Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care este amperajul bateriilor R20 de 1.5v

Vizitator florin_mol

Postări Recomandate

Vizitator florin_mol

Salutare tuturor.

Am cumparat recent un radio pe tranzistori marca ITT Schaub-Lorenz: Golf 100 Europa 5214012 detalii tehnice pe Radio Museum

post-73247-1398295597_thumb.jpg

Radioul este pe bateriii (6x1.5 / 4.5x2) si vreau sa-l trec pe AC/DC prin trasformator de 9v insa nu stiu ce amperaj mi-ar trebui, ca mi-e frica sa nu iau amperaj prea mare sa ard ceva in el.

Cineva mi-a recomandat 1.5 mA, voi ce parere aveti?

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan-a2

1

• Toni Marginean

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Toni Marginean

Cu 1,5 mA nici macar nu aprindeti un bec de scala! La alegerea unui alimentator trebuie sa tineti cont de tensiunea de alimentare si de curentul maxim absorbit de montaj (tensiunea si curentul ne da puterea). In cazul dvs. cu un alimentator de 9Vcc la 1,5A! ati rezolvat problema.

Link spre comentariu

Ideea e ca aparatul de radio va "trage" singur cati amperi are nevoie, trebuie sa respectati intotdeauna tensiunea de alimentare, curentul alimentatorului (maxim) poate fi oricat de mare.Puteti folosi si un alimentator de 9V si 1000 A, aparatul de radio va functiona normal.

Link spre comentariu
Vizitator florin_mol

Aveți idee cum as putea determina polatitatea firmelor după ce îl cumpăr, întrucât nu am echipament de masurare. Din câte îmi aduc aminte pulsul pisca daca atinge firul cu zone sensibile ale pielii. Multumesc.

Link spre comentariu

Aveți idee cum as putea determina polatitatea firmelor după ce îl cumpăr, întrucât nu am echipament de masurare. Din câte îmi aduc aminte pulsul pisca daca atinge firul cu zone sensibile ale pielii. Multumesc.

Scrie pe el !! > cumparati un multimetru ,gen DT 830 (cam 10-12 lei ) > pe viitor poate mai aveti nevoie !!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări