bogdan546 Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 am cumpart un tranzistor BUT18AF si la masurare am constatat ca intre B-E am o rezistenta de 75 ohmi si dioda intre C-E .Ati mai intalnit asa ceva ? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Nu > au incurcat omuletii matrita !! :rade:Nu cumva avea urme de cositor pe pini ??> mai stiu eu un magazin !! Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Sper ca sti ordinea corecta a ... pinilor. http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... UT18AF.pdf Link spre comentariu
bogdan546 Postat Ianuarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 am masurat cu doua aparate (protek505 la magazin )tranzistorul cumparat de mine si un alt tranzistor la fel si amandoua aveau rezistenta intre B_E si dioda intre C-E.Tranzistorul urma sa fie montat in comutatorul on/standby de la un televizor thomas.Simbolul producatorului de pe tranzistor era necunoscut Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Stift clar .Nu are cum sa aiba rezistenta si dioda. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Ianuarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Asa am zis si eu ,dar daca ati fi vazut patronul cum imi spunea ca sunt din olanda si sunt de calitate Link spre comentariu
dan-a2 Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Daaa ... din gropile de gunoi din China !! :bataieCred ca cea mai mare problema a electronistilor ,ramane procurarea pieselor (semiconductori> mai ales)Nu poti sa dai mereu comenzi la firme renumite !! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 pina una-alta... si pretul platit pe el poate fi un criteriu destul de elocvent ...! anyway , nu exista nici un magazin in rsr care sa mai aiba pe stoc tranzistoare but18af noi si originale philips de la mama lor ...! daca prin absurd s-ar gasi pe undeva , atunci ar costa peste 10 ron bucata si ar trebui sa arate ca in poza/pozele de mai jos...nu altfel...! http://www.aliexpress.com/store/product ... 67220.html doar ca fapt divers , verificati si dvs cam cit costa o piesa cu adevarat originala ...4 usd / bucata ... Link spre comentariu
bogdan546 Postat Ianuarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 sunt constient ca nu mai sunt originale pe piata ,dar chiar si la 3,5 lei cat a costat mi se pare scump deoarece patronul nu a admis ca este in neregula cu ele stiind ca nu daduse mai mult de 1,5 lei pe bucata la achizitie .Apopo de aliexpress am cumparat si eu niste tranzistori de la un chinez de acolo si sau dovedit ca erau falsuri grosolane chiar daca in poze aratau ca aceia de ST .adevarat ca pretul mi-a dat de gandit dar am zis sa incerc si am vazut cum sta treaba cu piesele ieftine Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 eu v-am dat link-ul nu ca sa le fac lor reclama , ci doar sa vada toata lumea cum trebuie sa arate la moaca un tranzistor but18af original ...! ca sa fie tacimul complet si sa se vada ca planeta e intoarsa cu fundul in sus , aliexpres-ul asta e un site chinezesc si are poza cu un but18af 101% original , iar donberg-ul e un site irlandez super - respectabil , si are la poza aceluiasi but18af o piraterie de doi bani gauriti... http://www.donberg.ie/descript/b/but_18af.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Nu este nevoie de un tranz de 1000V ca sa comute 125VPune un tranz din ATX care are de obicei pretul zero lei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum