Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pt cei cu experienta : Cum se manifesta un televizor uzat ?

om_bland

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• om_bland

4

• ovidiu grigore

3

• popa ionut

3

• uvas

3

Tv-ul Beko de care va spuneam la inceput este exact acesta din link : http://www.compari.ro/televizoare-c3164 ... lerie.html

Dupa cum puteti observa, acest tv are pe partea frontala 2 leduri : Unul care se aprinde cand este in stend by si cand merge tv-ul , iar celalalt din dreapta ( de langa acea dunga neagra ) nu mi s-a aprins niciodata ! Acel bec , cand trebuie sa se aprinda ? (manualul tv-ului nu-l mai am)

Link spre comentariu

Acel bec , cand trebuie sa se aprinda ? (manualul tv-ului nu-l mai am)

banuiesc ca aceea este locatia pentru preamplificatorul de infrarosu , caz in care ACEL BEC se va aprinde exact la pastele cailor verzi de pe pereti ...! :rade:adica...NICIODATA...!
Link spre comentariu

da acela este receptorul de IR pt telecomanda,tuburile trinitron au echipat NUMAI tv sony, philips in ultimul timp au montat sasie de la turci pt92 parca, pina si LG au luat sasie E1 de la BEKO dar telecomanda avea aspectul celei de LG iar meniul il dadea de gol Referitor la subiect multe din defectele sau viitoarele defecte ale unui tv apar pe imagine ceea ce-l face mai usor de reparat prin identificarea etajului defect,mai important este ca TK-ul sa fie bun pt ca este piesa cea mai scumpa acesta mai trebuie verificat si cu tv-ul oprit prin vizualizarea ecranului sa nu fie ciobit sa nu aibe zgirieturi adinci sa nu aibe stratul de luminofor insemnat de la punct in mijloc, dunga orizontala sau sa nu provina dupa la monitoare de jocuri mecanice unde unele caractere ale imagini stau in permanenta si insemneaza luminoforul :speriat luminofor= stratul interior al ecranului ce transforma energia cinetica a electronilor in lumina

Link spre comentariu

da ne-am concentrat mai mult pe imag.la tv mai vechi tfk nordmende intradevar e o problema cu suspensia membranei care se ,,maninca,, din cauza timpului chiar si la sony,la care apar niste pocnituri la cresterea volumului in schimb la cele noi se intrerup firele leonice sau legatura acestora cu bobina dar difuzoarele de la tv-urile noi nu reproduc o banda larga chiar daca unele sunt stereo si mai au si corector de ton partea de sunet sa neglijat mult poate si datorita formei carcasei si a lipsei de spatiu in care incap mici difuzoare, :rade: oricum sunt inferioare fata de sunetul acelor tv-uri sh cu incinta incorporata binecunoscutul PH K12 cu ,,efect de stadion,,sau a lui sony ,,urecheat,,

Link spre comentariu

Spuneam intr-un topic de-al meu ca am un Tv sport alb-negru Itc 600 T ( adica identic defapt cu Sport 233 E) , care dupa ce se incalzeste bine ( aproximativ 1 h ) nu mai are claritate la sonor . Imaginea este perfecta indiferent ca este cald sau rece ! La rece tv-ul are sonorul perfect ; daca dupa 1 h de functionare il opresc si il las sa se raceasca , iar isi revine sonorul. Ce Dumnezeu ar putea sa aiba? Electronistul mi-a spus ca nu stie ce sa-i mai faca... tV -UL era pe branci , adica i s-a schimbat ecranul si nu mai stiu ce piese ... si acordat in banda,ca sa mearga asa cum v-am spus mai sus! ... Scuze ca tot insist cu aceasta intrebare: Domniile voastre considera acelasi lucru ca nu se mai exista nicio solutie sa se remedieze si aceasta defectiune cu sonorul ?

Link spre comentariu
Toni Marginean

Schimbati din finalul sunet circuitul integrat sau tranzistoarele (depinde cu ce este facut). Verificati si tensiunea de alimentare a acestui etaj. Luati o casca si conectati-va inainte de finalul sunet pentru a vedea daca nu cumva sunetul vine distorsionat (dupa incalzire). Cam atat!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

S.H va recomand sa cautati un tv cu sasiu 11AK30 si o sa fiti multumit pe deplin...

sa fie sasiul 11ak30 mai bun decat cele cu tda8362 ?ma refer la calitatea imaginii, culori cat mai naturale, definitie etcde ex am un tv sasiu beko12.6 care intr-adevar are claritate dar doar atat...si un thomas cu tda8362 care ofera calitate imagine: culori naturale, definitie(intretesere buna) cu alte cuvinte o imagine "calda" nu una "stridenta" cum sunt multe dupa 2000
Link spre comentariu
Toni Marginean

Sasiul 11ak30 este unul din cele mai sigure din cele existente inca prin casele oamenilor. Cele mai dese defecte sunt cele generate de devalorizarea condensatoarelor sau a penelor de contact.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări