Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare controler instalatie

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare... O mica provocare pentru cei care inteleg functionarea unul controler instalatie brad . Ma intereseaza sa-l fac sa mearga la 24V utilizare pt afara. Din cate am inteles controlerul se alimenteaza prin intermediul condensatorului.Tensiunea masurata de mine la bornele condensatorului e 4.7V. Am primit indicatii sa-l alimentez prin intermediul unul LM7805. OK, am achizitionat stabilizatorul LM7805, sa-l conectez direct la bornele condensatorului? (trebuie sa scot condensatorul,cum procedez?). Ce ar mai trebui sa modific in schita pt a functiona?

post-59360-139829559135_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

4

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Instalatia este cu led-uri. A fost o ghirlada cu 140 leduri rosii, rupta de viteazul nostru catel. Am putut recupera din ea 108 led-uri, 9 ghirlande a cate 12 buc led, transformator de 24V aveam. Fiecare ghirlanda e inseriata cu o rez de 120ohm. Instalatia merge.... doar ca nu clipoceste, deci as adapta si controlerul pt tens de 24V pt a avea clipocire doar ca nu stiu ce anume ar trebui sa schimb in el......

Link spre comentariu

Daca controlerul se alimenteaza prin cele 2 rez atunci as putea face un calcul simplu: impart valorile rez la aprox 10 si atunci ar trebui sa aleg 15Kohm respectiv 200Kohm. Gresesc cumva?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări