turcu_dan Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Salutare... O mica provocare pentru cei care inteleg functionarea unul controler instalatie brad . Ma intereseaza sa-l fac sa mearga la 24V utilizare pt afara. Din cate am inteles controlerul se alimenteaza prin intermediul condensatorului.Tensiunea masurata de mine la bornele condensatorului e 4.7V. Am primit indicatii sa-l alimentez prin intermediul unul LM7805. OK, am achizitionat stabilizatorul LM7805, sa-l conectez direct la bornele condensatorului? (trebuie sa scot condensatorul,cum procedez?). Ce ar mai trebui sa modific in schita pt a functiona? Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 SE alimenteaza prin 2M si 150K.Becurile sunt calculate pentru 220V deci ai de lucru parerea mea ca nu merita .Se gasesc in comert acum pentru exterior. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Instalatia este cu led-uri. A fost o ghirlada cu 140 leduri rosii, rupta de viteazul nostru catel. Am putut recupera din ea 108 led-uri, 9 ghirlande a cate 12 buc led, transformator de 24V aveam. Fiecare ghirlanda e inseriata cu o rez de 120ohm. Instalatia merge.... doar ca nu clipoceste, deci as adapta si controlerul pt tens de 24V pt a avea clipocire doar ca nu stiu ce anume ar trebui sa schimb in el...... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Daca controlerul se alimenteaza prin cele 2 rez atunci as putea face un calcul simplu: impart valorile rez la aprox 10 si atunci ar trebui sa aleg 15Kohm respectiv 200Kohm. Gresesc cumva? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Ianuarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Nimeni nici o parare? E suficient sa schimb doar cele 2 rezistente cu valorile mai sus mentionate? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum