crispus Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Am un cilindru de care se misca in sus si-n jos. Vreau sa pot detecta cu o precizie cat mai buna cand ajunge in partea superioara. M-am gandit la o bariera laser, dar diodele laser care le-am gasit acceptabile ca pret, au ca temperatura minima -10 grade. Mie mi-ar trebui la -20. Credeti ca ar merge o dioda de genul? Exista si alte variante? Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Lasa laserul, incearca cu infrarosu si focalizare precisa a fasciculului( trece-l prin fante inguste)Incearca un senzor optic cu fascicul reflectat pe cilindrul sespectiv. Dioda emitoare va trimite un fascicul la nivelul de detectie, langa ea se va afla si dioda receptoare, in momentul aparitiei in zona,cilindrul va reflecta spre detector raza, actionand mai departe automatizarea pe care o doriti. Link spre comentariu
crispus Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Cilindrul ala nu e chiar cilindru, si e destul de neregulat. Motivul pentru care as fi vrut laser, ar fi fost ca e focalizat si pot sa vad pe partea cealalta. Practic stiu ca a ajuns sus cand pe partea cealalta nu mai ajunge lumina. Si ar fi mai sigur.Ma gandisem si la infrarosu, dar mi-e teama ca datorita neregularitatilor, sa nu apara reflexii si sa detecteze prea tarziu sau prea devreme... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Ia un laser de jucarie si baga-l in lada frigorifica cu fire subtiri, si vezi daca mai merge la - 20* Link spre comentariu
nicul Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 e un cilindru de aproape un metru si vrei precizie de detectie de ordinul sutimilor de milimetru cat are un senzor laser mai prost sau de ordinul micronilor ?un senzor de proximitate e mult mai indicat. Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 daca are aceeasi cursa si nu are abateri mari stanga dreapta de ce nu ii pui 2 contacte reed ca in poza de mai jos Link spre comentariu
crispus Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Ia un laser de jucarie si baga-l in lada frigorifica cu fire subtiri, si vezi daca mai merge la - 20*O idee foarte buna. O sa incerc. e un cilindru de aproape un metru si vrei precizie de detectie de ordinul sutimilor de milimetru cat are un senzor laser mai prost sau de ordinul micronilor ?un senzor de proximitate e mult mai indicat. Prezicia dorita e de +/- 2-3 mm. Dar distanta de la perete la "cilindru" poate fi pana pe la 10 cm. daca are aceeasi cursa si nu are abateri mari stanga dreapta de ce nu ii pui 2 contacte reed ca in poza de mai josNu pot prinde nimic de cilindru pentru ca trebuie lasat neatins. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Din ce material e facut cilindrul ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Si totusi care e legatura dintre subiectul asta si sectiune asta? Link spre comentariu
crispus Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Trebuie sa dau mai multe detalii: cilindrul e de fapt o mica platforma pe care se pun diverse obiecte (nu stiu materialul). Nu stiu cate obiecte sunt sau care-i dimensiunea lor. Cand primul obiect ajunge in dreptul barierei, trebuie sa opresc ridicarea. Si totusi care e legatura dintre subiectul asta si sectiune asta? Inainte de a posta, am cautat daca s-a mai discutat despre ceva similar. Si a am gasit despre o alarma, tot asa cu bariera si era postat in aceeasi sectiune. Legatura: daca bariera e in spectrul vizibil ar fi o alta sursa de lumina Acuma serios vorbind, chiar nu stiu care ar fi fost sectiunea potrivita. Cred ca ar fi nevoie de o noua sectiune unde putem discuta despre solutii generice. Am vazut multe discutii care se repeta la sectiunea microcontrolere, singura diferenta e ba e facut cu PIC, ba cu AVR. Dar partea analogica e similara. Mi-ar placea sa existe o sectiune cu cele mai bune solutii pentru diverse situatii practice. Link spre comentariu
Ticu Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 ... e de fapt o mica platforma pe care se pun diverse obiecte (nu stiu materialul). Nu stiu cate obiecte sunt sau care-i dimensiunea lor. Cand primul obiect ajunge in dreptul barierei, trebuie sa opresc ridicarea.Se pare ca un singur fascicul nu este suficient, fiindca nu stii unde este inaltimea cea mai mare a obiectelor.Va trebui un fascicul multiplu, obtinut prin reflexia de mai multe ori intre doua oglinzi paralele. Link spre comentariu
crispus Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Exista un singur obiect pe acelasi nivel, si se presupune ca are aproximativ aceeasi inaltime pe toata suprafata platformei (diferentele care pot aparea sunt incluse in marja). Link spre comentariu
pannovy Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Automatizarea dvs poate fi o comanda optica care anclanseaza un releu la intreruperea fluxului de lumina . Si cand va fi de coborat cilindrul ce veti face? Iese cilindrul din raza vizuala si se reia urcarea ? Ceva de acest gen gasiti prin revistele Tehnium de prin anii 84-85 daca nu ma insel. Link spre comentariu
nicul Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 rapid si fara bataie de cap se face cu fotocelule. daca vrei sa bricolezi e in regula, daca nu iei ceva industrial, de exemplu eu am unele care sunt din doua corpuri transmitator si receptor (care poate lucra la iluminare sau la intreruperea iluminarii), 24 de volti, distanta suficienta ca sa acopere si o gaura mai mare de 1-2 m.alegi o dispunere circulara si acoperi 2-3 diametre.merge si cu oglinzi , dar e bataie de cap, sa faci o mecanica fiabila, sa le orientezi , sa le cureti. am vazut o solutie mai ieftina dar eficace, cu lumina modulata si cu ochi de pisica multifatetat.cum au remarcat si alti useri , de automatizare nu scapi. ce faci dupa ce ai luat obiectul de pe platforma, continua sa se ridice, se opreste din nou la aparitia cilindrului, detecteaza sarcina, etc. divaghez acum, ca intrebarea era legata doar de bariera.o bariera circulara e ok, cu leduri, dispunere diametrala, lumina modulata, ceva porti simple pentru cuplarea semnalelor. Link spre comentariu
crispus Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Ce e fotocelula? Fotorezistenta, foto tranzistorul, fotodioda? Sau altceva?Aveti un exemplu, o schema?Platforma se tot ridica pana cand e luat si ultimul obiect. Apoi, cand se reincarca, se pun alte obiecte, se coboara automat platforma si procesul se repeta... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum