Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator 12V @ 3A low drop

wally_gatter

Postări Recomandate

Ma intereseaza o schema eficace de alimentator si un anume circuit stabilizator care sa aiba o cat mai mica cadere de tensiune. Ideea este de a realiza un stabilizator pentru masina ,care sa debiteze pe cat posibil 12V la 3A .. Din start am exclus ideea folosirii unui convertor DC/DC deoarece pretul este prea mare , de aceea as folosi o alta varianta, cea cu circuit integrat stabilizator. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o schema de genul asta.. Pe parcurs o sa va tin la curent cu rezultatele..

L.E. Ar fi asta o solutie buna: http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm1085.pdf ? :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wally_gatter

2

• Dr.L

1

• Marian

1

• Terry34

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

Cu TIP36 (pnp) de exemplu, la 3A colector si 0,1A in baza, pierzi 0,35V colector-emitor conform PDF. Cu p-MOS poti obtine sub 0,1V, fara o comanda care sa consume 0,1A.CI din schema postata are pierderi prea mari.

Link spre comentariu

Recomand si eu schema lui @smilex, trebuie doar rezistenta de sus din divizor modificata, cred ca 8k2 ar fi ok, sau eventual 6k8 inseriata cu semireglabil de 5k pentru reglaj mai fin al iesirii, iar P-MOS cu Rds mic sunt destui si la preturi ok, IRF5305; IRF5210; IRF4905, etc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări