Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranformator 380V trifazic

Ionut Remus

Postări Recomandate

Se poate face un asemenea transformator. La locomotivele electrice lde 5100 vechi, pana la modernizarea cu convertoare electronice, exista un asemenea transformator (nu mai am alte detalii despre el, sunt multi ani de atunci) si care folosea doua infasurari pe secundar si vre-o 4 condensatori pentru generarea celor trei faze.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

4

• validae

4

• Ionut Remus

3

• em2006

2

Se poate obtine o alimentare trifazica din retea monofazata prin transformator si defazare cu condensatori dar e o solutie care solicita neuniform infasurarile motorului.Se foloseste la locomotivele electrice clasice ASEA 5100kW pentru alimentarea motoarelor de ventilatie fortata si compresor.Metoda nu se justifica in cazul de fata din cauza pretului componentelor si neajunsului descris mai sus.Ar fi mai indicat si cred ca mai rentabil bransamentul trifazic, daca e posibil in zona.Cereti detalii la CEZ

Link spre comentariu

La serviciu am documentatia, in principiu e un transformator cu intrare 220V si secundar prevazut cu trei prize, prima e legata direct la o faza a motorului, celelalte doua fiind legate prin condensatori pentru a crea defazajul.Pentru economie se poate face autotransformator.Dar problema e ca tensiunile si valoarea condensatorilor se calculeaza functie de puterea motorului.Si cum am mai spus, motorul va avea o alimentare asimetrica, infasurarile sunt solicitate inegal.Transformatorul si condensatorii sunt foarte scumpi la puteri mari.Nu mai vorbesc de gabarit. E o solutie tehnica depasita actualmente.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări