tranzistor Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Salutari, Nu am gasit o alta sectiune pe care sa o consider adecvata, asa ca postez aici. Pe scurt: sunt anul III la ASE, Fac. Comert si sunt pasionat de electronica de cand eram mic, dar am decis ca sa ramana la nivel de hobby. Acum, ca orice student din anul III fericit si voios ca a ajuns pana acolo trebuie sa imi fac si eu o lucrare de licenta. Cum pasiunea mea pt electronica inca e vie am zis hai sa vad cum o leg de ce fac eu la facultate si din discutii cu profesorul indrumator am ales sa fac o lucrare despre " Studiul complex asupra echipamentelor electronice A-V si perspective in asigurarea protectiei consumatorului" . In cuprinsul lucrarii trebuie sa vorbesc, pe langa unele chestii ce tin de domeniul economic sau de cel al protectiei consumatorului si de modul de constructie, piese, tehnologii de fabricatie si de calitatea pieselor si componentelor electronice. In biblioteca ASE-ului am gasit o singura lucrare care sa fie catusi de putin in tema cu ceea ce ma intereseaza, pe internet nu am prea gasit si momentan cam duc lipsa de material de studiu. As vrea sa va rog pe voi, cei care sunteti mult mai in legatura cu electronica si cu publicatiile decat mine sa ma ajutati, daca puteti cu cateva recomandari de lucrari/publicatii/articole/carti de specialitate ( in engleza, franceza, germana sau romana de preferat) pentru a putea realiza cat mai bine partea in care trebuie sa vorbesc despre calitatea componentelor si partea cu tehnologii de fabricatie, parametrii de calitate sau orice credeti ca ar putea atinge putin tema vizata de mine. Astept cu interes si dorinta de studiu icon_jook orice recomandare. Toate cele bune! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 La sectiunea Masini Unelte si Scule, exista topicul important Documentatie. Acolo, incepand cam de pe la pagina 4, colegul nostru @klaxxon, a postat o serie de legaturi inclusiv catre carti de electronica. Nu am mai verificat de mult daca legaturile respective mai sunt functionale, dar o poti face personal. Daca acolo nu mai gasesti ceea ce te intereseaza, atunci va trebui sa te apuci in mod serios sa-ti cauti cu google, documentatia necesara. Nu cred ca pe forum vei gasi asa ceva. Mai exista solutia, de a lua legatura pe mesageria privata cu @klaxxon si sa il rogi sa te ajute. El este un foarte bun cautator de documentatie de toate felurile pe Internet. Cam atat pot face pentru tine. Spor la documentare! Link spre comentariu
tranzistor Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Multumesc mult pentru sfaturi!Legaturile din pacate nu mai functioneaza, dar incerc sa iau legatura cu userul klaxxon. Nu doresc neaparat linkuri directe catre publicatii, pana si un nume dupa care sa caut pe internet sau pe la anticariate imi sunt suficiente. Ma pun pe cautat Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Linkurile spre "scribd..." functioneaza toate. Link spre comentariu
klaxxon Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Salutari, [...] In cuprinsul lucrarii trebuie sa vorbesc, pe langa unele chestii ce tin de domeniul economic sau de cel al protectiei consumatorului si de modul de constructie, piese, tehnologii de fabricatie si de calitatea pieselor si componentelor electronice. [...] Poate te ajută cu ceva următorul material: Ca să înveţi cum să găseşti rapid ceva pe internet, aruncă o privire pe aici. Link spre comentariu
tranzistor Postat Ianuarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Mulțumesc mult, este foarte folositoare cartea. Link spre comentariu
tranzistor Postat Februarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2013 mulțumesc încă o dată! Link spre comentariu
Vizitator severika Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Iti recomand sa uiti / ignori cartile romanesti, majoritatea sunt depasite si sunt pline de teorie greoaie si mai ales inutila, explicata infect.Concret, in toata facultatea cred ca am dat peste 2-3 carti cu adevarat tari. :cry: Daca vrei o carte buna, iti recomand cartile scrise de Thomas L. Floyd, gasesti pe net.Unele vin insotite de un Cd cu circuite in Proteus (parca) si un Proteus Lite edition (nu mai stiu sigur dca Proteus sau nu), astfel incat poti face practica, masuratori, experimente la fiecare circuit prezentat, lucru extrem de important. Link spre comentariu
klaxxon Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Ai dreptate severika, toate circuitele prezentate în cartea de mai sus,sînt de prin anii '70÷'80, preluate din Elektor.Dar din păcate nu toată lumea ştie engleza atît de bine încît să poatăciti şi înţelege perfect cărţile lui Thomas Floyd.Aşadar, ne mulţumim cu ce avem în româneşte, adică vechituri. Link spre comentariu
tranzistor Postat Februarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2013 Într-adevăr, lucrari în limba româna nu se prea găsesc, dar caut si caut. Atașez mai jos ce am mai găsit eu relevant din acest domeniu. Poate, vreodată, se mai găsește vreun ciudat in ASE care sa își aleaga o tema la fel de abstractă pentru acest mediu. licenta 1.1-2-3.pdf st caz pt licenta.pdf pt licenta calit. electonicelor.pdf statistical testin elctro comp.pdf Link spre comentariu
klaxxon Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Cărţi de Thomas Floyd şi mulţi alţii: http://libgen.org/ Mai vezi şi pe-aici: http://www.similarsites.com/site/bookfi.org Link spre comentariu
tranzistor Postat Februarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2013 Multumesc, imi sunteti de un real ajutor. Am mai gasit si eu cateva carti in engleza, le voi urca cat mai curand pe un site, poate, vreodata, cineva va mai avea nevoie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum