The_Reaper Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 nmgaby21, poti face sursa aceasta, http://www.electronics-lab.com/projects/power/001/index.html, pe care am facut-o si eu si multi altii de aici de pe forum Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Salutările mele și multe respect pentru toți cei care se implică în electronica diy.Vreau să-mi fac și eu o sursă reglabilă de 1-30 sau chiar 40 v și 0,2 - 15 A. (dacă are cineva o schemă funcțională cu tot cu desenele pentru pcb și poziția pe placă) - sunt începător.Dispun de un transformator toroidal cu tensiuni de : 2x40v/6A, 2x10v/1A și 2x17,5/0,7A.Ulterior după ce voi face sursa, acest transformator îl voi monta la un amplificator, iar pentru sursă voi monta un transformator de 1x40-45 v/10-12 A, urmând să-l achiziționez sau să-l construiesc.O sa pun cablajul facut de mine dupa ce il modific putin cu noile specificatii, insa 40-45V e mult pentru schema care a postat-o domnul Almarghi. Un maxim cu care ai putea sa o alimentezi este 34V, desi nu cred ca ar fi in regula sa stai chiar la limita. Link spre comentariu
almarghi Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 schema mea este un incarcator de baterie, nu o sursa. O sursa "cinstita" 30V/40A este foarte greu de facut. am postat o schema "simpla" la pagina 2 a acestui post. Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Abia acum mi-am gasit timp sa fac modificarile. Se alimenteaza ok, intre pinul 4 si 8 am 31V, insa la iesire am 0V indiferent de cum rotesc potentiometrele. Singurul element care nu l-am schimbat inca este R3. Link spre comentariu
almarghi Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 nu trebuie schimbat r3masoara pe intrarile si pe iesirile comparatoarelor si spune ce ai. era bun un osciloscop, cateodata are tendinta de oscilatie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum