spinach Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Salutam ,Sper ca am pus unde trebuie intrebarea; deci:-vreau sa aprind 7 leduri , separat fiecare , utilizind comenzi pe 3 semnale -dupa aprindere , comanda de aprindere dispare si ledul trebuie sa ramina aprins/stins -m-am gindit sa utilizez memoria MN2102 , pe care o am in stoc -varianta cu mcu , pare mai simpla dar nu am mcu adecvat-sint si alte variante ? Link spre comentariu
Marin1960 Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Nu stiu la ce-ti trebuie treaba asta, dar sigur nu "merge" cu MN2102, care este o memorie "batrana" de tip dinamic de un bit.Daca esti familiarizat cu seria "4000", poti folosi CD4042 care sa-ti memoreze codul de 3 biti introdus si CD4028 care sa decodeze in format digital. Iesirea CD4028 poate "tine" un led. Din pacate comanda pentru CD4042 nu este chiar asa de simpla!Chiar daca aceste CD-uri inca se mai gasesc la preturi derizorii (1 leu bucata), sfatul meu este sa treci pe un microcontroler tip PIC (14xx, 16Fxx) sau ATMEL (ATTINY) sau orice o fi, un pic de soft... si face exact ce vrei tu! La un pret de sub 10 lei!Vezi pe aici cine se pricepe la soft (e foarte simplu, ce vrei tu), cine se pricepe la uC si... gata!Bafta, si numai bine! Link spre comentariu
spinach Postat Ianuarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 ok; deja m-am hotarit ; pun mcu. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Poţi încerca cu PCA9539, e un port expander pe I2C. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum