Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de gaurit cu coloana verticala

H Robert

Postări Recomandate

Vizitator dexter82

400 lei e cam mult pentru asa ceva, mai cauta, oricum nu te putem indruma mai exact pentru ca nu ai LOCATIA la profil si e inutil sa-ti spun eu exact unde sa mergi in Bucuresti sau altul in Bacau sau in Craiova, ca poate tu esti in Constanta.

P.S.  Asta e naspa la lumea de pe forumul asta, crede ca-i ia cineva ceva daca isi trece locatia la profil. E valabil si pentru tine, e mai usor sa-ti raspunda cineva din apropierea ta si sa iti dea un pont cu pret convenabil.  

Nu a fost intentionat netrecerea locatiei.si acum nu stiu cum s o trec.

Link spre comentariu

Apesi acolo sus pe " NUMELE MEU - adica pe id-ul tau " SI APOI apesi PE " SETARILE MELE "

In setari ai locatia, textul care sa apara la profil si altele.

Editat de andreigradu
Link spre comentariu
Vizitator dexter82

AM FACUT, MULTUMESC.sPER SA APARA.mULTUMESC PT SFAT.

Sa inteleg ca optinum este peste far tools?

Poti sa iei si un B13 de la Rocast, marca optimum,

http://www.rocast.ro/content/cataloage/US/cap8.pdf

vad ca e 132 euro + TVA,

sunt scule ceva mai bune decar aia la 700lei care ai vazut-o acolo

Acum de ce sa zicem si noi, banu e la tine, vorbele la noi, dar de cand tot intrebi terminai de dat 100 de gauri cu bormasina de mana.

Daca nu e nevoie de precizie poti sa iei un ciocan demolator, din ala de la Brico-depo, e pana in 200 lei, are motor de 650 , sau 850W si dai gauri si cu 28 daca vrei.

Am eu de 850W si am dat gauri de 13 in otel de 15 mm si am largit pentru surub cu cap ingropat cu 28mm.

http://www.bricostore.ro/masina-de-gaurit/303855-go-on-rotopercutor-850w-stahanov.html

Asta o am eu, a mea e marca Budget luata din Metro acum vreo 7-8 ani, anul trecut am curatat-o si gresat-o si merge ca in prima zi.

Marca Budget era si in Praktiker.

Solutia asta e pentru ceva gauri fara super pretentii de centrare.

Daca vrei sa investesti in ceva scula de banc sa o ai pe veci e alta treaba.

Te poti orienta si spre un G13

P.S. Vezi ca pe la tine prin Ploiesti parca e un remat care tot vindea diverse scule pe olx, cauta. Mai era un remat si la Targoviste parca. Am vrut eu sa iau o astfel de masina si am tot sunat sa vad disponibilitate si preturi.

Sunt pasionat de scule,

Imi iau rar scule dar prefer sa le iau cat mai de calitate sa tina.

La un moment dart am avut mari neplaceri cu o drujba entri level de la husq care mi-a mancat sufletul dupa ce a iesit din garantie,evident.

Ulterior anm facut un efort si mi-am luat una ok pe care am chinuit-o bine si este deecenta.

Eu nu produc cu sculele, asta e drept dar prefer sa le schimb cat mai rar doar cand pica.Nu vreau fite.

Stima si multumiri pentru sfaruri.

Link spre comentariu

Optimum e o firma cu ISO, sub brand german, sculele sunt ok, la ce ai nevoie, bormasina de banc eu zic ca fac scule ok pentru buzunarele noastre.

Daca vrei ceva mai fortos poti alege urmatorul model, ceva mai scump evident.

Acum sincer eu nu as lua urmatorul model, m-as opri la asta, pentru gauri marunte zic ca e ok.

Te rog sa nu mai citezi tot textul, scrie doar @andreigradu, sau @user, ca intelegem despre ce e vorba.

NU te astepta sa primesti cele mai corecte si pertinente raspunsuri, si noi suntem microbisti in ale mecanicii si electronicii ca si tine.

Link spre comentariu

Poti sa iei si un B13 de la Rocast, marca optimum,

http://www.rocast.ro/content/cataloage/US/cap8.pdf

vad ca e 132 euro + TVA,

sunt scule ceva mai bune decar aia la 700lei care ai vazut-o acolo

Acum de ce sa zicem si noi, banu e la tine, vorbele la noi, dar de cand tot intrebi terminai de dat 100 de gauri cu bormasina de mana.

Daca nu e nevoie de precizie poti sa iei un ciocan demolator, din ala de la Brico-depo, e pana in 200 lei, are motor de 650 , sau 850W si dai gauri si cu 28 daca vrei.

Am eu de 850W si am dat gauri de 13 in otel de 15 mm si am largit pentru surub cu cap ingropat cu 28mm.

http://www.bricostore.ro/masina-de-gaurit/303855-go-on-rotopercutor-850w-stahanov.html

Asta o am eu, a mea e marca Budget luata din Metro acum vreo 7-8 ani, anul trecut am curatat-o si gresat-o si merge ca in prima zi.

Marca Budget era si in Praktiker.

Solutia asta e pentru ceva gauri fara super pretentii de centrare.

Daca vrei sa investesti in ceva scula de banc sa o ai pe veci e alta treaba.

Te poti orienta si spre un G13

P.S. Vezi ca pe la tine prin Ploiesti parca e un remat care tot vindea diverse scule pe olx, cauta. Mai era un remat si la Targoviste parca. Am vrut eu sa iau o astfel de masina si am tot sunat sa vad disponibilitate si preturi.

va salut puteti sa imi dati simie detalii despre rematul din ploiesti care vinde pe olx? eu sunt din zona si as vrrea sa ma duc pana acolo.va multumesc

Link spre comentariu
Vizitator dexter82

stiu ca sunt 3 mai mari , rematul de langa arsany , blue bird si mai e unul mare in mihai bravu.nu stiu la care se refera colegul.-cel putin pe astea le stiu eu.

Link spre comentariu

Nu se specifica in anunturi care, doar orasul, si se vedea in fundalul pozelor maldar de fiare vechi clae peste gramada.

Unul din useri avea vreo 3 masini de gaurit G13, in diferite conditii.

Acum cautati si voi : " masina de gaurit " - " ploiesti " - " targoviste "  si vedeti ce mai e de actualitate.  Acolo la anunt poti seta judet, oras, diverse filtre.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Eu mi-am luat o Proma 1516B/400 . Tot asa coloana este dintr-o teava nu cine stie ce groasa in carne. Am doua intrebari:

1. Este normal sa aiba niste trepidatii masinile astea verticale? Am observat ca la mine trepideaza intinzatorul de curele , apoi trepidatia se transmite in capacul de sus , cel care inchide accesul la fulii (si intinzator) si asa rezulta o trepidatie usoara in toata masina. Scrie ca masina ar ave 61Kg parca nu prea cred , in fine in rest este destul de silentioasa si are ceva forta.

2. Pana la urma a pus cineva ciment in interiorul unei coloane de masina verticala ca as pune si eu la a mea. Nu prea stiu exact cum sa fac compozitia iar de armat nu cred ca poate fi vorba ca nu este spatiu.

Link spre comentariu

CM 17 (doar ca e scump) face priza excelenta chiar si pe inox.

Asa de buna e priza ca daca nu speli sculele imediat, dupa ce se intareste nu se desprinde nici cu ciocanul, zici ca e epoxy-metal :d

Link spre comentariu

Adevart , e cam dublu pret fata de CM9 insa e pentru exterior si medii adverse.

De lipit chiar asa lipeste, am avut gletiera cu CM17 uscat, s`a dat jos insa greu.

Avantajul la adeziv e ca pui doar apa.

Posibil ca o reteta de beton sa fie mai buna insa asta e rapid la indemina.

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Oare cum mai pot fi eliminate din vibratiile acelui intinzator de curele? Si la mine face exact ca in clipul din imagine la minutul 1.08. Se simt niste vibratii in toata masina. Asa se simte la toata lumea?  Poate ma lamuresc si pe mine cei care mai au masini de gen.

Link spre comentariu

Nu am vorbit . Masina asa pare ea. De dat da gauri OK. Acuma am vazut pe youtube ca mai sunt si altele la care probabil de la jocul ala de curele joaca intinzatorul ala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări