maxim_sedilec Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 am putea noi ca oameni ????cum pot sa fac o sursa de 27,6V/5A in comutatie cu 38Vca la intrare ???? pare simplu nu ? fara SMD, fara PFETrandament minim 85%trebuie sa fie foarte fiabila...pretul total al componentelor nu trebuie sa depaseasca 4 USDnu vreau scheme doar idei !!!mici nu stiu ce CI sa folosesc pe partea de BUCK actulamente folosesc asta cu LM723 , D45VH10 si MUR860 printre altele Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 ...pretul total al componentelor nu trebuie sa depaseasca 4 USD..Nu vrei gratis mai bine? Numai mosfetul si inductorul cred ca ar depasi bugetul asta Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 bobina din poza e 0.8USD..... un 80N10 e 1USD o dioda 0.6USD ....IC controler tot pe acolo , restul sant ieftine Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 ar merge un buck cu tl494 și cu irf3205 .ceva de genul am făcut mai demult dar de 24v la 9v cu tl494, randamentul e bunuț. la faza cu investiția pe mine nu m-ar costa nimic, am multe componente cumpărate și recuperate, ar merge și cu uc3843 dar se poate alimenta maxim la 30v. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 bobina din poza e 0.8USD... Alege-ti: Inductanta ..un 80N10 e 1USD... nu prea sunt sigur...Mosfet ..o dioda 0.6USD .... Dioda un exemplu... ...IC controler tot pe acolo... Controler unul arhicunoscut. Toate preturile sunt fara TVA. PS:@Vlad Mihai citeste pdf-urile componentelor ceva mai atent, spre exemplu cel mentionat de tine UC384x si vei descoperi ca de fapt atata vreme cat curentul de alimentare al sau este sub o anumita limita ( te las pe tine sa descoperi si care este ) atunci tensiunea de alimentare este limitata intern, adica nu prea conteste cu ce tensiune il alimentezi atata vreme cat curentul este sub un anumit nivel, tensiunea este mentinuta la o anumita valoare de catre un zenner incorcporat in CI. PS2: @Dr.L daca linkurile mele sunt considerate reclama imi cer scuze si te rog sa stergi mesajul meu. Link spre comentariu
Voltus Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Posibil ceva in genul asta : http://kravitnik.narod.ru/charge/charge_10.html Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Totusi maxim_sedilec nu e in romania, asa ca poate sa gaseasca piesele mai ieftin Pana la urma schemele sunt cam aceleasi, ca nu-s prea multe variante Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 bobina e CHINA ...470uH/10A FET ... http://www.digikey.com/product-detail/e ... ND/2081000 DIODA actuala http://www.digikey.com/product-detail/e ... -ND/919926 TRANZISTOR actual http://www.digikey.com/product-detail/e ... -ND/918453 sper sa nu se considere reclama , nu vand nimic si nu indemn pe nimeni sa cumpere de nicaieri digi-key e in medie cu 20% mai scump decat un distribuitor oficial dar sant cazuri cand e mai ieftin pentru comenzi mici . ideia asta ca piesele sant scumpe e pentru clienti nu pentru productie ! Actualmente sursa se alimenteaza dintr-un transformator toroidal 220V/38V/5A deci undeva pe la 52V tensiune continua de intrare TL494 si alte versiuni ale lui (in curand va dispare) , SG3525 cu versiunile lui , UC38XX , MC34063 ---vreau ALTELE dar care sa nu fie descatalogate acum sau peste 2 ani exista in productie si variante SMD cu LM5088 si FDD3672 si doua diode 50WQ10 dar asta sare binisor din buget sa nu mai spun de versiunea cu LM5116. in concluzie enumerati toate controlerele TH care se preteaza la BUCK si vad eu apoi ce aleg Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Mai dureaza ceva pana vor disparea, nu uita ca sunt ieftine si adaptabile. Restul...sunt doar solutii specifice, cu un pret mai mare!Apoi...sa vedem cine lucreaza in domeniul asta si poate veni cu o asemenea lista Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 UC3843/2 (poate fi si on semiconductor) nu se va retrage curand, fie si numai ca piesa de schimb pentru cate alimentatoare exista. Daca nu se doreste masa comuna a alimentarii cu a consumatorului, cu el si un MOS (irf540) se poate face cel mai simplu si ieftin buck. Daca nu sunt pretentii de plaja de temperatura, caz in care ar trebui 284x sau 184x. Daca inductanta contine si un secundar, se poate alimenta ca si de la retea, cu excelenta protectie si regim termic in caz de scurt la iesire. Daca nu, ramane protectia curenta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum