Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de gaurit cu coloana verticala

H Robert

Postări Recomandate

Si eu sunt de parere ca e o greseala sa tai din arborele ei. Daca chiar si ridicata la maxim nu e suficient de inalta, poti incerca solutia propusa de Ola cu distantierul. Eu am gasit o bucata de tabla groasa de 30mm. La dimensiune de 20X15 cm are cam 17 kg, dar nu e o problema greutatea pt tine. Faci rost de una sau chiar doua de genul asta, le bagi sub axul colanei si le fixezi cu niste suruburi mai lungi. Daca nu gasesti tabla asa groasa si avand in vedere ca acolo nu sunt socuri poate ar mege si o bucata de marmura groasa cu fetele paralele si cu 4 gauri pt suruburi, pe care sa se sprijine restul. Ca marmura sa nu fie montata direct pe metal pui cate o bucatica de carton subtire pe fiecare fata. Avand in vedere ca menghina o ti in mana si nu o prinzi in suruburi, poti sa renunti si la talpa ei ce permite rotirea unghiulara si mai castigi vreo 2 cm. Si la OSB poti sa renunti.

Link spre comentariu

Nu rezista marmura, la dinamica operatiunilor de gaurire. Daca nu se gaseste o placa de fonta adecvata pentru un distantier, atunci se vor face patru bucse-distantier, rectificate plan (toate la aceeasi operatie) si se vor monta pe fiecare surub de fixare al talpii in parte.

Link spre comentariu

Multumesc de sfaturi. Oricum se pare ca ne-am departat de subiect. robert230 se uita probabil de fiecare data cand ii apar mesajele noastre sa gaseasca ceva util si vede ca noi batem campii pe alta tema. Scuze ca am pomenit de axul ala ...Mai e si regula asta a forum-ului care nu te lasa sa stergi din "vizualizare mesaje proprii" a topic-urilor care nu te (mai) intereseaza...De-acum incolo, orice am zice o sa-i apara luirobert si o sa creada ca avem ceva de spus despre subiectul lui.

Link spre comentariu

Asta este riscul de a raspunde, sau de a initia un subiect. Oricand acel subiect poate fi reactivat de cineva interesat. Ceea ce discutam, nu este insa offtopic. Totul se refera la masinile de gaurit cu coloana.

Link spre comentariu

Sunt mai multe marci de bormasini de banc cu valoare pana la 600 Lei. Intrebarea este cat de precise sunt si daca se merita achizitionarea unei astfel de masini.Scopul achizitiei pentru lucrari in gospodarie si in domeniul electronicii (Carcase, PCB-ri etc.).Asadar poate cineva sa intocmeasca un clasament al acestor masini?Multumesc,

Link spre comentariu

Am ei asa ceva de la voltwraft pe care o folosesc la gauri cu precizie scazuta ca cam joaca din toate incheeturile si lasa o impresie de lucru slab facut,singurul lucru bun fata de gauritul cu masina in mana este ca dai gaurile perpendicular si eviti ruperea burghiului.

Link spre comentariu

Din ce am vazut eu ca si masini de gaurit cu coloana, toate au joc semnificativ la axul de lucru.Ele merita ca si pret dar dupa achizitionare trebuie crestate si eliminat jocul axului de lucru, iar pentru gauriri cu burghie mai mari trebuie rigidizata masa de lucru care este turnata din fonta cu pereti subtiri pentru a scadea kilogramul produsului finit, aceste produse in serie sunt calculate ca si preturi dupa pret pe kilogram produs finit.Eu consider ca sunt masini cu care-ti poti face treaba decent la un pret bun, dar pentru cei care doresc utilarea unui atelier mai serios recomand achizitionarea celor care au gaura in coloana axului de lucru morse 2.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Se poate achizitiona si in Romania ceva nou, la 230V, peste calitatea (?) oferita de sculele hobby.

Incerc sa nu dau link la magazin; detalii: http://www.industryarea.de/kataloge/271 ... 939_12.pdf

Nu a fost precizat bugetul dorit. Un astfel de utilaj s-ar vinde cu aproximativ 2500 lei varianta monofazica (3700 trifazic, dar model superior - SBS32).

Sper sa nu se considere reclama, magazinul se numeste "sculesiechipamente", e un depozit in Cluj N.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Chestia aia neagra din stanga seamana cu un "detonator" Si chiar asa este pt buzunar pt cat costa si ce stie sa faca (foarte mica) Bosch PBD 40 vreo 900 ronp.s :Pune-ti domnilor niste poze mai mari din care sa inteleaga"omu " ceva chiar daca nu a mai vazut un obect ' ca ala

post-63486-139829580373_thumb.jpg

Link spre comentariu

eu stiu pe cineva care are una din asta. tipu' e profesionist (mecanica fina) dar nu-mi dau seama de ce a ales-o. e cam prapadita si face si cam mult zgomot. mie nu mi-a placut, dar el e foarte incantat

Link spre comentariu

Va salut!Eu sunt posesorul unei asemenea masini de gaurit.Am cumparat-o ptr. ca nu am gasit o masina de gaurit de banc care sa nu aiba joc radial la mandrina, in gama de pret 1500-2000lei.Avand o masa in cordonate,folosesc masina pe post de freza in materiale nemetalice,(de ex.carcase transformatoare) caz in care sunt multumit de functionare.Dar cand a trebuit sa dau o gaura de 12,5 intr-o platbanda mi-am dat seama ca nu prea este indicat.Este fragila,oscileaza in jurul axei "z",coloana.Asa ca am revenit la Einhell-l de banc ptr.gauri de diametre >8mm.Ptr. gauri de diametre mai mici,pana in 8mm,merge bine si in mat. feroase.Daca doriti si alte amanunte,va stau la dispozitie cu placere,mai ales ca m-am utilat recent cu un strungulet TOS MN-80A si sigur voi apela la domniile voastre ptr. ajutor si indrumare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări