Vizitator ionut_b Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Buna ziua!Am urmatoarea problema: as vrea sa caut inlocuitor pentru difuzoarele de inalte dintr-o pereche de boxe Ecouton, pe 2 cai, 4 ohmi. Problema e ca nu stiu ce impedanta au, pe ele nu scrie nimic si cum bobina este intrerupta nu pot nici sa masor rezistenta ca sa-mi fac o idee. Difuzoarele sunt ca cele din boxele Heco vintage, de 25 de mm, cu rama patrata, doar ca au magnet dublu si ferrofluid fata de cele uzuale. Ideea e ca s-au produs doua variante, Heco KHC 25, pe 4 ohmi, cele mai raspandite, si NKM 25 pe 8 ohmi. Ce vreau sa fac e sa cumpar o pereche cu bobina si calota bune, si sa schimb magnetul cu cel original. Midwooferul are impedanta de 4 ohmi. Mai jos atasez si cateva imagini cu acesta, filtrul si o schema facuta de mine, mai din topor (sper sa fie corecta) , si difuzorul de inalte in cauza. Cred ca ar trebui sa fie pe 4 ohmi, ca si cel de joase, dar mi-ar fi de ajutor daca mi-ati putea confirma.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator esty_bun Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Salut,da filtru de cati ohm e?Ce fel de amplificator folosesti pe 4ohm sau 8ohm? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 După valoarea de 6,8uF a cond serie cu diful de înalte se vede că şi acesta era de 4 Ohmi, doar că mi se pare tăiat puţin cam sus. Link spre comentariu
Vizitator ionut_b Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Salut!Multumesc de raspuns. Asa ma gandeam si eu. E taiat la 1800 hz. As cauta un inlocuitor ceva mai bun si sa ajustez filtrul, dar nu se prea gasesc, datorita formei. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Recuperează placa frontală şi prinzi de ea un nou dif. Sau o foloseşti de model ptr o placă nouă, din aluminiu, cu alte găuri. Link spre comentariu
Vizitator ionut_b Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 E o idee si asta. Inca ma mai gandesc daca merita sa investesc in ele prea multi bani. Probabil o sa mai pandesc un pic ebay-ul dupa cele originale. Si daca nu gasesc, o sa caut cam cu ce modele s-ar ,,pupa" mai bine difuzoru' de joase. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Poti face o noua placa, din aluminiu, la cnc, fct. de dimensiunile unui nou tw. Dupa prelucrare, o vopsesti cu un airbrush, spray, etc. Suruburile de fixare se regasesc in tw nou. Rezultatul e absolut identic... Link spre comentariu
adrian lucian Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Pot sa-ti imprumut pentru probe doua tweetere Heco patrate de 4 Ohm insa sunt de 19 mm, cum de altfel pare si al tau. Nu poate fi recuperata placa ta de aluminiu, este chiar sasiul calotei, pe placa sunt lipite firele leonice si cosele de conectare, din cite imi aduc aminte. Link spre comentariu
Vizitator ionut_b Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 In caz ca nu gasesc inlocuitor, probabil ca iau alta pereche si o sa-i fac o placa. Ce m-am mai gandit sa fac, e sa cumpar un recone kit din matase ( versiunile ulterioare asteia s-au facut din matase) si sa-i pun o bobina noua identica cu asta (toata treaba asta facuta de cineva care se pricepe, nu de mine), doar ca nu stiu cat de buna e si ideea asta, ca probabil o sa aiba alt raspuns in frecventa, alt spl si o sa fie cu totul alt difuzor la care nici macar nu o sa am parametrii...Adrian, multumesc de oferta, doar ca al meu e varianta de 25 de mm, cel de 19 mm trebuie taiat mai sus, e mai mult pt incinte pe 3 cai, si mi-e frica sa nu-i fac ceva daca dau un pic mai tare. Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Sa desfaci acel tweeter ca e posibil sa se poata reparaFiind rigide, deobicei se reteaza firul care pleaca usor din bobina spre firul leonicSpun asta pentru ca am mai intalnit la tweetere si le-am reparat usorMai greu se coace bobina, curentul continuu le plesnesteIncearca ce am zis eu ca n-ai ce pierde Link spre comentariu
Vizitator ionut_b Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Primul lucru care l-am facut a fost sa desfac difuzorul si sa ma uit la bobina... Din pacate, cel care le-a avut inaintea mea, a facut o improvizatie foarte urata, a tras un manunchi de fire de la urechea de unde se prinde cablul care vine din boxa si pana la varful bobinei... Astfel s-a ros bobina bobina in locul ala, si s-a deformat si membrana difuzorului, cum nu a putut sa se miste deloc... Deci reparatul cam iese din discutie... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum