xragon Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 salut! vreau sa fac si eu o schema de vu-metru dar cu 80 leduri (2 x 40) ca in videoclipul asta--> are si schema dar nu stiu sa o citesc adica fisierul Link spre comentariu
xragon Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 am gasit schema in final cu eagle, dar problema este ca nu inteleg niste simboluri nu pot sa fac un copy la imagine si ar veni cam asa -->http://imageshack.us/photo/my-images/5/86278954.png/ nu stiu ce vrea sa insemne poate ma ajutati... Link spre comentariu
gabiferaru Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Alea sunt alimentarile pentru cele 10 integrate folosite. La pinul 4 se alimenteaza cu +12V iar pinul 11 la GND (masa). Link spre comentariu
xragon Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 pai dar eu nu am nici un integrat care sa aibe pinul 4 sau 11! si daca sunt sum ar trebui legate ? mai trebuie sa mai iau alte integrate pe langa cele din schema? Link spre comentariu
gabiferaru Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Montajul se bazeaza pe circuitul integrat LM324N, care contine 4 amplificatoare operationale, adica un quad op-amp. In schema apar 40 de amplificatoare operationale, deci vor fi 40/4 = 10 integrate, de aici rezulta cele 10 alimentari mentionate mai sus. In schema din Eagle s-a preferat sa se puna toate alimentarile pentru circuitele integrate la un loc. E o metoda eleganta, folosita des. Aici ai datasheet-ul pentru LM324N: http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... s/2156.pdf Link spre comentariu
xragon Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 deci trag la fiecare integrat + si impamantarea. Nu sunt legate intre ele nu? 4 pot sa leg direct cu +12v iar 11 sa leg cu gnd. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 4 pot sa leg direct cu +12v iar 11 sa leg cu gnd.Nu e optional, poti sau nu poti, 4 trebuie legat la +12V iar 11 la GND.Dar tu nu trebuie sa mai legi nimic, cablajul este deja facut, in arhiva exista si PCB-ul VU-metrului (fisierul vu.brd). Link spre comentariu
xragon Postat Ianuarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 [attachment=0]New WinRAR archive.rar[/attachment]am gasit alta schema care cred eu ca este mai simpla dar am 2 intrebari:1) daca aceasta schema functioneaza 2)cum se pot cele 2 ca sa faca un mono (40 leduri) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum