mihai1979 Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Seara buna ! Dupa cum zice si titlul sint :cry: fericitul posesor al acestei " tigai" de masina de spalat. Toate bune si frumoase pina acum vreo doua zile cind nevasta imi zice ce nu mai stoarce bine. Raspunsul meu catre ea : ee nu stii sa o programezi nici la ora actuala!!! sau iar ai pus sa nu le boteasca !!! Ea catre mine: esti prost!!! Suparat ca m-a injosit , pun ceva haine dau drumul si .... avea dreptate!! Amu treaba sta asa : ia apa , spala si face toate cele pina cind ajunge la stors. Cind ajunge acolo " cica stoarce " dar nu mai are viteza pe care o avea de cind o stiu. E simpla masina. Programatorul e electronic ( nu de ala cu motoras si contacte) , nu are regulator de turatie (sa setezi tu nr de rotatii). Nu arata erori pe leduri(3 la numar). Poate fi din memorie?? Poate fi de la tahometru( daca o fi avind asa ceva )??Daca cineva dintre voi cunoaste tipul asta de masina si a mai intilnit defectul asta va rog sa ma luminati si pe mine! Va multumesc!! Link spre comentariu
Vizitator Sicu Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 daca 400 vrea sa fie turatia la stoarcere inseamna ca are motor cu rotorul ne-bobinat,verifica condesatorul Link spre comentariu
mihai1979 Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Luxor 400sa e modelul masinii de spalat !! Numai ce am terminat sa ma uit sub "fustita" ei. Motorul e cu rotor bobinat, colectorul e un pic negru,are taho si 4/5 fire care dau in motor( 100% firele alea asa multe sint pt schimbarea sensului). Sa fie problema de taho?? ; de colector inegrit( dar in stare buna) ?? Treaba nasoala e ca pe placa de baza NU exista memorie plus ca am probat si pe progran ff redus~30min si e mult mult mai lung. Avind 4 ani masina ma gindesc sa nu aiba si cureaua slabita ( are cam 15/20 mm latime originala de la mama ei). Voi ce ziceti?? Ce naiba sa mai incerc?? Link spre comentariu
mihai1979 Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 nimeni?? Nimic?? :cry: macar o injuratura. Ce rezistenta ar trebui sa aiba taho?? Link spre comentariu
Vizitator laureti30 Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 verifica sa nu fie apasat butonul stop stoarcere(daca are)-curata colectorul .....-verifica presostatul si tubulatura lui..-verifica pe placa el condesatorii sa nu fie vreunu umflat....-succes... Link spre comentariu
electron49 Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 pe la noi nu se injura.la cati bani ai dat pe masina merita sa o schimbi.am avut si eu una la reparat si dupa ce am facut ce spunea colegul mai sus am programato de cateva ori si acum merge normal.asa ca nu disperati.succes. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Buton de stop stoarcere are si nu e apasat( cind se apasa se aprinde ledul) deci... Nu e . Presostatul si tubulatura e ok. Pot zice ca si lucreaza ok ( ia apa cit trebuie si chiar da si comanda de stop admisie apa). Condensatori " bolfosi" nu are. Are 4 cond pe toata placa. Nici macar un traf switch doar o bobinuta si atit. Alimentarea e facuta cu un CI VIper12a. Linga el e un cond de 10uF/400v si ... gata. Asta e alimentatorul!! Imediat ma duc sa o pun cu "cracii" in sus sa vad cum dau motorul jos si sa il iau la intrebari. Zici ca ar fi din cauza la colector?? ce granulatie sa aiba smirghelul?? Cu ce unealta sa curat intre spatiile de la colector ?? @ electron49 ok. Cum ai programat-o ?? Soft sau altceva?? Daca mai ai fisierul mi-l poti da si mie?? Si vreau sa stiu si ce interfata ai folosit + legaturile . Merci!! Link spre comentariu
electron49 Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 eu vorbesc de LUXOR WM 642.acest model are turatia de stoarcere de 600.referitor la programare am programato manual dupa curatare.poate nu aveti turatia mai mare de 400.nu disperati luati-o incet.succes.spatiile colectorului se curata cu un obiect ascutit ac de exemplu asa fel sa curatati acele urme metalice ce ar putea face scurt intre bobini. Link spre comentariu
traianpop Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Nu ati spus nimic de pompa de evacuare!Scoate apa complet? Nu are corpuri straine?Daca ramane apa in cuva, e normal sa nu ajunga la turatia de stoarcere. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 pompa a fost prima care am verificat-o . am curatat colectorul ca la carte ,am asamblat tot + o cruce mare si a reluat functionarea in prametri . multumesc la toti pt participare!!! icon_jook OPERATIE REUSITA,PACIENT ..... VIU !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum