Vizitator ham_radio Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Salut, vreau si eu sa-mi construiesc o antena dual band, 2m/70cm, ce-mi recomandati...? as dori ceva relativ simplu intrucat sunt "entry level" la tot ce inseamna radioamatorism. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 O antena J-POLE ar fi mai simplu de facut si e destul de buna pentru inceput.http://nt1k.com/blog/2011/open-stub-j-p ... any-times/ Link spre comentariu
Vizitator ham_radio Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Mersi pentru link... de maine ma apuc de treaba, mi se pare destul de simplu dpdv constructiv, sa vad de unde fac rost de un swrmetru, dar banuiesc ca daca tai elementii exact la marimea care trebuie nu mai trebuie sa o acord... sau ma insel? Link spre comentariu
yo7lhe Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Fara macar un reflectometru e cam greu sa pui la punct o antena. Poti construi unul destul de usor sau sa imprumuti pentru reglaje.Radioelectronica nu prea merge ''la ghici''. Oricum un reflectometru e la fel de necesar ca transceiver-ul, e relativ usor de construit si etalonat si nu necesita superprecizie la masuratori. La mine stau permanent in circuit. Link spre comentariu
C.D. Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Antena dual band are intotdeauna VSWR-ul mai mare pe una dintre benzi (ori VHF ori UHF)Cel mai bine este sa construiesti doua antene (una pe VHF si alta pe UHF) si le calibrezi pe amandoua cu reflectometrul pentru un SWR cat mai apropiat de 1.Ideal ar fi sa nu faci treaba aceasta cu statia, adica calibrarea, ci cu un amplificator separat de 1W/50 ohmi. Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Se poate face o antena dual band destul de simpla dintr-un tronson de cablu coaxial de 75ohmi. http://vk2zoi.com/articles/dual-band-hi ... lower-pot/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum