spinach Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Salutam ,Desenez o placuta si cred ca memoria interna flash a mcu este prea mica . Vreau sa ii atasez o memorie externa , dar nu stiu nimic despre acest lucru ; astfel:a.din punct de vedere hard -uzual cu ce pini lucreaza -ce tip de memorie se potrivesteb.soft -programul va sta secmentat in cele 2 memorii 2 memorii sau total in memoria externa ? Link spre comentariu
mitescu Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 ATMega este un MC cu arhitectura Hardward, si magistrala de date si adrese a zonei de program nu este accesibila extern. Extensia zonei program este posibila mai ales la microcontrollerele cu arhitectura Von Neuman. Asa ca.... alegi alt MC Link spre comentariu
spinach Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Adica trebuie sa ma limitez la valoarea din mcu . ; valabil si pentru eeprom ? Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Ce dimensiune are programul tau ? ATmega2560 de exemplu are 256k de memorie? nu iti ajunge ?Pentru a stoca variabile in eeprom poti utiliza o memorie externa, daca numarul de locatii nu este suficient.Dar, cate varibile vrei sa stochezi in EEPROM ?Am impresia ca faci niste confuzii... Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Ce cauți tu e un RAM extern. Ce controller ai? Nu toate pot folosi așa ceva. Link spre comentariu
spinach Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 mega32 ; inteleg ca are 32k Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 În 32k bagi la cod de-ţi iese pe nări. Ce vrei să faci, mai exact? Link spre comentariu
spinach Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 ok;am inteles.Dupa parerea mea , tehnologia smd este totusi dificila la nivel de amator . Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Depinde ce vrei sa faci. Daca vrei memorie din care sa ruleze cod, nu poti face asta cu nici un avr pe 8 biti (poate daca faci un fel de limbaj de scripting, dar se duce naibii performanta). Daca vrei memorie din care sa incarci sau in care sa salvezi diverse informatii (fisiere, date, valori de senzori), atunci poti folosi cam orice cip de memorie (ROM/EPROM/EEPROM/FLASH) sau carduri SD (cel mai bun dpdv pret, performanta si capacitate).Daca vrei memorie RAM, exista multe cip-uri care permit memorii externe SRAM sau SDRAM (xmega) de pana la 16MB (tot xmega).Totusi, te complici inutil. Asa cum ti-ai dat seama, AVR-urile pe 8 biti sunt limitate din acest punct de vedere tocmai din cauza ca registrii si magistrala de date sunt pe 8 biti. Ele nu sunt destinate aplicatiilor in care e nevoie de multa memorie RAM/flash. Pentru asa ceva ai ARM si altele. Link spre comentariu
spinach Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 atmega1284 , mai exista ? Link spre comentariu
Vizitator kazacy Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Da ATMEGA1284 si 1284P exista, prima varianta am cumparat chiar eu acum o luna. In fine nu stiu daca am voie sa postez aici link sa nu se considere reclama desi personal sint doar client pentru aia nu am nici un interes cu ei. Da-mi pe privat daca nu gasesti.P.S. Pentru ATMEGA1284 fara P ca sa il poti programa trebuie sa modifici configuratia lui avrdude. Personal pentru programarea lui folosesc un Sinaprog 2.0 la care am pus un patch la fisierele de configurare si merge ok. La fel daca ai nevoie da-mi pe privat si pot trimite programelul sau il pot posta aici daca nu e problema din partea moderatorilor.Bafta Link spre comentariu
spinach Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Multumesc ; dupa mine , problema a fost rezolvata , in sensul ca daca 32k nu vor ajunge [pe asta il am momentan] , voi cauta unul mai mare si deci in acelasi soclu il voi pune pe celilalt . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum