Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aprindere statica Leduri cu semnal BCD

spinach

Postări Recomandate

Salutam ,Sper ca am pus unde trebuie intrebarea; deci:-vreau sa aprind 7 leduri , separat fiecare , utilizind comenzi pe 3 semnale -dupa aprindere , comanda de aprindere dispare si ledul trebuie sa ramina aprins/stins -m-am gindit sa utilizez memoria MN2102 , pe care o am in stoc -varianta cu mcu , pare mai simpla dar nu am mcu adecvat-sint si alte variante ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

2

• ratza

1

• Marin1960

1

Top autori în acest subiect

Nu stiu la ce-ti trebuie treaba asta, dar sigur nu "merge" cu MN2102, care este o memorie "batrana" de tip dinamic de un bit.Daca esti familiarizat cu seria "4000", poti folosi CD4042 care sa-ti memoreze codul de 3 biti introdus si CD4028 care sa decodeze in format digital. Iesirea CD4028 poate "tine" un led. Din pacate comanda pentru CD4042 nu este chiar asa de simpla!Chiar daca aceste CD-uri inca se mai gasesc la preturi derizorii (1 leu bucata), sfatul meu este sa treci pe un microcontroler tip PIC (14xx, 16Fxx) sau ATMEL (ATTINY) sau orice o fi, un pic de soft... si face exact ce vrei tu! La un pret de sub 10 lei!Vezi pe aici cine se pricepe la soft (e foarte simplu, ce vrei tu), cine se pricepe la uC si... gata!Bafta, si numai bine!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări