Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse PC in audio

mosfet

Postări Recomandate

Stiu ca s-a mai discutat, dar oricum; vreau sa intreb daca pot fi utilizate, cu rezultate bune, sursele de calculator in montaje audio care au nevoie de +/- 5, respectiv +/-12 V la amperaj mic, de exemplu un DAC.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

3

• mosfet

2

• csl1131

1

Top autori în acest subiect

• 7 luni mai târziu...

Problema este ca sunt in comutatie si o sa auzi in difuzoare un sunet cam ciudat si enervant

Eu am avut o sursa de calculator pusa intr-o statie si alimenta corectorul de ton si preamplificatorul.....pot sa spun ca daca dadeam volumul la maxim si cablul de intrare bagat in placa de sunet nu avem nici un sunet pe boxe - ziceai ca nici nu merge statia :)
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Depinde mult si dece sursa ai pus, probabil era una cu filtraj cat de cat ca lumea dar cum majoritatea au filtraj de rahat nu recomand surse de calculator mai ales pentru preamplifuri.

Link spre comentariu

Depinde mult si dece sursa ai pus, probabil era una cu filtraj cat de cat ca lumea dar cum majoritatea au filtraj de rahat nu recomand surse de calculator mai ales pentru preamplifuri.

Eu luasem sursa aia de la un SH de componente de calculatoare - si am luat-o ca era mica si incapea in carcasa statiei ....m-a costat 100.000
Link spre comentariu

Problema este ca sunt in comutatie si o sa auzi in difuzoare un sunet cam ciudat si enervant

Eu am avut o sursa de calculator pusa intr-o statie si alimenta corectorul de ton si preamplificatorul.....pot sa spun ca daca dadeam volumul la maxim si cablul de intrare bagat in placa de sunet nu avem nici un sunet pe boxe - ziceai ca nici nu merge statia :)
depine MULTTTT ce boxe ai, si ce amplificator ai dupa corector de ton si restu...daca ai un amp cu un tdaxxx care scoate vreo 20-30w SI MAI AI NISTE BOXE "chinezarii" care nu sunt ff sensibine, normal ca nu auzi nik... dar daca pui un ampli de 400-800W si pui si niste boxe care sunt densibile, de ex p-audio..atunci se aude... aici e ca si cum ai boxe ninalea mici , de celc, de desktop, si dai mute din placa de sunet integrata, si pe alea le dai la maxim, si nu se aude nik in ele..dar daca pui un amp de 200-400W si niste boxe , si dai la maxim..te doare capu de ce sunat are in backgound..si on-topic:cat te costa ca sa iei un traf de 1-2W sau ceva...si o punte si un condensator la 12V..cred ca <50.000 toate... plus ca nu ocupa ata loc ca si o sursa...si ai si zgomot de fond mic...
Link spre comentariu

Amplificatoarele erau cu TDA7294, corectorul cu AN5856, preaplificatorul un amplificator de mica putere cu TEA 2025 cu potentiometru pe intrare din care reglam volumul in functie de sursa de semnal....... In rest sunt pe deplin de acord cu tine :wink:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări