Dr.L Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Destul de bine facut!Neajunsuri: firele de iesire sunt prea subtiri, trebuiau sa aiba 10-16mm^2. Evident, tot traseul de la traf pana la acumulator trebuie facut cu astfel de cabluri Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Destul de bine facut!Neajunsuri: firele de iesire sunt prea subtiri, trebuiau sa aiba 10-16mm^2. Evident, tot traseul de la traf pana la acumulator trebuie facut cu astfel de cabluriIntradevar, sunt cam subtiri (6 mm diametru doar cuprul), initial cand l-am construit am vrut sa ii pun cabluri cum ati mentionat, de cel putin 10mm, dar nu am avut atunci si am zis sa pun niste gloabe de fire sa merg cu el asa pana fac rost, dar spre surprinderea mea au rezistat destul de bine... ma asteptam sa se incalzeasca serios cand trec prin ele 30A, dar nu s-au incalzit nici gram si nu le-am mai schimbat. De 2 ani merg cu el asa. Am sa masor de curiozitate sa vad ce cadere de tensiune am pe ele. Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 29v e PREA MULT!!!!! la varf ai 29x1.4=40V. LM339 are alimentarea maxima la 36V!!!LM339 sau LM393? Pe schema e 393 Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Am verificat si rasverificat montajul si totul este la locul lui. Am facut urmatoarele masuratori in gol (toate masuratorile sunt in V):Mai precizez ca in gol ampermetrul indica 4A.Cand ii pun sarcina, tensiunea de iesire de la baterie creste la 14V si vreo 45A pe o baterie pe jumatate descarcata. Sunt in dubii cu TL431 l-am montat in felul urmator: Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 393 e bineTL431 e bine legatla npn ai probleme. ori e legat gresit, ori e ars. nu ai cum sa ai Vbe 4.8v.cu ce masori? e foarte important, deoarece aschema lucreaza in impulsuri. doar la operational ai tensiune filtrata.trebuie sa-mi spui cu ce masori Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 393 e bineTL431 e bine legatla npn ai probleme. ori e legat gresit, ori e ars. nu ai cum sa ai Vbe 4.8v.cu ce masori? e foarte important, deoarece aschema lucreaza in impulsuri. doar la operational ai tensiune filtrata.trebuie sa-mi spui cu ce masorimultimetru digital Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 nu e bine. trebuie osciloscop. cu digital masori intotdeauna eronat la circuite care prelucreaza impulsuri. Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Cred ca este cel care se incinge. Legat gresit nu este. Am sa il schimb maine, osciloscop nu am din pacate. Am uitat sa precizez niste modificari, nu cred ca au vreo importanta, tranzistorul Q1 pnp pe schema scrie ca e un BC, dar am pus un BD 136 tot pnp, dioda 1N4001 nu am gasit-o si am pus 1N4007. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 De ce n-ai facut un buck simplu pentru incarcare? Mai mic, mai performant, mai stabil. Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 De ce n-ai facut un buck simplu pentru incarcare? Mai mic, mai performant, mai stabil.nu am auzit pana acum de acest buck Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 = sursa in comutatie, ce scade tensiunea Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Cred ca este cel care se incinge. Legat gresit nu este. Am sa il schimb maine, osciloscop nu am din pacate. Am uitat sa precizez niste modificari, nu cred ca au vreo importanta, tranzistorul Q1 pnp pe schema scrie ca e un BC, dar am pus un BD 136 tot pnp, dioda 1N4001 nu am gasit-o si am pus 1N4007.astea nu au nicio importanta. merge si cu bd si cu 1n4007. Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Am masurat din nou si acum am Vbe 0,4V. L-am si schimbat insa nici o diferenta, q3 se incalzeste si tiristorul ramane deschis. Nu este nici o greseala in cablaj, am desenat pana si schema doar dupa cablaj sa vad daca corespunde.Sa fie oare vreo gresela in schema? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum