wally_gatter Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Ma intereseaza o schema eficace de alimentator si un anume circuit stabilizator care sa aiba o cat mai mica cadere de tensiune. Ideea este de a realiza un stabilizator pentru masina ,care sa debiteze pe cat posibil 12V la 3A .. Din start am exclus ideea folosirii unui convertor DC/DC deoarece pretul este prea mare , de aceea as folosi o alta varianta, cea cu circuit integrat stabilizator. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o schema de genul asta.. Pe parcurs o sa va tin la curent cu rezultatele.. L.E. Ar fi asta o solutie buna: http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm1085.pdf ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 MOS-FET canal P.Am postat eu o varianta cu N-MOS care merge bine (dar,care,evident,stabilizeaza pe -).Doar inversezi piesele si gata Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Cu TIP36 (pnp) de exemplu, la 3A colector si 0,1A in baza, pierzi 0,35V colector-emitor conform PDF. Cu p-MOS poti obtine sub 0,1V, fara o comanda care sa consume 0,1A.CI din schema postata are pierderi prea mari. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 O schema cu mosfet si TL431,a postat smilex aici viewtopic.php?f=41&t=132990Se poate adapta simplu pentru 12V/3A.Se modifica divizorul rezistiv ce polarizeaza referinta la 431,mosfetul trebuie sa aibe Rds cat mai mica,la 3A. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Recomand si eu schema lui @smilex, trebuie doar rezistenta de sus din divizor modificata, cred ca 8k2 ar fi ok, sau eventual 6k8 inseriata cu semireglabil de 5k pentru reglaj mai fin al iesirii, iar P-MOS cu Rds mic sunt destui si la preturi ok, IRF5305; IRF5210; IRF4905, etc. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Am bibilit si eu putin respectiva schema , am modificat valorile dupa cum am dorit eu , si am reusit in final sa obtin ceea ce am dorit.. atasez schema acilea:Schema stabilizator LDO.pdf Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 S-ar putea sa fie nevoie de o compensare, dar incearca. Nu are protectie.Din PDF vad ca la 3A are aproape 0,2V. Cred ca se poate si mai bine, daca e vital. Link spre comentariu
Terry34 Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 se poate adapta la aceasta schema si un reglaj al curentului de iesire? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum