Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator cu TDA2009

incepatorul_br

Postări Recomandate

salut. am gasit prin intamplare intr-un tv color vechi placa de sunet cu TDA 2009.o pot folosi ca si un amplificator micut?pe placa scrie 2x20 wattsce tensiune pot sa aplic ca sa obtin aceasta putere?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• incepatorul_br

4

• dan cod

2

• dan-a2

1

• lavynyu

1

TDA2009 era folosit mai pe vremuri in TVuri grundig sereo care nu sunau deloc rau.Cine a prins asa ceva stie ce vorbesc.(mai erau folosite si in alte tvuri dar de asta imi aduc acum aminte)

Link spre comentariu

TDA2009 era folosit mai pe vremuri in TVuri grundig sereo care nu sunau deloc rau.Cine a prins asa ceva stie ce vorbesc.(mai erau folosite si in alte tvuri dar de asta imi aduc acum aminte)

da asa este. tv-ul era un grundig .
Link spre comentariu

Si eu am avut un asemenea TV Grundig, mare, greu si sunau minunat de bine. Cred ca difuzoarele inca le mai am pe undeva dar nu sunt sigur. La fel am facut si eu cu acel TDA am facut un amplificator in aer liber, doar TDA montat pe radiator. Am folosit o schema cu alimentare la 12v gasita pe net si spre surprinderea mea a mers din prima doar ca nu mai avea acel sunet ca si pe TV, (m-i se pare ceva normal sa nu fie asa). Eu l-am facut doar de hoby...nu sa fac un amplificator de uz general ci doar sa incerc schema si sa vad daca merge. Nu e extraordinar dar e primul meu amplificator realizat. :da

Link spre comentariu

Si eu am avut un asemenea TV Grundig, mare, greu si sunau minunat de bine. Cred ca difuzoarele inca le mai am pe undeva dar nu sunt sigur. La fel am facut si eu cu acel TDA am facut un amplificator in aer liber, doar TDA montat pe radiator. Am folosit o schema cu alimentare la 12v gasita pe net si spre surprinderea mea a mers din prima doar ca nu mai avea acel sunet ca si pe TV, (m-i se pare ceva normal sa nu fie asa). Eu l-am facut doar de hoby...nu sa fac un amplificator de uz general ci doar sa incerc schema si sa vad daca merge. Nu e extraordinar dar e primul meu amplificator realizat. :da

la fel vreau si eu doar din hobby
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări