Vizitator dexter82 Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Salut, pentru gaurit platbanda in regim caznic de 1-5 mm grosime si max 10mm diametru ce recoamandati? Evident buget cat mai finut. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 (editat) Masina de gaurit la mana si suport.Mai finut nu se poate. Editat Noiembrie 28, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
Vizitator dexter82 Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 eu ma gandeam la una cu coloana. de aceea am pus intrebarea aci. Stima, Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Pai cum aI spus ca vrei un buget cat mai finut,gauri de max10 si grosimi de 5 mm,raspunsul a fost pe masura. Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 Cea mai ieftina masina cu coloana, e cred ca pe la 200 lei o gasesti pe la OBI eu am prins una cu 120 lei la OBI si e ok motorul e mic, de 180W, dar cand demultiplici la maxim are forta. are 5 viteze, cea mica e de 500 rpm, cea mare 2500 rpm. mandrina pana la 13 mm cu cheie. pentru uz casnic e ok. Oricum in platbanda aia dai cu gaura intermediara de 3-4 mm si apoi cu 10, sau dai in 3 pasi 3/6/10mm, dapinde de fiecare. Ia-o pe cea mai ieftina, poate prinzi o oferta si vei avea experiente placute la gaurit, mai ales in aluminiu, unde masina de mana cu suport e mai nasoala. Link spre comentariu
spark Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 http://www.stern-austria.ro/masini-de-gaurit-insurubat-si-daltuire/masini-cu-coloana/bormasina-verticala-cu-banc-si-menghina-stern-austria-bd13av-350-w-13-mm-menghina-bormasina-verticala-cu-banc-si-menghina-bd13av.html#prettyPhoto marge de rupe pentru pretul ei (6 trepte de viteza) secretul --burghiile ascutite corect--racite cu apa (daca nu ai emulsie)--reglajul turatiei in functie de material si grosime mai sunt si alte firme care au produse perfect la fel ""parca au copiat unii de la altii"" am cumparat un stand de gaurit pentru bormasina dar nu pot controla turatia (cu toate ca are regulator incorporat) si a iesit naspa cine isi permite o masina cu coloana poate face lucruri profesioniste acasa Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 400 lei e cam mult pentru asa ceva, mai cauta, oricum nu te putem indruma mai exact pentru ca nu ai LOCATIA la profil si e inutil sa-ti spun eu exact unde sa mergi in Bucuresti sau altul in Bacau sau in Craiova, ca poate tu esti in Constanta. P.S. Asta e naspa la lumea de pe forumul asta, crede ca-i ia cineva ceva daca isi trece locatia la profil. E valabil si pentru tine, e mai usor sa-ti raspunda cineva din apropierea ta si sa iti dea un pont cu pret convenabil. Link spre comentariu
suspectu Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) http://www.stern-austria.ro/masini-de-gaurit-insurubat-si-daltuire/masini-cu-coloana/bormasina-verticala-cu-banc-si-menghina-stern-austria-bd13av-350-w-13-mm-menghina-bormasina-verticala-cu-banc-si-menghina-bd13av.html#prettyPhoto marge de rupe pentru pretul ei (6 trepte de viteza) secretul --burghiile ascutite corect--racite cu apa (daca nu ai emulsie)--reglajul turatiei in functie de material si grosime mai sunt si alte firme care au produse perfect la fel ""parca au copiat unii de la altii"" am cumparat un stand de gaurit pentru bormasina dar nu pot controla turatia (cu toate ca are regulator incorporat) si a iesit naspa cine isi permite o masina cu coloana poate face lucruri profesioniste acasa Cu o dracie de-asta am dat si eu 100 gauri de 10mm intr-o placa de fier groasa de 12mm. Burghiu cobalt nou stropit continuu cu apa si musca din material fara sa il simta. Am avut doar de vreo 2 ori problema cu cureaua care patina pana m-am apucat sa strang suruburile pe acolo si apoi si-a facut treaba bine. Nu stiu nici pe ce turatie era setata, a fost scoasa din cutie (o avea mosu prin curte nou nouta) si am bagat-o la treaba Editat Decembrie 6, 2014 de suspectu Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) Cu riscul sa ma repet eu folosesc asta : si am si masina de mana si masina de banc(para problemele de rigoare-joc si descentrare mandrina-probleme tratate intr-un topic anterior). Poate gresesc dar pentru cateva gauri ocazional nu se merita masina de banc(plecand de la premiza ca orice mester are o masina de gaurit de mana cat de cat decenta). Pentru cei curiosi coloana suportului este umpluta ce beton armat cu fier striat de 6,iar coloana este lipita de placa de baza cu Loctite 263,la fel si cremaliera care la origine era prinsa cu 2 suruburi(acum este si lipita cu Loctite si mai are si 2 suruburi in plus). Editat Decembrie 6, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Cu riscul sa ma repet eu folosesc asta : si am si masina de mana si masina de banc(para problemele de rigoare-joc si descentrare mandrina-probleme tratate intr-un topic anterior). Poate gresesc dar pentru cateva gauri ocazional nu se merita masina de banc(plecand de la premiza ca orice mester are o masina de gaurit de mana cat de cat decenta). Pentru cei curiosi coloana suportului este umpluta ce beton armat cu fier striat de 6,iar coloana este lipita de placa de baza cu Loctite 263,la fel si cremaliera care la origine era prinsa cu 2 suruburi(acum este si lipita cu Loctite si mai are si 2 suruburi in plus). Are stabilitate,nu sa bataie stanga-dreapta? Am tot pus mana pe diverse astfel de suporturi prin magazine si bataiau din toate incheieturile, Link spre comentariu
suspectu Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Bataie pt ca nu sunt stranse. Eu dupa ce am scos-o pe asta din cutie si am strans suruburile pe unde am putut a devenit destul de stabila Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) Are stabilitate,nu sa bataie stanga-dreapta? Am tot pus mana pe diverse astfel de suporturi prin magazine si bataiau din toate incheieturile, Are pe laterala un surub de reglaj,si se mai poate regla si din strangerea de la spate,ceva joc are dar foarte mic ,ca sa-ti dai seama pot spune ca cu ea am gaurit cu burghiu de carbura de 1 si 1,2 la cablaje(cei drept burghiele au coada de 3,175 ca altfel nu le stange mandrina). Am prezentat-o ca o alternativa la masina de banc pentru lucrari hooby. Am si o masina de banc la care a trebuit sa lucrez la scoaterea jocului cu cele 4 (care se vad in poze pe corpul masinii )suruburi care au in cap bucse de bronz,dar de care nu sant multumit pentru ca nu are executat corect conul la ax si orice mandrina as monta am joc si nu pot gauri cu burghie mici(0,8-1,2). Dupa scoaterea jocului cu cele 4 suruburi am citit ai pe forum despre metoda unui coleg care a practicat o despicatira un corpul masinei si apoi a montat suruburi cu care apropie partila intre ele.Ar trebui sa o demontez si sa-i fac alt ax ca sa-i scot si jocul la mandrina dar nu cred ca se merita. Editat Decembrie 6, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
Vizitator dexter82 Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Salut, Eu sunt din Ploiesti. Multumesc pentru sfaturi. Eu ma gandeam la asta:este vreo 740 ron cica profi. Astept pareri. http://www.metatools.ro/produs/masina-de-gaurit-cu-coloana-far-tools-dp16e Link spre comentariu
Vizitator dexter82 Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 chiar nimeni? oscilez intre asta si stern, desi asata e bubla ca pret. Link spre comentariu
andreigradu Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 Poti sa iei si un B13 de la Rocast, marca optimum, http://www.rocast.ro/content/cataloage/US/cap8.pdf vad ca e 132 euro + TVA, sunt scule ceva mai bune decar aia la 700lei care ai vazut-o acolo Acum de ce sa zicem si noi, banu e la tine, vorbele la noi, dar de cand tot intrebi terminai de dat 100 de gauri cu bormasina de mana. Daca nu e nevoie de precizie poti sa iei un ciocan demolator, din ala de la Brico-depo, e pana in 200 lei, are motor de 650 , sau 850W si dai gauri si cu 28 daca vrei. Am eu de 850W si am dat gauri de 13 in otel de 15 mm si am largit pentru surub cu cap ingropat cu 28mm. http://www.bricostore.ro/masina-de-gaurit/303855-go-on-rotopercutor-850w-stahanov.html Asta o am eu, a mea e marca Budget luata din Metro acum vreo 7-8 ani, anul trecut am curatat-o si gresat-o si merge ca in prima zi. Marca Budget era si in Praktiker. Solutia asta e pentru ceva gauri fara super pretentii de centrare. Daca vrei sa investesti in ceva scula de banc sa o ai pe veci e alta treaba. Te poti orienta si spre un G13 P.S. Vezi ca pe la tine prin Ploiesti parca e un remat care tot vindea diverse scule pe olx, cauta. Mai era un remat si la Targoviste parca. Am vrut eu sa iau o astfel de masina si am tot sunat sa vad disponibilitate si preturi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum