almarghi Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Dar tu ce folosesti ca sarcina, pt a vedea curentul maxim de iesire?Am folosit o baterie care are 11V, deci e cam descarcata, reusesc sa debitez in ea cam 15A dar scade repede, mai am una incarcata(13,2V) prin care imi trec maxim 5ATrebuie sa fie de la tensiunea prea mica. Ai masurat pe alimentarea lui U1 - pe C1 ? Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Buna intrebareNu merge cu zener inseriat . Daca cobori tensiunea de alimentare cu 7.5V, poti risca sa ai pe intrarile lui U1A tensiune mai mare ca alimentarea. Nu e permis.Si care ar fi solutia sa limitez tensiunea la U1? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Nu am zis ieri ca nu poti masura curentul maxim cu o baterie ca sarcina? Vorbesc cu peretii? :nebun:Ne invartim in jurul cozii, ca nu vrem sa facem masuratorile corect...Pacat de timpul celor care raspund Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Trebuie sa fie de la tensiunea prea mica. Ai masurat pe alimentarea lui U1 - pe C1 ?Intre pinul 4 si 8, am exact 1.4*tensiunea de alimentare. La asta va referiti? Am uitat sa precizez mai devreme, am strapat R9 cu una de 22K si nimic schimbat. Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Nu am zis ieri ca nu poti masura curentul maxim cu o baterie ca sarcina? Vorbesc cu peretii? :nebun:Ne invartim in jurul cozii, ca nu vrem sa facem masuratorile corect...Pacat de timpul celor care raspundDaca am o baterie descarcata, sa zicem 10-11V si vin pe ea cu 15V, curentul prin ea sare de 50A, dc nu pot sa o folosesc ca sarcina? Intradevar in timp scade curentul si creste tensiunea bateriei, dar in 5 min cat o folosesc ca sarcina pt test, nu vad care e problema. Ma refer la baterii de camion de 225A.Va rog sa ma "luminati" daca gresesc, eu asa m-am gandit logic. Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Trebuie sa fie de la tensiunea prea mica. Ai masurat pe alimentarea lui U1 - pe C1 ?Intre pinul 4 si 8, am exact 1.4*tensiunea de alimentare. La asta va referiti? Am uitat sa precizez mai devreme, am strapat R9 cu una de 22K si nimic schimbat.Cat inseamna 1.4xtensiunea de alimentare??? in volti. Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Cat inseamna 1.4xtensiunea de alimentare??? in volti.Azi masurasem 19,8V. Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Am mai mesterit azi la el, in principiu merge ok. Exista vreo varianta mai simpla pentru U1, decat sa il schimb, sa imi reziste in circuit cand tensiunea de alimentere pe el o sa fie 42V? ma gandesc sa il schimb cu 741 in configuratie de comparator, dar si acesta are alimentare maxima 44V, cam la limita, daca vine tensiune mai mare in retea il prajeste. Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Am mai mesterit azi la el, in principiu merge ok. Exista vreo varianta mai simpla pentru U1, decat sa il schimb, sa imi reziste in circuit cand tensiunea de alimentere pe el o sa fie 42V? ma gandesc sa il schimb cu 741 in configuratie de comparator, dar si acesta are alimentare maxima 44V, cam la limita, daca vine tensiune mai mare in retea il prajeste.mai ai putintica rabdare. incerc sa modific fara sa-ti stric cablajul. din pacate am si de lucru...741 nu merge, 393 are iesire "open collector". Link spre comentariu
bandutoiu Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 schema unei surse de 30v 30a Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Ma gandesc sa pun un comutator pt posibilitatea de a-l pune pe direct, in felul urmator:Ce parere aveti? Eu nu vad vreo problema, dar am zis ca e mai bn sa intreb... Link spre comentariu
almarghi Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Nicio problema, poti sa-l pui linistit. Am gasit o solutie pentru marirea tensiunii, dar sunt pe drumuri, scriu de pe mobil. Cand ajung acasa ti-o trimit. Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Nicio problema, poti sa-l pui linistit. Am gasit o solutie pentru marirea tensiunii, dar sunt pe drumuri, scriu de pe mobil. Cand ajung acasa ti-o trimit.Ok, abia astept Link spre comentariu
almarghi Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Incearca asa. Bine ar fi sa lipesti capsulele lui D8 si D9 una de alta ca sa aiba aceeasi temperatura si e important sa fie de aceeasi provenienta. Nu conteaza imperecherea dupa Vz.sunt schimbate si C4 si R9.Bafta VARIANTA 2.pdf Link spre comentariu
Vizitator nmgaby21 Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Salutările mele și multe respect pentru toți cei care se implică în electronica diy.Vreau să-mi fac și eu o sursă reglabilă de 1-30 sau chiar 40 v și 0,2 - 15 A. (dacă are cineva o schemă funcțională cu tot cu desenele pentru pcb și poziția pe placă) - sunt începător.Dispun de un transformator toroidal cu tensiuni de : 2x40v/6A, 2x10v/1A și 2x17,5/0,7A.Ulterior după ce voi face sursa, acest transformator îl voi monta la un amplificator, iar pentru sursă voi monta un transformator de 1x40-45 v/10-12 A, urmând să-l achiziționez sau să-l construiesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum