albasete Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Multumesc pentru ajutor. O imbunatatire a schemei respective ce presupune ? Nu am traf. de 5 A, va fi folosita pentru un maxim de 3 A, desi ideea nu este rea pentru 5 A, nu se stie niciodata. Inca odata multumiri. Link spre comentariu
almarghi Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 O imbunatatire a schemei respective ce presupune ?presupune inca un operational pt. curent. pana la urma iese cu totul alta schema. se gasesc mii pe net sau chiar aici pe forum. asta e o schema facuta, comentata si rascomentata:http://www.electronics-lab.com/projects ... index.htmlviewtopic.php?f=14&t=22142 Link spre comentariu
albasete Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Tocmai de aceasta schema am fugit de la aparitia ei pe forum. Nu-mi place deloc. Probabil este ca o mancare pe care daca nu o gusti nu stii cat de buna este. Sa vedem... Link spre comentariu
XAN77 Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 nici mie nu imi placea aia cu TL-uri, chiar am si comentat pe acel topic precum vulpea la struguri. Acum insa doar ce am construit-o, mai am sa-i fac volt/ampermetru. Limitarea de curent merge frumos si coboara la valori foarte mici, la mine 4mA e curentu minim. Link spre comentariu
albasete Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Nu stiu ce sa mai zic. M-am enervat destul de tare, incat o voi face si eu. Peste tot dadeam de schema aia, unde intrebam m-i se dadea schema aia, parca nu mai era alta decat schema aia. De gasit am gasit destule scheme, dar vreau si cu reglaj intensitate, asa ca de ce am fugit tot nu am scapat. M-ati convins sa o fac si eu. Link spre comentariu
briobit Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 sursa de la mine din semnatura nu va satisface? Link spre comentariu
almarghi Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Tocmai de aceasta schema am fugit de la aparitia ei pe forum.atunci trebuie sa mai cauti, sau fa sursa conex cnx145. depinde cat de mult vrei sa te complici. eu am mai multe surse facute dupa o schema Rhode&Schwarz, dar e destul de complicata.sursa conex 30V - 3A.pdf Link spre comentariu
albasete Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Ma mai uit si pe schema lui Briobit. Nu mai retin, dar a fost ceva care m-a dat inapoi de la realizarea ei. Cat priveste schema din Conex, nici vorba. Link spre comentariu
briobit Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 probabil pragul minim de la care intra protectia 180 mA parca, in rest nu am nimic de reprosat schemei Link spre comentariu
albasete Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Nu pragul minim, ci thiristorul, care acum mi-am adus aminte ca-l am. Este T1N4. Schema ta este O.K. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Sursa de la conex/velleman mi se pare buna.Am deja una si daca ar fi sa mai fac alta, tot pe ceva f asemanator as merge! Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 Sa nu descid alt topic, intreb aici: o parere despre aceasta schema, desi nu are protectie:Multumesc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 desi nu are protectieR13...Pt alte pareri, simuleaza-i si masoara-i practic stabilitatea. Nu glumesc! Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 R 13 inteleg ca este de 0,47 ohmi. Nu am cum sa fac simularea, nu am in ce. Schema a fost realizata de acelasi Vasile din topicul cu voltampermetrul. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 R13 e rezistenta de pe care se culege valoarea curentului. Deci e o sursa cu curent reglabil. Si prin urmare are protectie (curentul e stabilit din pot).Multisim pt simulari. Marian si smilex s-au jucat cu el cu rezultate bune Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum