rabanne2013 Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 BUNA ziua,As acasa incalzire cazan pe lemne. Vreau de exemplu ca atunci cand apa ajunge 50 grade pompa de recirculare sa decupleze. As avea nevoie de o sonda de temperatura? si inca de cv aparat la care sa leg cablul de la sonda si de la care sa regleztura tempera la care sa decupleze pompa.(pompa sa fie tot timpul in priza)Multumesc.astept un raspuns Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Un termostat reglabil, mecanic sau electronic ar face asta.Se gasesc usor. Link spre comentariu
Vizitator dinu_26 Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Cum spune si validae, cu un termostat. Eu vreau sa precizez ca am montat unul mecanic, aproximativ 60RON, pe teava de tur. Nu este nevoie de alta sonda pentru ca are el. Succes! Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Mergi la un magazin care comercializeaza cazane pe lemne,te lamuresc ei.Ai nevoie de un termostat care se monteaza pe teava(termostat bratara ii mai spune).Sper ca despre pompa de recirculare este vorba(by-pass),cea montata intre tur si retur. Link spre comentariu
rabanne2013 Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Am gasit si eu ceva termostat la 50 de lei. Vroiam sa vad ca nu exista alta metoda mai ieftina?! Multumesc pentru raspunsuri Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Mai ieftin era sa-ti faci singur unul electronic, dar nu cred ca merita sa te complici. Link spre comentariu
Juice Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Mergi la un magazin care comercializeaza cazane pe lemne,te lamuresc ei.Ai nevoie de un termostat care se monteaza pe teava(termostat bratara ii mai spune).Sper ca despre pompa de recirculare este vorba(by-pass),cea montata intre tur si retur.Se numesc termostate bimetal.Restul denumirilor sunt astronomice si inventate.Nu vorbeste despre pompa de bypass.Aia e ca sa "pacalesti" cazanul si sa economisesti lemne.El vrea ca atunci cand coboara temperatura sa nu mearga pompa aiurea,iar cazanul sa apuce sa incalzeasca apa ca mai apoi sa fie recirculata.Termostatul de pe tur se pune deobicei la 45grade. Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Cam asa arata un termostat de contact( sau bratara dupa modul cum se conecteaza pe teava cu ajutorul unei bratari):[attachment=1]termostat_bratara__09849_std.jpg[/attachment][attachment=0]termostat-bratara.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Am şters iar ce era în afara subiectului. Am rugămintea ca în secţiunea "Board index » Casa mea » Instalatii" să discutăm despre instalaţiile din casa, NU despre persoanele care scriu pe forum. Pentru întrebări personale, vă rog folosiţi butonul MP (MP = Mesaj Personal). Mesajele care nu au legătură cu subiectul discutat, vor fi şterse. Vă mulţumesc pentru înţelegere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum