sk24bpo Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 Ce parere aveti despre Bernardo TB 14 T ? http://sculeunelteaccesorii.ro/masina-de-gaurit-cu-coloana-tb-14-t-bernardo/3591.htm?gclid=CjwKEAjwj9GqBRCRlPram97Xk3ESJADrN7IeL1ToBbOUR1ejt0cX5HEj1rMjOCmS90q5yytUPACBDRoCmdrw_wcB Ma intereseaza o bormasina cu coloana cu care sa dau gauri cat mai precise in aluminiu, cu diametrul in general de 3mm si adancimea de maximum 10mm. Cred ca nu am nevoie de o masina puternica dar in schimb conteaza preczia. Link spre comentariu
suspectu Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 Pentru precizie eu am ramas profund impresionat de Proxxon. La gauri de 3 in aluminiu poate e mai bine sa iei una mai mica si foarte precisa facuta intr-o fabrica serioasa decat un Bernardo care sunt facute in china pana la urma Link spre comentariu
spik Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 Aveti grija la ce cumparati.Eu am pus mana pe pinola la un Einhell si avea joc . ..de voie!La fel si altele, un Bosch cu afisaj electronic mi s-a parut mai bine facuta. Link spre comentariu
bcristian Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 Ce parere aveti despre Bernardo TB 14 T ? http://sculeunelteaccesorii.ro/masina-de-gaurit-cu-coloana-tb-14-t-bernardo/3591.htm?gclid=CjwKEAjwj9GqBRCRlPram97Xk3ESJADrN7IeL1ToBbOUR1ejt0cX5HEj1rMjOCmS90q5yytUPACBDRoCmdrw_wcB Ma intereseaza o bormasina cu coloana cu care sa dau gauri cat mai precise in aluminiu, cu diametrul in general de 3mm si adancimea de maximum 10mm. Cred ca nu am nevoie de o masina puternica dar in schimb conteaza preczia. Ce intelegi prin precizie in unei masini de gaurit? Aia din link mi se pare nu doar nejustificat de scumpa, suratele ei de la Einhell, Stern, etc costand de vreo 3 ori mai putin. Dar daca asa cum mi se pare din poze cremaliera impiedica rotirea mesei in jurul coloanei, e o idee jalnica, care te incurca. Sistemul de a elimina jocul dintre pinola si corp a mai fost prezentat de cateva ori, cred ca e pe topicul lui radu_cnc. Link spre comentariu
suspectu Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 Aveti grija la ce cumparati.Eu am pus mana pe pinola la un Einhell si avea joc . ..de voie!La fel si altele, un Bosch cu afisaj electronic mi s-a parut mai bine facuta. Exact asta am observat si eu. Am procurat o bormasina nou nouta (am scos-o din cutia de carton) care arata identic cu bernardul din link-ul postat si are un joc infernal la axul pe care se prinde mandrina. Probabil rulmentii sunt chinezarii si sunt rulmenti axiali, nu conici cum ar trebui sa fie. Am folosit-o doar cu burghie mari, la mici nu cred ca are precizie destula, mi-e frica sa nu le rupa. Pe langa asta cu toate intinderile se tot slabea cureaua si patina. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 (editat) Deci n-ati avut acest model si nici n-ati citit specificatiile. Am gasit si o surata a ei mai ieftina : http://ebernardo.ro/masini-de-gaurit/86-tbm-14-.html La aceste bormasina se specifica: rulmenţii de calitate asigură acurateţea reală de funcţionare (≤ 0,03 mm) in maneca centrală. Deasemenea greutatea primei variante era de 24kg iar astalalta mai ieftina de 22kg. Un Einhell echivalent are circa 16kg. Proxxon-ul are viteza minima prea ridicata si banuiesc ca nu se preteaza la aluminiu. Editat Mai 14, 2015 de RaimondAudio Link spre comentariu
suspectu Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 Deci n-ati avut acest model si nici n-ati citit specificatiile. Am gasit si o surata a ei mai ieftina : http://ebernardo.ro/masini-de-gaurit/86-tbm-14-.html La aceste bormasina se specifica: rulmenţii de calitate asigură acurateţea reală de funcţionare (≤ 0,03 mm) in maneca centrală. Deasemenea greutatea primei variante era de 24kg iar astalalta mai ieftina de 22kg. Un Einhell echivalent are circa 16kg. Proxxon-ul are viteza minima prea ridicata si banuiesc ca nu se preteaza la aluminiu. M-am invatat sa nu ma incred in specificatii mai ales cand e vorba de produse fabricate in china. Am si eu o foaie la stungul meu cu niste jocuri foarte precise si semnatura CTC-ului, pana am pus comparatorul pe el si m-am speriat. Folosesc o freza de la proxon cu viteza minima de 5000 rpm si gaureste fara probleme cu burghie de 3 si 3.5 in aluminiu. Am facut-o de mule ori si cu putina ungere (cateva picaturi de motorina) n-are nici o treaba, am dat gauri si in 25mm. La diametrul mic al burhiului 1800rot nu este mult. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 Am vazut acum Einhell si mi s-a parut o gluma proasta, fugea mandrina aia 2mm-3mm. La Dedeman era un Panzer.Asta era omenesc in primii 2cm dupa care si asta fugea un balarii dar nu prea conteaza ca deja dupa un cm adancime gaura e data. Deci cu masina asta ar trebui sa incep gaure imediat, deci piesa sa fie langa masina. In schimb mi-a placut o freza Einhell, mandrina era super tzapana dar si costul era enorm, 2600 de lei. 1 Link spre comentariu
spik Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 Nu are treaba rulmentii cu jocul pinolei, ei sunt doar pentru miscarea de rotatie. Este vorba de pinola si camasa pe care culiseaza in sus/jos. Acolo este problema, si nu cred ca aparatele no name au rulmenti axiali. Link spre comentariu
TITI Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 (editat) Da e o mare porblema cu achizitia unei astfel de masini (mai ales de noua). Eu am o Proma E-1516B/400 luata de noua la promotie si are o bataie, ceva o vibratie sau poate asa se coporta msinile astea. Imi tremura foarte tare carcasa de sus cea care inchide zona de schimbare curele. Mi s-a parut ca tremura foarte tare si acel intinzator de pe mijloc al curelelor si imi e frica sa nu fie ceva descentrat sau pur si simplu asa sunt masinile astea pe curele. Ce sa zic e fain lucrul cu ea ai randament , burghiele taie bine. Si mie mi-au patinat curelele odata dar eram cu un burghiu mai mare cred de 16. Pana pe la 12 maxim dai gauri OK cu ea. Bine masina poate si mai sus dar apar vibratii si cica are 60Kg . Cu niste burghie mai mari 16 - 20 mi s-a desfacut de la vibratii piulita care strange fulia principala la ax . Nu stiu cat sunt de reusite si mie mi-e frica sa nu am o problema la axul principal ca daca ar fi la rulmenti nu ar fi ceva naspa ca ii schimb la un moment dat. Totusi ciudat ca nu mi se pare sa aiba joc la mana in cazul meu axul principal. pe viitor cred ca ii voi umple coloana cu ceva . http://www.proma.ro/produs.php?page=produse&opn_mnu=&cid=&pid=1&catid=21&itemId=45&deschide=fisa E interesanta ea masina dar parca am un regret ca nu am gasit una romaneasca buna in acesti bani. Si totusi se poate folosi si asa ceva pentru gauri mai mici (ma rog eu am dat si cu 12 in otel gros fara probleme): - suport Electroarges ( nu are bataie) - masina la fel romanesca (bataie minima) - varitor de 500W pus de mine pe fir PS - universalul ala de 160 nu are ce cauta acolo . Cred ca pe viitor il dau afara si pun acolo o masa de frezare Proma daca incape ca si inaltime. Editat Mai 14, 2015 de TITI Link spre comentariu
bcristian Postat Mai 15, 2015 Partajează Postat Mai 15, 2015 Ori voi ati nimerit unele chiar prastie, ori o mai fi scazut calitatea in ultimii ani. Eu am un Einhell de vreo 7 ani, a dat mii de gauri in toate materialele posibile, inclusiv cu burghiu de 8 de carbura in otel de scule. In nici un caz nu bate mandrina 2-3 milimetri sau alte povesti de groaza auzite pe aici. Link spre comentariu
spik Postat Mai 15, 2015 Partajează Postat Mai 15, 2015 Eu am observat o scadere a calitatii la mai toate marcile de aparate in ultimii ani! Link spre comentariu
suspectu Postat Mai 15, 2015 Partajează Postat Mai 15, 2015 Bormasina mea nou nouta a fost cumparata prin 2004. Este Stern, probabil acelasi lucru cu einhel-ul. Mosu a tinut-o in cutia de carton, nedesfacuta, in debara. Dupa 10 ani de depozitare eu am desfacut-o, era cu vaselina pe ea, fara rugina. Am montat-o si am incercat sa strang ce se putea la ea. Jocul il simti la mana cand tragi de mandrina dreapta-stanga. Am folosit-o sa dau multe gauri intr-o placa de fier de 10mm cu burghiu cobalt de 8 racit continuu. La fiecare cateva gauri trebuia sa strang si sa intind iar pe la curea ca incepea sa patineze, plus ca atunci cand ajungea sa strapunga incepea sa patineze grav mereu. Si la ochi se vedea bataia burhiului, mi-ar fi frica sa pun un burhiu de 3 acolo, probabil ca bataia l-ar rupe imediat. Deci nu cred ca este vorba de calitatea scazuta in ultimii ani. 1 Link spre comentariu
bcristian Postat Mai 15, 2015 Partajează Postat Mai 15, 2015 M-ati facut curios, asa ca tocmai am masurat TIR la a mea. 1.5 - 2 sutimi la ax, 6-7 pe coada unei freze de 12 prinsa in mandrina. De patinat nici vorba, si se intampla destul de des sa-i opresc motorul la iesirea din material la diametre mari. Link spre comentariu
spik Postat Mai 15, 2015 Partajează Postat Mai 15, 2015 M-ati facut curios, asa ca tocmai am masurat TIR la a mea.1.5 - 2 sutimi la ax, 6-7 pe coada unei freze de 12 prinsa in mandrina.De patinat nici vorba, si se intampla destul de des sa-i opresc motorul la iesirea din material la diametre mari.Poate zecimi de mm! Sutimi mai greu! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum