Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LED-uri in proiectoare halogen

worker

Postări Recomandate

Am mai multe proiectoare halogen cu sau fara "senzor" (prezenta + crepuscular + timer).Am observat ca si pe piata au aparut asemenea proiectoare dar daca ies mai ieftin cu refolosirea celor existente prefer sa le fac eu in regim DIY.Deci, vreau sa le modific si sa folosesc LED-uri de putere care sunt comercializate si aici la bazar:viewtopic.php?f=59&t=136764Sursa am gasit aici:viewtopic.php?f=59&t=135131numai ca tensiunea de intrare este continua si trebuie sa fie aprox. 35VAcum se pune problema in felul urmator. Unde gasesc o sursa mica ca dimensiuni sa incapa in proiector pentru outdoor 220V-30V cu care sa alimentez LED-urile?Sau o schema verificata inclusiv cablajul. posibilitati de executie am.Multumesc anticipat pentru sfaturi, sugestii si solutii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• worker

4

• validae

3

• Dr.L

1

• florinellll

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

da. interesanta si mica.dar daca fac un calcul simplu 35lei sursa + 30lei LED-ul de 10W=65 leiun proiector de 10W este aprox 85 lei cu TVA, deci adaptarea led-ului, montajul sursei si carcasa existenta fac mai mult de 20 lei.Pentru puteri mici am ajuns la concluzia ca nu este rentabil sa cumpar surse.Asa ca poate se gaseste o schema

Link spre comentariu

Doar daca munca ta valoreaza 0 o sa iesi mai ieftin. Surele in comutatie nu sunt deloc simple. Daca n-ai idee cu ce se mananca, si cumva se intampla sa nu-ti mearga, sa vezi atunci timp consumat!De fapt, indiferent de ce stii, daca nu-ti merge tot iti ia destul timp!Si mai costa si piesele alea ceva...mai ales ca nu iei mii din fiecare

Link spre comentariu

cand prind timp liber o sa fac ceva teste.e o varianta cu transformator si e de anduranta dar speram sa gasesc ceva mai deosebit.daca nu gasesc o solutie de sursa in comutatie cu curent constant o sa rog un prieten care importa din china sa imi aduca surse si led-uri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări