costy19 Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 buna am un ucator de par cu 2 trepte de viteza si 3 de caldura si mi-a scapat pe jos dupa a inceput sa mearga ventilatorul doar un timp as vrea si eu o schema cu valori pentru a il repara toate piesele sin el s-au sters diode condensatori si as fi interesat daca i-as putea schimba resitanta , 2 sunt in serie si una separat nultumesc uscatorul are 1800wmultumesc Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Ar fi buna o poza. In principiu diodele din uscatoarele de par sunt 1N4007sau echivalent. Condensatori? Poate unul, pe motor. 100nF/250Vac. Ce model este uscatorul (marca/model). Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Sunt diode de 3-4A la puterea aceea, 1N4007 are 1A maxim. Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Sunt diode de 3-4A la puterea aceea, 1N4007 are 1A maxim.Diodele nu sunt folosite la redresarea tensiunii pe rezistente ci pt motoras care trage cateva sute de miliamperi cel mult. Ce rost ar avea sa redresez tensiunea pt rezistente? Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Ce treaba are puterea rezistentelor cu motorasul de ... jucarie , ca nu'i aspirator ? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Nu vorbeam de cele pentru motor, e clar ca-s 1N4007, multe uscatoare au o dioda pentru reducerea puterii prin inseriere cu rezistenta de putere.Ea se afla pe bornele comutatorului. Scuze daca nu m-am exprimat corect. Gandesc mai repede decat scriu Link spre comentariu
costy19 Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 intrebarea e ca de ce se oreste ventilatorul?ca ma turbat, merge un timp cam un minut si da sa se opresca pana chiar o face so operste Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Demonteaza-l cu atentie, si scoate-i turbina, vei gasi par rasucit pe ax.Se opreste fiindca probabil cazatura a provocat deplasarea turbinei pe ax si se gripeaza acum. Cu ajutorul parului adunat acolo. Link spre comentariu
costy19 Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 degeaba am facuto l-am curatatsi tot la fel Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Daca are ceva vechime, motorasul are periile uzate si lovitura le-a facut sa se slabeasca poate.Desfa motorasul, vezi ca are doar doua clipsuri de tabla, fa-i un semn pe carcasa ca daca-l montezi gresit se schimba sensul. Vezi in ce stare sunt lamelele de contact, eventual carbunii, colectorul.Pune o poza de aproape daca poti, altfel vorbim pe nevazute. Link spre comentariu
costy19 Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 starea lui e deplorabila are neegreala si cred ca e si defect unde as putea gasi si eu unul ?de drept vorbind mai am unul le la un aparat de barberit functional , dar nu por dai dau porcaria aia din cap jos , aer un mic tumburus care face sa ses miste lamele de ras , dar nu por saio dau jos. Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Periile colectoare sunt facute din alama si pot fi inlocuite, dar poate fi inlocuit tot motorasul cu unul de la jucarii, ca nu este mai grozav ca cel original, totul este sa-ti incapa acolo. Petrica Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Poti sa-i dai jos cama din capat prin polizare. Ai grija ce motor pui, nu orice motor va asigura aceeasi turatie si poti supraincalzi pana la topire carcasa. ,,Ochiometric " vorbind, sa aiba aceeasi marime, si aceeasi grosime a sarmei de bobinaj.Unul de la jucarii are tensiunea de alimentare de 3V si curent mai mare decat cel original care e de obicei de 12V. Link spre comentariu
costy19 Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 treba e ala de il am de rezerva cred ca este pe filet ca nu pot sai scot chestiaia din cap ca de incaput incape si el, dar se pare ca e rotorul ca gasi 2 sarmulite desfacute cred ca re rebobinat si nare rost , inafar de ala de rezrva mai am cateva dar sint delea la5v c.c , si nar fi eficient , Dl petrica.cel mai nasol e ca nam nici polizor Link spre comentariu
traianpop Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Hai sa fim seriosi!Precis are 1800 W??? Ca doar nu e aeroterma...On topic: - uitati-va bine, pe ansamblul rezistenta e posibil sa aiba un termostat, practic un bimetal.E posibil ca acesta sa se fi decalibrat in urma cazaturii.Pe raspunderea dumneavoastra, acesta se poate strapa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum