Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HP Pavilion dm1 model 1120ez

Vizitator ninovc

Postări Recomandate

Vizitator ninovc

Salutari.

Am un laptop HP Pavilion dm1 1120ez (netbook) functional dar care are si o placuta de extensie cu mufe usb, mufele de sunet si iesirea video la care au fost stricate mufele, respectiv i-au fost rupte mufele usb si pinii din mufa de retea. Intrebarea mea este daca ma poate ajuta cineva cu acea placuta. Eu am incercat s-o repar, i-am schimbat mufele defecte cu altele noi, dar daca pun ceva pe usb-urile noi, calculatorul nu le vede, la fel si cu mufa de retea. Banuiala mea este ca au fost scurtcircuitati pinii de alimentare din mufa usb si s-au ars ceva sigurante fuzibile pe acea placuta.

Oricum ideea este ca as vrea s-o schimb cu totul, dar in tara nu o gasesc sub nici o forma nici noua si nici din dezmembrari. Singurul loc unde am gasit-o e aici http://www.pchub.com/uph/laptop/76-5997 ... Board.html dar nu pot plati pentru ca nu am card international care sa fie recunoscut de PayPal. Acuma daca ma poate ajuta cineva fie cu o placuta buna, fie cu o posibilitate de a cumpara acea placuta i-as ramane recunoscator.

Multumesc anticipat!

P.S. Sper doar sa nu fie dus si controllerul de pe placa de baza, caci deja i-am schimbat displayul ca era crapat, si n-as vrea sa mai schimb si placa de baza. :d Va rog, daca s-a mai lovit cineva de un caz asemanator, sa-mi dea o parere daca merita sa mai cumpar placuta aia sau nu.Multumesc!

Si poze cu opera nenorocitului:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• porscheg

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acea placuta nu are sigurante. Parerea mea este ca s-a un pic ars chipsetul sau cel mai convenabil un mosfet care face 5v desi ca ma indoiesc sa aiba sursa separata pentru usb.Cred ca "placuta" nu-ti va folosi la nimic si mai degraba e o brambureala generala in southbridge. Tot ce ai aratat in poze sunt controlate de southbridge.

Link spre comentariu
Vizitator ninovc

deci sa inteleg ca ar trebui reparata si placa de baza si alta placuta. Pe de alta parte, mai am un usb pe cealalta parte legat direct in placa de baza care functioneaza normal, deci daca ar fi soutbridge-ul ars nu cred ca ar functiona nici acel usb. Nu stiu daca e corect ce spun eu sau poate ma insel. Astept si o alta parere. Multumesc!

Link spre comentariu

Bine inteles ca functioneaza. Nu toate merg pe aceasi teava. Sunt controlate separat. South are controlerul si dupa aia le imparte. Masara pe mufe 5v daca ai elimini problema "sigurantelor" pe care personal nu cred ca le are la cat au inceput sa-si bata joc de ele si sa devina din ce in ce mai mizerii. Daca ai 5v pe mufe cauta-l de southbridge. De obicei aveau pe placa cu usb un mosfet pentru fiecare usb care facea 5v pentru fiecare. Am mai patit sa fie mufe distruse si sa fie doar mosfetul ars iar D+ D- sa functioneze.

Link spre comentariu
Vizitator ninovc

Bun, da toata povestea sa fie oare valabila si pentru mufa de retea??? Semnalul de la retea se duce tot in southbridge? aici mai suspectez si acel trafo de separare galvanica care e imediat dupa mufa, dar nu-i bai se poate schimba si ala ca am unul identic pe o placa de baza defecta. :)

Link spre comentariu

Tot in south. Retea fixa wireless audio hdd dvd usb tst mouse plus ce mai are periferice in south. Trafo ala nu se arde decat la descarcari de curent din retea. Nu la scurt in pini.

Link spre comentariu
Vizitator ninovc

:cry: inseamna ca tre sa repar si placa de baza :cry: :cry: si n-am statie de lipt... si daca mai dau si pe placa de baza 400 de lei si cu displayul pe care l-am schimbat si am pus unul nou si cu placuta aia... ajung la pretul cu care il luam de nou... :cry: :cry: oare cat ar putea costa sa repar placa de baza actuala??? ma poate ajuta cineva??

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări