Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tanc cu telecomanda radio defect

Vizitator marian_ariciuc

Postări Recomandate

Vizitator marian_ariciuc

Salutari!un prieten are un tanc cu telecomanda radio defect. mesterul din mine s-a oferit sa-si arunce un ochi...zice ca i-a scapat telecomanda si nu mai lucreaza.l-am desfacut si telecomanda si receptorul(imi imaginam ca e vreun cablaj crapat din cauza socului dar nu e asa).cum probez acea telecomanda?(daca era telecomanda IR ma uitam la led-ul ei prin camera telefonului, dar e radio).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• miron1947

1

• Phaeton

1

• popa ionut

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator marian_ariciuc

am incercat langa 2 radiocd-uri auto, unul de la masina din dotare - blaupunct si inca unul mai afectat de vreme...langa niciunul dintre ele nu se aude nici un fel de bruiaj...am sa mai incerc cu o alta baterie, poate poate...

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

pai are o placa cu tastatura, apoi are o placa mica pe care este chipul...din acela negru, picatura...pun poze ceva mai tarziu...are si un cristal, parca de 12Mhz...placa cu tastatura are rezistente si condensatoare THD care aparent n-au nimic...

Link spre comentariu

Jucariile sunt pe 27MHz. Se poate proba eficient emisia cu montajul de mai jos.Diodele pot fi si cu germaniu punctiforme din radiourile vechi.Instrumentul poate fi orice VU-metru de la magnetofoane sau orice aparat de masura cu sensibil.Pe radio AM se probeaza telecomenzile in infrarosu, jucariile radiocomandate nu sunt sesizate eficient.

post-21106-139829558736_thumb.gif

Link spre comentariu

pune o poza cu placainca ceva , sigur nu a umblat nimeni prin bobine? ca stiu destule persoane care cand nu le functioneaza cate ceva se pun si invart de tot ce se poate invartii pe acolo

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

pune o poza cu placainca ceva , sigur nu a umblat nimeni prin bobine? ca stiu destule persoane care cand nu le functioneaza cate ceva se pun si invart de tot ce se poate invartii pe acolo

n-a umblat nimeni prin bobina, pentru ca singura bobina ce este reglabila, este pozitionata pe placa receptorului...telecomanda n-are nimic variabil...
Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

Jucariile sunt pe 27MHz. Se poate proba eficient emisia cu montajul de mai jos.Diodele pot fi si cu germaniu punctiforme din radiourile vechi.Instrumentul poate fi orice VU-metru de la magnetofoane sau orice aparat de masura cu sensibil.Pe radio AM se probeaza telecomenzile in infrarosu, jucariile radiocomandate nu sunt sesizate eficient.

BAT41 sunt diode schotcky...merge oare inlocuite cu BAT86(d-astea am in cutia cu jucarii).ce treaba are infrarosul cu gama AM?
Link spre comentariu

....Pe radio AM se probeaza telecomenzile in infrarosu, jucariile radiocomandate nu sunt sesizate eficient....

:jytuiyu cred ca ati vrut sa spuneti oscilatorul din telecomenzi......Metoda asta cu radio pe AM pentru telecomenzi avea o singura buba....nu se putea proba Led-ul IR si emisia acestuia....in rest dadea"informatii" suficiente privind tastatura (functionarea butoanelor) si oscilatorul ...si se folosea pe scara larga in ateliere ca la inceputuri in anii90 era cea mai simpla/la indemana, metoda :sparge:....dupa 94-95...au inceput baietii sa gandeasca o schema "clasica" de receptor IR cu indicare led....inca mai am "dispozitivul" ( de dimensiunea unei baterii de 9V ...care se alimenta cu o baterie de 9V..... :da ...ce vremuri!!!
Link spre comentariu

Domnule Angelescu, va dati seama ca am trecut de faza probarii telecomenzilor TV cu radioul AM :rade: Acum e mult mai simplu de cand mai toate telefoanele mobile au camera foto sensibila in infrarosu. Si schemele de testere sunt asa de simple incat am cateva facute in carcasele de chei auto cu telecomanda. Acolo voiam sa spun ca mai degraba asculti pe radio AM oscilatorul telecomenzii TV decat pe cel de 27 MHz al jucariilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări