Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de gaurit cu coloana verticala

H Robert

Postări Recomandate

• 11 luni mai târziu...

Ori voi ati nimerit unele chiar prastie, ori o mai fi scazut calitatea in ultimii ani.

Eu am un Einhell de vreo 7 ani, a dat mii de gauri in toate materialele posibile, inclusiv cu burghiu de 8 de carbura in otel de scule.

In nici un caz nu bate mandrina 2-3 milimetri sau alte povesti de groaza auzite pe aici.

Ce model de masina este?

Link spre comentariu

In afara de culoare, pare identica cu a mea.

Daca o cumperi dintr-un magazine fizic, poti sa te duci cu un comparator pe un support magnetic sa verifici tir-ul.

Editat de bcristian
Link spre comentariu

Ha, e o chestie sa mergi cu ceasul comparator si suportul lui la magazin!

Este indeajuns sa misti cu mana axul suport de mandrina, lasat cat mai jos, sa simti jocul.

Eu assa am facut la toate si singura ce nu avea joc a fost intr-un stand dedicat din Doraly.

Din pacate nu i-am retinut marca ce oricum era no name, daar era robusta si cu motor de 700 w.

Cert este ca cele ce sunt sub 1000 lei nu prea au rulmenti si nici materialele din care sunt facute nu sunt stralucite.

Link spre comentariu

Adevarat ca principiu.

Dar "pentru gauri ocazionale in alama,cupru,aluminiu,otel" chiar crezi ca merita sa recomandam masini de >1000 ron?

E adevarat ca si indicatia mea cu comparatorul e tot exagerata :)

Altfel, pentru precizia la care ma astept de la o bormasina, aia a mea e mai mult decat suficienta.

Daca vreau precizie fac gaurile cu freza, care e oricum mult mai rigida, plus ca am deplasari in coordonate.

Link spre comentariu

Deci in 500 de lei , orice iei e cam aceasi petarda sub denumiri diferite, facute probabil la aceiasi fabrica chinezeasca (stern, einhel, gude,fartool, bernardo, fuck &shit).Dai gauri mai comod in fier si cu efort mai mic fata de o bormasina de mana.Toate au bataie la ax,daca au motorul de 350 W gaureste greu si trebuie grija la gaurire, variantele cu motor de 180 W is bune pt spalat pe dinti.Burghiele mai mici de 3 mm vor fi de obicei rupte de bataile axului.

De la 10-12 mil in sus scula se prezinta mai bine si ai de obicei motor de minim 600 w, ax cu bataie mica/neglijabila, forta la gaurire, confort.

Am in atelier atat varianta de 500 cat si aia de 1200.Nu mai gauresc decat la aia mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări