Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscopul E-0102M Am nevoie de scheme sau carte tehnica

Vizitator sandy001n

Postări Recomandate

Vizitator sandy001n

Va salut!

Am primit recent un osciloscop E-0102 IEMI din 1987,aproape functional dar care are unele mici probleme.Am cautat si am gasit Cartea tehnica a osciloscopului E-0102 IEMI, intr-o scanare de calitate. Am trecut la reconditionarea aparatului si am gasit o rezistenta conectata intre traseele B14 si B22 care in schema E-0102 IEMI din carte nu exista... Presupun ca este un model E-0102M IEMI si este echipat cu tub Tesla. Va rog daca aveti o schema sau Cartea tehnica a osciloscopului E-0102M IEMI sa ma ajutati. Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan-a2

2

• harman37arun

2

• doru3160

2

• Toni Marginean

2

Vizitator sandy001n

Defectul initial: osciloscopul E-0102M (SIGUR!)avea spot corect dar a carui intensitate

palea in circa 30s si atingea initial maximul pe la 3/4 din reglajul de luminozitate, (la mai mult acesta scadea!!) cu o focalizare initial acceptabila, apoi la reducerea luminozitatii devenea nesatisfacatoare. Dupa desfacere am constatat ca iesea fum din rezistenta cu pricina.Am inlocuit majoritatea cond. si am gasit 2buc. x 0,1microF/630V conectate in serie, unul distrus cu scurgeri, rezistenta interna si fara capacitate. Acum rezistenta nu se mai incalzeste dar s-a stricat FIT-ul - intra tensiune dar nu iese nimic din triplor! Il voi repara sau inlocui.

Am mare nevoie de schema conexiunilor TC utilizat: TUNGSRAM etichetat astfel:

ART-K 451.

MULTUMESC ANTICIPAT

Link spre comentariu

Defectul initial: osciloscopul E-0102M (SIGUR!)avea spot corect dar a carui intensitate

palea in circa 30s si atingea initial maximul pe la 3/4 din reglajul de luminozitate, (la mai mult acesta scadea!!) cu o focalizare initial acceptabila, apoi la reducerea luminozitatii devenea nesatisfacatoare. Dupa desfacere am constatat ca iesea fum din rezistenta cu pricina.Am inlocuit majoritatea cond. si am gasit 2buc. x 0,1microF/630V conectate in serie, unul distrus cu scurgeri, rezistenta interna si fara capacitate. Acum rezistenta nu se mai incalzeste dar s-a stricat FIT-ul - intra tensiune dar nu iese nimic din triplor! Il voi repara sau inlocui.

Am mare nevoie de schema conexiunilor TC utilizat: TUNGSRAM etichetat astfel:

ART-K 451.

MULTUMESC ANTICIPAT

Tubul este D10-12Gh cauta pe net si gasesti usor configuratia,Succes.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator denon

Stie cineva cum fac diferenta din exterior, intre un 102 si un 102M? Intreb pentru ca am doua modele de 102, la unul e un buton de astigmatism in plus fata de celalalt, iar cel fara buton are aerisire in carcasa. E un model mai nou. Dar pe ambele scrie E 0102, fara M.

Link spre comentariu

Daca nu vrei sa dai jos capacele,cel mai usor de recunoscut un 102 e ca are cele 3 butoane de reglaj(luminozitate,focalizare si astigmatism),fata de 102M care are doar 2(focalizare si luminozitate).Difera si tuburile,dar pt asta asa cum spuneam,trebuie sa le dezbraci,si mai difera putin si schema,dar si pt asta trebuie sa sapi mai adanc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări