Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clarificare coduri condesatoare LOW ESR

miriffic78

Postări Recomandate

Condesatoarele LOW ESR,speciale pentru surse de comutatie, se pod identifica dupa un anume cod atunci cand cumparam?.Am observat ca unele firme folosesc litera M dupa temperatura de 105 grade celsius (105C (M)).Sa fie acesta un reper? Multumesc!?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

6

• miriffic78

6

• validae

2

• 25L91N11

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,

Mai jos in link gasesti amanunte in legaura cu litera mentionata:

http://www.electronics-tutorials.ws/cap ... cap_5.html

Cat despre condensatoarele Low ESR este o adevarata aventura (cel putin ptr. mine) sa gasesti un tabel.

Motive sunt destul de multe...

Fiecare producator lauda ca fiind low esr produsul lor, nici macar tabelele de la ESR metre nu se "pupa" intre ele de la un aparat la altul, depinzand si frecventa de masurare, temperatura ambientala in timpul masurarii, voltajul la care lucreaza, fregventa. In practica colegii cu experienta au ajuns la o concluzie cu condensatoarele Low Esr, mai ales sectiunea Audio si SMPS insa nu am avut sansa sa gasesc un tabel standard. http://my.execpc.com/~endlr/esr.html

Gogu:

http://www.google.co.uk/search?q=LOW+ES ... 66&bih=606

Cele mentionate mai sus sunt parerile personale al unui hobby-st, poate colegii mai experimentati au alta parere.

Succes

Link spre comentariu

Salut.Am propus acest subiect ca sa ma acomodez si sa imi fac lectiile inainte de a lucra cu un ESR-metru.Cred ca acomodarea cu el (ESR-metru) o voi realiza dupa cateva luni de masurari si dupa acumularea unei anumite experiente.Pana acum nu am gasit un condesator sa scrie LOW ESR pe el (am vazut doar pe net),de aceea eram interesat de codurile marcate pe condesatoarele polarizate,pentru ca la o necesara inlocuire sa nu pun in loc de LOW ESR un HIGHT ESR (acestea fiind prin toate magazinele usor de gasit).Multumesc!

Link spre comentariu

Este bine sa ai un ESR Meter pe masa de lucru. Am vazut undeva pe la TV parca mentionai nevoia de un ESR Meter.Gasesti pe forum cateva variante, si de cumparat si de construit. Poate o sa ai nevoie sa te ajute cineva sa-ti programeze PIC-ul/Atmega-ul in caz ca vrei sa-l construiesti singur.Decizia iti apartine....Succes

Link spre comentariu

Mergi la un producator cunoscut si primesti toate indicatiileSant totusi cam scumpi.REVIN:sau te-ai hotarat la NICHICON si alegi PW:mergi apoi la FARNEL si dai cautare in catalog "nichicon capacitors"--selectezi valoarea si tensiunea si obtii diverse rezultate

post-27339-139829559084_thumb.png

post-27339-139829559099_thumb.png

post-27339-139829559116_thumb.png

Link spre comentariu

Eu am cumparat condensatoare low esr Samwha de la "celebra" firma poloneza, diverse valori, intre 10...470 uF si sunt foarte bune, nu pot masura exact esr-ul, am un esr-metru artizanal, dar bun pentru a depista condensatoarele cu probleme de esr...parca RZ scrie pe astia...Ideea e ca de cateva luni am pus prin surse si placi de baza si nu mi-a pleznit nici unul pana acum :)

Link spre comentariu

Românii au făcut o obsesie ptr ESR în ultimul timp. Acum vreo 5 ani se împanicau ptr ''skin effect'' la conductori, apoi au făcut pasiuni ptr snubber-e... şi tot aşa. Încep să cred că e doar o expresie sau cuvînt la modă, din moment ce cond care indică excelent pe esr-metru au rez de izolaţie slabă (pierderile în dielectric mari). O nouă strategie de a vinde şi piesele defecte. :rade:

Link spre comentariu

Nu e nici un fel de obsesie, ESR-ul e cea mai importanta caracteristica la un condensator utilizat intr-o sursa in comutatie. Oricum, cat de curand se va trece masiv la utilizarea universala a condensatorilor cu polimer(solizi).

http://www.ttiinc.com/object/conductive ... hicon.html

Nu mai vorbim de cei cu tantal multistrat, cu dielectric TaO+polimer. Zero ohmi. :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări