produci trebuie sa "platesti" o "taxa". Nu o platesti cu bani si nici la stat. O platesti cu lucru mecanic mamei Natura. Deci nu poti sa scoti mai mult decat bagi. Cel putin nu cu actualele legi ale fizicii. A fost inventat si un ceas care functioneaza pe baza modificarilor de presiune atmosferica, deci tot pe baza de atractie gravitationala. PS: corect se scrie: creeze, chiar daca provine din creier ! Link spre comentariu
eugenbt Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 ideea este viabila dar, trebuie folosita forta posesorului. exact cum tragi greutatile de la ceasul cu cuc, faci si aici in fiecare zi, sau de mai multe ori pe zi. vei avea ceva energie la coborarea greutatii si te vei mentine in forma ridicand greutatea. daca trebuie s-o faci la fiecare ora, cred ca vei putea candida la Mister Univers. bafta! Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Fara nici-o ironie,sunt multi care cad in capcana asta.Cu ceva timp in urma aveam un scuter electric.Era o ciudatenie pentru multi,ca nu facea zgomot;unii ma intrebau cum functioneaza.Le spuneam ca folosesc acumulatori pe care ii incarc la retea.Invariabil,primeam acelasi raspuns...''de ce nu pui un dinam sa-ti incarce acumulatorii''.Aparent fara legatura cu subiectul si eu am pus bani la ''Caritas";evident ca i-am pierdut...l Interesant, asta nu cred ca am mai auzit-o din partea dvs, scuterul era "facut"? daca da detalii despre motor/acumulator?Si muulta "documentaie" pe aceasi tema pentru initiatorul discutiei: viewtopic.php?f=74&t=133583&start=15 Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Ideea este buna...pentru stocat energie!Tot se plangeau unii pe forum ca produc prea multsi energia lor nu se poate stoca. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Prietene,esti cel mai tare 20kw cu 300kg la 3m inaltime intro ora ,S-a mai [creiat o inventie] pt. bodega.saracu om o dat de naiba l-am bagat in .........ceatza rau mai bine ii spunem ca 1 cal putere(750w aprox) e egal cu ridicarea unei greutati de 75kg pe o inaltime de 1 metru in timp de o secunda , transformarile sa le faca el pe google ,ca la scoala nu se invatza asta spor Link spre comentariu
CIBY2 Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 interesanta treaba e ca si cum m-as trage de turul pantalonilor sa vad daca ma ridic .De turul pantalonilor in nici-un caz. Or sa intre chilotii intre fese si apar frecari foarte mari! Randamentul se duce pe apa sambetei!Dar alta treaba este cu trasul de par, sau de urechi! Eheee...Propun o metoda mai simpla ...... Acum serios vorbind,pentru cei ce vin cu astfel de idei...mergeti fratilor la scoala!Nu e o rusine sa inveti....Sau ma rog,acu ceva ani nu era..Nici in ziua de azi nu mai este o rusine sa inveti ... daca inveti sa canti manele, ca doar ies bani frumosi de-aici! :nebun:Si pana la urma ce atata carte, o inventie este o inventie! Nu cumva, cel ce a inventat roata, sau cel ce a inventat arcul cu sageti era vre-un absolvent de Harvard? Problema initiatorului topicului nu este ca viseaza, ci faptul ca o face pe un forum unde marea majoritate a userilor sta cu picioarele pe pamant, pamant de care ei nu sunt in stare sa se deslipeasca pentru a ajunge cu capul in nori! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum