Vizitator lucian_v Postat Iunie 29, 2006 Partajează Postat Iunie 29, 2006 Va rog frumos daca va pricepeti (si stiu ca va pricepeti :supz: ) sa imi spuneti si mie cam la ce distante poate capta un microfon ca cele de jos, fiind amplasat intr-o camera si ce mai este nevoie pentru a prelua semnalul din acel microfon intr-un calculator. http://www.capodimonte.ro/info.html?cod=MIKPOJ58 http://www.capodimonte.ro/info.html?cod=MIKPOJ58 va multumesc. Link spre comentariu
junior Postat Iunie 29, 2006 Partajează Postat Iunie 29, 2006 Ca sa poti conecta microfonul asta la calculator iti tb. mai intai o placa de sunet , un cablu ecranat(stereo) si o mufa jack stereo .Microfonul astfel obtinut capteaza sunete (vocea ) pe o distanta de cativa metri , la o calitate acceptabila. Link spre comentariu
Vizitator lucian_v Postat Iunie 29, 2006 Partajează Postat Iunie 29, 2006 o sa folosesc o placa de captura audio cu mai multe intrari pentru ca e vorba de mai multe microfoane...problema mea era de distanta.si ca sa ma duc la o distanta mai mare...sa zicem max 100 m? amplif ceva?va multumesc inca odata Link spre comentariu
stefanev Postat Iunie 29, 2006 Partajează Postat Iunie 29, 2006 nu cred ca poti face celelalte canale din placa de sunet sa fie toate iesire microfon, in cazul in care vrei mai multe microfoane, iti trebuie preamplificator sau daca te lasa bugetul, chiar un mixer. Link spre comentariu
one Postat Iunie 29, 2006 Partajează Postat Iunie 29, 2006 Ca sa duci semnalul audio la distanta mare iti trebuie un amplificator pentru fiecare microfon, amplificator care sa aiba impedanta de iesire scazuta.Poti alimenta amplificatoarele separat, sau chiar prin cablul de semnal.Pot sa iti scanez 2-3 scheme sa iti trimit, daca vrei.Eu am incercat cu cablu telefonic. Are 4 fire si este destul de flexibil. Folosesti 2 fire pt. alimentare si inca unul pt. semnal. Daca amplifici destul de mult semnalul de la microfon, si asta nu e deloc complicat, poti duce semnal la distanta mare, chiar pe cabluri neecranate.100m este destul de mult, eu am facut ceva cam pe 25m si merge bine. Link spre comentariu
Vizitator lucian_v Postat Iunie 29, 2006 Partajează Postat Iunie 29, 2006 Daca ai putea sa imi trimiti schemele, ti-as fi recunoscator. Merci mult. Adresa mea de mail: [email protected] Link spre comentariu
one Postat Iunie 29, 2006 Partajează Postat Iunie 29, 2006 O sa le scanez maine, la serviciu. Pana atunci, poti arunca o privire la http://www.opamplabs.com/2wrmic.htm http://my.ece.ucsb.edu/bobsclass/2C/Lab ... 202006.pdf http://www.vk1od.net/FM/SoundCardPreAmp.htm Cu cablu telefonic poti alimenta montajul la distanta si cu tensiune dubla! Parerea mea este sa faci un amplificator cu LM386 pt. un microfon, alimentat la vreo 12-15V, stabilizat cu un LM7809, asta pentru ca poti avea pierderi de tensiune pe cablu. Semnalul il duci printr-un cablu obisnuit pana la placa din calculator, dar inainte de aceasta, cuplezi o rezistenta mica de 10-20ohmi, astfel incat amplificatorul de la capatul firului sa debiteze semnal pe aceasta rezistenta. In paralel cu aceasta, legi intrarea in placa de achizitie-captura. Asta http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/ ... cmmic.html se pare ca merge pe 50m. Rezistenta de sarcina este 10k. Link spre comentariu
junior Postat Iunie 30, 2006 Partajează Postat Iunie 30, 2006 Cred ca omul vrea sa capteze din camera sunete aflate la distanta mare (100m).Ai doua solutii : -fie folosesti un microfon fara fir (made in China ~20Ron)-fie folosesti un microfon directional (scump la buzunar) care va fi totusi puternic deranjat de vant. Link spre comentariu
Vizitator lucian_v Postat Iunie 30, 2006 Partajează Postat Iunie 30, 2006 cred ca m-am exprimat gresit...(nu ma pricep asa bine ca voi :prayer: )vreau sa montez un microfon cat mai mic intr-o camera si sa captez semnalul intr-un calculator. problema mea este ca imi trebuie un microfon care pus intr-un colt al camerei sa poata capta sunetele din acea camera. ideal ar fi un montaj wireless intr-adevar...dar ma multumesc si cu fir. este vorba de un microfon spion sa zicem...ca sa intelegeti ce vreau sa fac...din nou multumiri. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iunie 30, 2006 Partajează Postat Iunie 30, 2006 Pentru ce vrei sa faci pot sa-ti recomand un sistem audio-video wirelessin banda de 2,4GHz care nu interfereaza cu alte aparate radio-tv si aredistanta de care ai nevoie. Se gasesc mai multe variante de vanzare,trebuie sa cauti in magazine sau pe net pe site-urile de anunturi.Kit-ul cuprinde camera alb-negru sau color si microfon cu partea detransmisie radio, un receptor si un alimentator pentru receptor.Daca vrei sa stochezi datele pe calculator ai nevoie de o placa dedicatasi un hard mare de 200-300 GB pentru stocare(bineinteles calculatorminim P4 la 2GHz).Pentru o aplicatie low-tech poti incerca combinarea unui preamplificatorde microfon+compresor dinamica+ emitator FM( 88-108 MHz) iar receptiase poate face cu orice radio la care iesirea este cuplata la placa de sunet.Pentru distante asa mari de care ai nevoie trebuie neaparat sa fie legaturaradio.Iar pentru mai multe microfoane trebuie neaparat un mixer.Asta este doar o idee de utilizare, singur trebuie sa adaptezi la conditiilede la fata locului. :finga: Link spre comentariu
Vizitator lucian_v Postat Iunie 30, 2006 Partajează Postat Iunie 30, 2006 multumesc mult, o sa studiez problema... Link spre comentariu
one Postat Iunie 30, 2006 Partajează Postat Iunie 30, 2006 Pentru moment o sa mai aman putin scanatul, caci nu gasesc cartea.Sistemul audio-video wireless este bune, dar destul de scump.Nu ai nevoie de mixer, are placa de sunet mixer.Din cate am inteles, lucian_vlaicu are sau ar vrea sa aiba o placa de captura, nu sound-blaster. Cu un mixer se inregistreaza toate semnalele simultan, ceea ce nu cred ca e de dorit.Daca totusi trebuie mixate microfoanele, placa de sunet are intrare auxiliara, intrare de CD, intrare de linie. Astfel, ai 3 intrari stereo, deci 6 mono + intrarea de microfon, asa ca mixerul iese din discutie. Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 30, 2006 Partajează Postat Iunie 30, 2006 .Acum depinde si cat de pretentioasa este aplicatia . Pt mixare microfoanele condensator se pot lega in paralel , alimentadu-le din aceeasi sursa printr-o singura rezistenta . Eu personal am legat in paralel doua microfoane condensator din alea de 1 ron si sunetul era destul de bun . Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 30, 2006 Partajează Postat Iunie 30, 2006 .Acum depinde si cat de pretentioasa este aplicatia . Pt mixare microfoanele condensator se pot lega in paralel , alimentadu-le din aceeasi sursa printr-o singura rezistenta . Eu personal am legat in paralel doua microfoane condensator din alea de 1 ron si sunetul era destul de bun . Link spre comentariu
Vizitator lucian_v Postat Iulie 24, 2006 Partajează Postat Iulie 24, 2006 salut din nou, multumesc pentru raspunsuri si scuze pentru inactivitate.am achizionat un sistem compus din 4 camere cu microfon incorporat in banda de 2.4 GHz. Am urmatoarele 2 probleme:odata cu el am achizitiont si o placa de captura cu 16 canale video si 4 audio.1. cum pot modifica antenele de la camere, care sunt niste sarmulite scurte, astfel incat sa pot mari putin distanta de receptie.2. cu ce microfoane mai bune pot inlocui microfoanele camerelor astfel incat sa am o claritate mai buna cat si o distanta de captare mai mare?va multumesc inca odata! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum