metrix4you Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Salut , As avea nevoie de ajutorul vostru pentru o schema relativ simpla , care sa nu cuprinde microprocesoare .Ideea este in felul urmator. Montajul se alimenteaza la 12V si cand primeste un semnal de 3v sa aprinda un led verde , iar cand nu primeste acel semnal sa se stinga led-ul verde si sa se aprinda unul rosu. Eu m-am gandit la o varianta cu un tranzistor , cateva diode si rezistente , dar nu prea mi-a functionat.Daca cineva ma poate ajuta , ii raman recunoscatorVa multumesc Link spre comentariu
dorian 70 Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Uite o schema din Practica electronistului amator, pagina 365, cu banalul AO 741: Link spre comentariu
Marin1960 Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Buna seara! Probabil ca ai facut schema de mai jos, dar nu ai tinut cont de faptul ca Ledul Verde se deschide la alta tensiune decat Ledul Rosu: U Led Verde = 2,2 V U Led Rosu = 1,8 V Daca pui doua diode in serie cu Ledul Rosu, sigur o sa-ti "mearga" ca uns! Bafta! Sper ca nu-i prea tarziu! Explicatii la schema de mai sus: U intrare = 0V Ucolector Q1 = U Led Rosu + U Diode = 1,8V+2x0,7V=3,2V, deci Led Rosu=aprins. U intrare = 3V Ucolector Q1 = U Q1 =<0,5V, deci Led Verde = aprins. Link spre comentariu
metrix4you Postat Ianuarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 multumesc pentru schema. cand va fi gata ce vreau sa fac , o sa va si arat proiectul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum