philiprobz Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Nu stiu daca este denumirea corecta ,am imprumutat-o de la un alt coleg- Vasile, dar sunt convins ca intelegeti despre ce e vorba. Vreu sa realizez cateva astfel de dispozitive de prindere a pieselor pe strung si nu stiu cum . Intr-un dorn clasic sa-i zic asa , se poate practica o gaura filetata si ulterior realizarea a doua canale in cruce ca la diblurile folosite in constructii pentru expandare dar asta nu asigura o prindere corecta in alezajul in care se introduce dornul . Laturile dornului trebuie sa ramana paralele ca sa se lipeasca pe o suprafata cat mai mare de interiorul piesei ce urmeza a fi prinsa cu acest dorn si asigurarea centrarii acesteia. Ori daca strang surubul, dornul va deveni conic si nu cred ca e corect. Cine are asa ceva si daca se poate o fotografie sau o schita a unui astfel de dispozitiv il rog frumos sa posteze. Link spre comentariu
ndc74 Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 E vorba de penseta de prindere? Link spre comentariu
philiprobz Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Nu, este exact invers, dornul se "umfla" pentru a prinde pe interior o piesa care are un alezaj, ma rog gaura . Penseta prinde pe exterior o piesa . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 14, 2013 Administratori Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Eu ced ca l-ai putea face uite aici Link spre comentariu
daredan Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Un astfel de dorn a prezentat radu cnc pe aici pe undeva (nu reusesc sa gasesc postarea)...LE: gata, am gasitviewtopic.php?f=198&t=98846&p=1028358&hilit=dorn+expandabil#p1028358 Link spre comentariu
philiprobz Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Exact ce cautam si multumesc tare mult pt raspunsuri. Faptul ca dornul propriu-zis trebuie sa fie la cota 0 fata de alezajul in care intra ma lamureste pe deplin . Se rezolva astfel problema centarii . In ceea ce priveste fotografia postata de Vasile , am observat ca piesa expandabila are crestaturi in ambele capete respectiv gauri care sa permita umflarea in ambele extremitati . Poate ca exista si alte accesorii la acest tip de dorn si alte moduri de utilizare , cine stie. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 15, 2013 Administratori Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 alea din poza se umfla pe toata lungimea Link spre comentariu
philiprobz Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 In multe ore de navigare aiurea pe net in care imi fac si mult sange rau am gasit o fotografie mai mult decat explicita vis-a-vis de utilizarea acetor dornuri . Sper sa ajute si pe altii . Link spre comentariu
fenobarbital Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Completez si eu cu un exemplu si o scurta descrieresursa: popular science, aug 1941 p 175 expanding and special mandrels Link spre comentariu
philiprobz Postat Ianuarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Mai ramane de vazut ce material sa aleg pt acest dispozitiv. Am citit discutia legata de tratarea termica pt calirea bucsei expandabile . Ca sa nu pierd prea mult timp cu prelucrarea interiorului bucsei m-am indreptat cu gandul la folosirea unei portiuni de teava dar am realizat imediat ca nu prea e pretabila la calire teava obisnuita folosita la instalatiile sanitare . O sa aleg totusi folosirea unei tije de amortizor care dupa indepartarea stratului exterior e mai usor de prelucrat chiar si cu cutite maraton. Sau poate nu mai e nevoie deloc de calire la cat e de "otelos" materialul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum