Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de tensiune stabilizata, reglabila 0-30V 40A

Vizitator sebaco26

Postări Recomandate

• Răspunsuri 94
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• almarghi

27

• Dr.L

12

• Marian

3

• wally_gatter

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator sebaco26

ceea ce vrei tu e foarte complicat. ai atasata o schema de 40V/25A. De ce nu faci un redresor cu tiristor, clasic?

la cat de complicata este schema, sunt 99% sanse sa nu imi iasa daca o realizez :nebunrau: o sa caut ceva scheme cu tiristor si revin
Link spre comentariu
Vizitator sebaco26

Nu gasesc nimic cu tiristor care sa imi regleze si tensiunea si curentul.

Ma gandesc la schema asta http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html si sa ii pun 10 din astea http://www.tme.eu/ro/details/ap9990gp-h ... 09a08d18cc, la 2.5amperi care o sa treaca prin fiecare nu cred ca o sa disipe caldura prea mare, un radiator de 30X15cm cred ca imi ajunge.

Ce parere aveti?

Link spre comentariu

O sa disipe FIX aceeasi putere, ca-i pui tu 10 sau 100 de tranzistoare!Puterea disipata e produsul dintre diferenta de tensiune * curent

30X15cm cred ca imi ajunge.

Cred ca glumesti :ras: Un radiator masiv de 27*16cm cu aripioare de 3cm se incalzeste de nu tii mana pe el la 40W. Nu de alta, dar asta am eu pt sursa de 18V/5A. Si cand incarc un acumulator, ii pun ventilator!
Link spre comentariu

Dr.L are dreptate! 40W disipati e enorm (tine mana pe un bec de 25W sa vedem daca poti)uite aici o schema facuta de mine acu' vreo cativa ani si care merge si acum. trebuie doar sa recalculezi un pic pe la tiristor si shunt.

Link spre comentariu
Vizitator sebaco26

Dr.L are dreptate! 40W disipati e enorm (tine mana pe un bec de 25W sa vedem daca poti)uite aici o schema facuta de mine acu' vreo cativa ani si care merge si acum. trebuie doar sa recalculezi un pic pe la tiristor si shunt.

Schema e foarte faina, am un shunt pe ampermetrul care il folosesc acum si este destul de zdravan, care masoara 0-50A, deci nu cred ca mai este nevoie sa il calculez, problema este tiristorul, ce ar trebuii sa calculez la el? nu am mai lucrat pana acum cu tiristori.
Link spre comentariu

vezi de ce curent are nevoie in poarta ca sa se amorseze, ca sa stii rezistenta din emitorul npn-ului, puterea disipata de el, etc...mai ai o problema cu shuntul. de obicei astea sunt cam pe la 75mV pentru cap de scala. e cam putin. Poate ar trebui amplificat un pic cu un operational, ca sa nici nu disipi prea mult pe el... (daca e de 75 mV, la 50A disipa vreo 3.7 W, ceea ce e destul de mult).sa ajungi cu tensiunea medie pe la 0.8 - 1V, adica amplificare vreo 12-13.

Link spre comentariu
Vizitator sebaco26

vezi de ce curent are nevoie in poarta ca sa se amorseze, ca sa stii rezistenta din emitorul npn-ului, puterea disipata de el, etc...

Imi poti spune mai exact pt ce model de tiristor a fost conceputa schema? In schema scrie decat SCR.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări