Vizitator holy_andrei Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Buna seara! Am cautat o schema care are la baza un timer 555 si ca iesire sa aibe un semnal cu o frecventa de 147.7 KHz! Am gasit o schema, dar e valabila doar pentru un semnal de max 120 KHz. Daca are cineva la indemana o schema, as fi recunoscator! Mentionez ca vreau sa o folosesc la urmatorul proiect: http://www.instructables.com/id/Wireles ... /?ALLSTEPS Va multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Uite cum se poate asigura stabilitate pana la maximum 300kHz cat poate duce 555 ( sortat) Sincer, nu stiu cu ce te ajuta jucaria aia cu wireless power, nu poti transmite putere la distante mari. Marele savant Nikola Tesla, a experimentat la nivel mare asa ceva, citeste despre el, merita ! Pe baza inductiei la frecventa inalta se construiesc unele periute de dinti cu acumulator si care au un stativ ce contine emitatorul, receptorul fiind o bobina mica si o dioda rapida montate in periuta. Pun jos schema incarcatorului wireless. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Chestia asta e o mica mare porcarie, am testat practic 555 pentru diferite aplicatii si la peste 100Khz devine instabil, dar asta n-ar mai conta, ideea ca doar la fix 147,7Khz merge ar trebui sa sugereze ceva... si in fond si la urma urmei se castiga ce? lipsa unui mat subtirel? si cu ce pret? pai simplu in locul lui ai 2 bobine, una de 3-4 ori mai mare ca mobilul si alta cat el si ambele tre sa fie in proximitate pentru transfer de energie. Explicatia? simplu, e ceva similar zecilor/sutelor de filme de pe iutub care pretind ca au dezvoltat free energy, aiurea... cand unii n-au ce face abereaza pe net si din pacate sunt destui care pun botu. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Vedeti mai sus, am postat cum se asigura stabilitate la peste 100kHz. Amanunte gasiti in lucrarea Pdf 50-555 circuits de Colin Mitchell .Descarcati toate patru cartile de acolo merita ! Alte carti: 1-100 Transistor Circuits 100-101 Transistor Circuits 100 IC Circuits Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Recomand UC3845,care oscileaza pana la 500khz si suporta la iesire 1A.Cu doar doua componente,care dicteaza frecventa de lucru se poate faceun astabil ce ofera la iesire semnal dreptunghiular de frecventa dorita,cu umplere de 50%.Singura problema ar fi tensiunea de alimentare,are nevoie de cel putin 8-9V.Integratul costa un leu.... Schema se gaseste la fig28-29,se renunta la diodele si conzii de la iesire. http://www.soloelectronica.net/PDF/AppNote03.pdf Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Sincer, nu stiu cu ce te ajuta jucaria aia cu wireless power, nu poti transmite putere la distante mari.Pe baza inductiei la frecventa inalta se construiesc unele periute de dinti cu acumulator si care au un stativ ce contine emitatorul, receptorul fiind o bobina mica si o dioda rapida montate in periuta.Pun jos schema incarcatorului wireless.Exista si aplicatii mai serioase,unde s-ar putea folosi solutia.Am de gand sa fac o lanterna super solida si super etansa,la care m-am lovit de problema comutatorului care sa regleze luminozitatea ledului de putere si mufei de incarcare a acumulatorilor.Prima se rezolva cu contacte redd,sau hall,plasate in interior si comandate din exteror cu un magnet,a doua folosind un traf in comutatie,jumatate montat in lanterna,cealalta jumatate in sursa.Asezand lanterna intr-un suport,traful este reintregit,intrefierul foarte mic permitand transferul de putere.Astfel se poate face o lanterna subacvatica,fara nici-un orificiu care ar putea crea probleme de etansare.Si aplicatii s-ar mai gasi. Link spre comentariu
cristi71 Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Sincer, nu stiu cu ce te ajuta jucaria aia cu wireless power, nu poti transmite putere la distante mari.Pe baza inductiei la frecventa inalta se construiesc unele periute de dinti cu acumulator si care au un stativ ce contine emitatorul, receptorul fiind o bobina mica si o dioda rapida montate in periuta.Pun jos schema incarcatorului wireless.Exista si aplicatii mai serioase,unde s-ar putea folosi solutia.Am de gand sa fac o lanterna super solida si super etansa,la care m-am lovit de problema comutatorului care sa regleze luminozitatea ledului de putere si mufei de incarcare a acumulatorilor.Prima se rezolva cu contacte redd,sau hall,plasate in interior si comandate din exteror cu un magnet,a doua folosind un traf in comutatie,jumatate montat in lanterna,cealalta jumatate in sursa.Asezand lanterna intr-un suport,traful este reintregit,intrefierul foarte mic permitand transferul de putere.Astfel se poate face o lanterna subacvatica,fara nici-un orificiu care ar putea crea probleme de etansare.Si aplicatii s-ar mai gasi.nu e rea ideea cu incarcatorul wirelles..cu traful ,insa nu cred ca puteti micsora mecanic asa mult distanta cat sa fie asigurat un transfer de putere acceptabil...interesant oricum. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Traf de comutatie impartit in 2 carcase? pe langa faptul ca intrefierul trebuie sa fie doar in miezul in sine nu si pe partile laterale, s-a gandit cineva la inductanta de scapari in cazul asta? in SMPS-uri repartizam infasurarile intercalat pentru un cat mai bun cuplaj si totusi exista scapari deloc de neglijat, pai ce te faci cand primarul e intr-o parte si secundarul in cealalta la cel putin cativa mm distanta? Teoretic da, este o ideie interesanta chestia asta cu transfer mateless de energie, practic insa va trece mult timp pana se va maturiza suficient cat sa poata fi aplicata pe scara larga. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Se poate face la strung,in fundul lanternei care va fi din dural,o gaura infundata,cat sa intre un miez ETD,care e rotund,pe care e bobinat secundarul.Acesta turnat in rasina,astfel incat la exterior sa ramana suprafata miezului,care se aseaza pe celalalt miez,din alimentator.Intrefier,zero.... Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Ok ai rezolvat cu intrefierul, dar ce faci cu inductanta de scapari? oricum ai da-o aceasta va fi foarte mare, deoarece indiferent cum dispui miezurile, infasurarile trebuiesc separate si protejate in 2 carcase diferite, ramane valabila ideea cu o distanta de minim cativa mm dintre infasurari ceea ce este imens pentru un bun cuplaj. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Ok ai rezolvat cu intrefierul, dar ce faci cu inductanta de scapari?Dupa ce fac primele teste iti raspund.Apropo de asta,stii cum s-au inventat anumite chestii?Toata lumea stia ca respectiva chestie nu se poate face;ei bine,se gasea cate un ignorant care nu stia asta.Asa si eu,o sa ma prefac ca nu stiu despre inductanta de scapari. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Buna seara! Am cautat o schema care are la baza un timer 555 si ca iesire sa aibe un semnal cu o frecventa de 147.7 KHz! Am gasit o schema, dar e valabila doar pentru un semnal de max 120 KHz. Daca are cineva la indemana o schema, as fi recunoscator! Mentionez ca vreau sa o folosesc la urmatorul proiect: http://www.instructables.com/id/Wireles ... /?ALLSTEPS Va multumesc! Frecventa oscilatorului trebuie sa coincida cu frecventa circuitului oscilant ce alimenteaza LED-ul asa ca se acordeaza oscilatorul sau circuitul pe aceiasi frecventa doar astfel vei avea un transfer maxim de energieFrecventa aceasta de 147,7Khz a oscilatorului a fost aleasa in mod sigur dupa circuitul oscilant asa ca cel mai bine ar fi sa procedezi la fel ,adica construiesti un circuit cu rezonanta de 120-150Khz si acordezi frecventa oscilatorului RC cu 555 pt un maxim, este simplu ! Link spre comentariu
Vizitator holy_andrei Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Cu toate ca unii au sarit de la subiect, va multumesc pentru ajutor! Cu jucaria asta vreau sa fac un incarcator wireless pentru ca eu consider ca in primul rand imi este folositor(opiniile sunt impartite aici), si in al doilea rand mai experimentez! De asemenea am mai gasit o schema pe sitel asta: http://www.ohmslawcalculator.com/555_astable.php valorile sunt urmatoarele: C: 0.01 uF ; R1: 33 ohm ; R2: 470 ohm! genereaza o frecventa de 148 KHz! ideea e ca 555 il am deja prin niste cutii pe aici si pot sa incep sa "ma joc" Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Teoretic se poate numi incarcare fara fir a mobilului, practic insa cele 2 bobine trebuiesc sa fie cat mai aproape una de cealalta posibil pentru un transfer de energie util, apoi tensiunea aia trebuie redresata, filtrata ( zgomot mare ) si stabilizata, si evident un supresor pentru a bloca eventualele varfuri periculoase pentru mobil, si evident tot acest montaj merge cu cablu la mufa mobilului, ce castigi in final? tot ai nevoie de fir de la bobina mica pana la mobil, si in loc sa te folosesti de incarcatorul original care contine protectiile necesare atat pentru el cat si pentru mobil, te joci cu o improvizatie...ar putea fi util pentru experimente, nu este insa si practic. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 ar putea fi util pentru experimente, nu este insa si practic. Iata o aplicatie foarte practica a montajului de mai sus -am folosit cca. 5 ani un asemenea "dispozitiv"-pana l-am inlocuit cu un Logitech: Mouse wireless fara baterie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum