Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare Senzor de miscare in serie tip intrerupator cap scara

Vizitator minishavo

Postări Recomandate

Am condensatoare montate în paralel cu becuri CFL sau Led de câțiva ani și nu au avut nicio problemă. Cum spunea și colegul mai sus, folosind condensatoare cu polipropilenă X2 autocicatrizante, nu există probleme.În cazul folosirii de rezistențe apare o încălzire a acestora și o pierdere de putere minoră prin disipație, dar am testat și varianta asta câțiva ani fără probleme.Binențeles că varianta optimă e cea cu condensator în paralel cu becul, fiindcă nu se pierde putere activă prin el...

Link spre comentariu

Ok, am înțeles. Am 3 camere in casa în care vreau sa implementez varianta cu condensator.  Becurile clipesc pt că întrerupătoarele sunt cu martor luminos. O sa pun 100nF de tip X2. 

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Bună seara, mă puteți ajuta cu o schemă electrică pentru a lega doi senzori la un bec?

Senzorii pe care ii am au 2 fire mai lungi care se conectează la faza și nul iar celelalte două fire mai scurte se conectează la consumator

Screenshot_2020-02-23-18-54-22-141_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Editat de Emil87
Link spre comentariu

Pune şi modelul de senzor, din poză nu poţi deduce mare lucru.....dar în principiu, poţi lega de la fiecare senzor câte un fir de aceeaşi culoare la aceeaşi bornă a becului comun.Adică să nu se creeze accidental un scurtcircuit între fază şi nul prin conexiunile dintre senzori.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Bună seara. Va rog sa mă ajutați intr-o situație asemănătoare cu ce se discuta aici. Mă interesează un circuit pentru iluminat alee și cred ca tot de tipul cap-scară ar fi cel mai indicat. Numai ca as vrea la un capăt sa montez comutator clasic cap-scara iar la celalalt, ori un senzor care sa acționeze cap-scara ori sa fac o legătură la un eventual sistem electric de deschidere a porților. Și o temporizare a functionarii ar fi buna. Ce recomandări ați avea? Dacă se poate sa îmi recomandați și un tip de conductor rezistent la îngropare în timp. Va mulțumesc.

Link spre comentariu

Se poate oricum vrei, de exemplu când intri în curte să se preia comanda iluminării de la o poartă automatizată cu telecomandă, printr-un releu comandat chiar de motorul porţii.La ieşirea din casă se poate da comanda de către un senzor IR cuplat la acelaşi temporizator.Pentru cablajul îngropat există conductori dedicaţi, cu manta de protecţie metalică, dar se pot introduce conductori izolaţi de instalaţie electrică şi în tub de PVC de genul celui folosit la instalaţiile de apă şi se îngroapă la o adâncime sigură (70-80cm) iar siguranţa ce deserveşte circuitul să fie una diferenţială.Cel mai bine cauţi în normative toate datele, funcţie de situaţia dată.

Editat de validae
Link spre comentariu

Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Când spuneți conductori izolați vă referiți la cablu 3x, 2x sau la conductori simpli individuali de culori diferite? Adică dacă folosesc tub pt apa, este mai indicat sa folosesc 3 conductori separați pt un cap scara de genul asta sau sa iau cablu 3x?

PS: Legat de adâncimea ingroparii, majoritatea suprafeței pe unde va trece cablajul nu va mai suferii intervenții. Pt cazuri de genul asta recomandați 70-80cm sau mai sunt și alte motive? Nu prea am posibilitatea sa sap la 70-80. Este o margine îngustă de curte, intre aleea betonata și gard.

Editat de Bogdan13
Link spre comentariu

Dacă introduceţi cablurile în tub PVC gros, ar merge şi la un 50cm, deşi normativele nu prea sunt flexibile.Eu am făcut acum vreo 10 ani o astfel de traversare prin curtea proprie pentru o fântână, pe o lungime de vreo 20m şi  la o adâncime relativ mică, cam 20-30cm şi totuşi n-au fost probleme de atunci, dar am ţinut cont de situaţie şi nu am săpat prin zonă.Am băgat conductorii (cablu liţat de 1,5mmp) prin tub PVC de 16mm bine etanşat contra apei.A fost o soluţie care s-a vrut ,,provizorie,, dar care a rămas aşa mult timp, dar pe care o voi scoate din uz curând, fiindcă anul ăsta termin cu casa şi refac totul cum trebuie, fiindcă atunci era doar o situaţie de ,,şantier,,...

Link spre comentariu

Exact la fel am si eu,la tara,tubulatura PVC fi 40mm pentru fantana.In plus cablul PVC trifilar l-am mai bagat si in tub flexibil.La capete etansare cu spuma poliuretanica.Nu mai tin minte daca am dat si silicon peste ea.

Link spre comentariu

Eu am îmbinat tuburile de PVC prin încălzire cu bricheta la un capăt şi apoi lărgire cu un dorn, le-am petrecut unul peste celălalt vreo 2 cm apoi am dat şi bandă izolatoare peste îmbinare.Capetele sunt scoase din pământ circa 20 cm şi protejate cu furtun din plastic să nu intre apa.Ca măsură suplimentară am pus şi o siguranţă diferenţială de 300mA.Nu a sărit încă din cauza instalaţiei şi nici nu mai are cum pe viitor...

Link spre comentariu

Exista tub dedicat pentru cabluri subterane   

Descriere: Tub gofrat din polietilena de inalta densitate compus din doi pereti distincti, sudati intre ei prin co-extrudare. Partea externa riflata confera rezistenta la strivire, in timp ce peretele intern lis faciliteaza trecerea cablurilor. Fiecare colac are fir de tragere si mufa de imbinare din PEHD.
Forma prezentare: colac 50m
Caracteristici: Diametru: 40 mm
Lungime: 50 m
Volum: 0,14 mc/colac
Temperaturi: -10°C / +60°C
Raza de curbura minima: 8 x Dn
Rezistenta la strivire: conform EN 50086-2-4 / CEI 23-46 / Varianta A1, ≥ 450N cu deformarea diametrului de 5% (pe esantioane de 200 mm)
Rezistenta la lovituri: pana la temperatura de -25°C
Rezistenta la variatiile de temperatura: de la -10°C la +40°C fara compromiterea caracteristicilor originale
Rezistenta electrica de izolare: >100MΩ
Rigiditatea electrica: >800Kv/cm
Rezistenta la agentii chimici
Utilizare: Protectia cablurilor electrice de joasa tensiune si a cablurilor telefonice subterane.   TUB GOFRAT PEHD Ø40 - BADUC Magazin Online - furnizor general de ...
Link spre comentariu

Exista un element de comutare numit teleruptor sau releu pas cu pas 2 secvente,la un impuls de tensiune cupleaza la urmatorul impuls decupleaza,el poate fi comandat de butoni fara automentinere gen intrerupator sonerie sau chiar buton comanda pentru montare pe panou

Editat de valivoi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări