ndc74 Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Eu am gasit in tragul din militari acum o luna una Rexon ca cea din poza adusa din Germania. Avea rupt arborele principal chiar deasupra conului B12 pt fixat mandrina. Nu mai avea nici mandrina nici cureaua. am dat pe ea 180ron. Motorul merge. Am cumparat niste rulmenti ce au aceeasi cota exterioara, dar cea interioara unde vine axul e mai mare. In felul asta voi face un ax mai gros ca sa nu se mai rupa. Inca nu am reusit sa-l fac, asa ca nu ma pot pronunta, dar cand va fi gata sper sa fie ok. La capat nu ii mai fac con B12, ci am sa fac un filet W1/2 20G ca sa folosesc o mandrina Rohm noua cu prindere pe filet. Ca sa nu mai existe riscul de rupere in dreptul mandrinei, nu mai fac filet interior M6 pe stanga pt fixat mandrina, caci ea nu se va roti decat intr-un singur sens. In mod normal mandrinele cu prindere pe filet trebuie sa aibe in interior un filet in sens invers care sa le blocheze. Desi putrea e de 350W totusi cineva a reusit sa rupa conul.La un moment dat am vazut si pe la cei din obor una asemanatoare la 300 ron. Link spre comentariu
mihaighe Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Desi putrea e de 350W totusi cineva a reusit sa rupa conul.Cu siguranta conul a fost rupt cand s-a incercat scoaterea mandrinei si s-a batut in ea. Link spre comentariu
ndc74 Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Posibil si asta, dar ma gandesc totusi de ce sa fi vrut sa scoata mandrina. Oricum, personal mi se pare dimensionata la limita inferioara. Teava verticala are in jur de 1-1.5 mm grosime in carne, iar talpa si masa reglabila sunt din fonta turnata, dar sunt asa de subtiri ca probabil sunt la limita de turnare pt fonta. Mai subtiri de atat probabil nu se putea turna si toate din categoria asta sunr la fel. asta e un avantaj cand o transporti ca e usoara, dar cand o folosesti masa iti da stabilitate si rigiditate. Ma gandeam ca in interiorul talpii sa torn un gen de ciment (sapa) care sa o ingreuneze (de genul masinilor unelte cu batiu facut dintr-un soi de ciment). coloana cred ca a fost ceva folosita, caci desi nu mai avea cureaua ca sa vad uzura ei, in carcasa pt curea era destul praf negru de cauciuc.Una peste alta ideea e ca poti gasi si prin targ o bormasina de genul asta. Ulterior achizitiei asteia, am vazut tot in targul din militari alta coloana tot pe la cei ce aduc vechituri din Germania de genul acelora micute chinezesti pe care vanzatorul cerea 300ron. Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Teava verticala are in jur de 1-1.5 mm grosime in carne, iar talpa si masa reglabila sunt din fonta turnata, dar sunt asa de subtiri ca probabil sunt la limita de turnare pt fonta. Mai subtiri de atat probabil nu se putea turna si toate din categoria asta sunr la fel.Sa stii ca si la cea mai mare de la Einhell http://www.sculebavaria.ro/product--mas ... d--90.html e la fel. Ti-e si frica sa tii ditamai fieru' pe tubuletul ala. Ca e tub nu coloana... Link spre comentariu
radu cnc Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 O masina de gaurit cu coloana de care eu sunt foarte multumit este cea di poza care prin targuri cred ca este in jurul sumei de 800RON.Recomand acesta masina de gaurit cu coloana deoarece are in coloana con morse 2 foarte util pentru burghie mai mari in diametru.Este monofazica la o putere de 450W cu schimbare a vitezelor prin intermediul a doua curele si se obtin 12 viteze de lucru. Link spre comentariu
radu cnc Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Modelul este cel din poza, din pacate acum nu am alta poza dar pot pune maine. Link spre comentariu
ndc74 Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Sa stii ca si la cea mai mare de la Einhell http://www.sculebavaria.ro/product--mas ... d--90.html e la fel. Ti-e si frica sa tii ditamai fieru' pe tubuletul ala. Ca e tub nu coloana...In ce priveste tevuta ai subtirica ma gandeam ca o sa incerc sa caut una mai groasa in carne cu diamtrul de 48mm. Am gasit una galvanizata, dar are 48.5 in diametru si in plus este o teava obtinuta cumva prin lipire (nu ma pricep la tehnologia de obtinere, dar se vede in lungul ei o dunga care seama a sudura) si pe deasupra cand am incercat s-o pun pe strung sa iau cei 0.5 mm pana la cota de 48 am constat ca nu e prea dreapta si bate in toate partile, asa ca trebuie sa mai caut.Ce a mai avut interesant masina asta de gaurit a fost un laser cu 2 baterii AA care se monteaza deasupra mandrinei si face o cruce din laser pt centrarea priesei pe masa. Se vede si in poza flansa aceea neagra cu eticheta galbena de deasupra mandrinei. Sunt curios daca a mai folosit cineva asa ceva si daca ajuta cu ceva acest gadget, sau este doar o vrajeala de marketing. Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 ... este o teava obtinuta cumva prin lipire (nu ma pricep la tehnologia de obtinere, dar se vede in lungul ei o dunga care seama a sudura) ...... laser cu 2 baterii AA care se monteaza deasupra mandrinei si face o cruce din laser pt centrarea priesei pe masa... este doar o vrajeala de marketing.Da, e chiar sudata. Incearca sa gasesti una trasa (se foloseste la gaze). Aia nu are sudura, deci e mai usor de strunjit, si are peretele mai gros. Din pacate nu e musai sa fie mai dreapta. (am masurat de curiozitate la masina mea, are "carnea" de 14mm grosime.Nu-mi dau seama cat de util ar fi laser-ul. Poate numai la gauriri in serie unde nu misti masina/masa in sus/jos pe coloana. Trebuie re-centrat la fiecare modificare de inaltime, altfel ai erori din cauza paralaxei. Eu sigur as uita de asta si as da gaurile aiurea... Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Pai asta din poza deja joaca in alta liga decat ce s-a vorbit pana acum. Si desigur, nici pretul nu e comparabil.Daca nu ma insel, e un MGCO mic sau ceva similar? Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 E o masina de masa germana (RDG) de prin 1968 luata de ocazie cu 1000 lei. Am mai spus ca am luat intai cel mai mare Einhell cu 1400 si a trebuit sa-l dau inapoi ca nu i-am putut lega motorul in triunghi. La-am dat inapoi si am luat asta. Din pacate va trebui sa-i tai axul la un moment dat, pentru ca nu se ridica suficient de mult ca sa tin piese mai maricele in menghina. Are 2 trepte mecanice cu roti dintate si doua electrice. Oricum a trebuit sa iau un convertizor, asa ca acum "poate" orice turatie. De-a lungul anilor am constatat ca 4 viteze sunt suficiente pentru 99.99% din lucrarile obisnuite. Ce e mai interesant este un schimbator de sens care se poate fixa la o adancime oarecare a gaurii. Astfel pot sa filetez pe ea. In rest, cred ca a fost o afacere buna. Link spre comentariu
ndc74 Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Din pacate nu e musai sa fie mai dreapta. (am masurat de curiozitate la masina mea, are "carnea" de 14mm grosime.Nu se poate compara asta cu a mea care e de 10 ori mai subtire in carne. Cu cateva adaptari asta cred ca se poate folosi si la lucrari mai usoare de frezat. Link spre comentariu
mihaighe Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Nu se poate compara asta cu a mea care e de 10 ori mai subtire in carne. Cu cateva adaptari asta cred ca se poate folosi si la lucrari mai usoare de frezat.Ai putea sa bagi niste bucati de fier de constructii in teava coloanei si dupa aia sa torni ceva ciment cu granulatie mai fina(asa am facut la niste stalpi de porti care erau cam subtiri ). Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Ai putea sa bagi niste bucati de fier de constructii in teava coloanei si dupa aia sa torni ceva ciment cu granulatie mai fina(asa am facut la niste stalpi de porti care erau cam subtiri ).Pare buna ideea. Poate sa incerci sa sudezi un pic armatura de interiorul tevii - cat iti ajunge electrodul, ca sa fii sigur ca nu se desprinde in timp de la vibratii. Ar trebui experimentat. Nu stiu cum se comporta cimentul in cofrag. Ipsos-ul de exemplu isi modifica volumul. Cel de turnat in matrite stiu ca e special. Nu stiu cum e cu cimentul. Poate stie alt user... Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Nu se poate compara asta cu a mea care e de 10 ori mai subtire in carne. Cu cateva adaptari asta cred ca se poate folosi si la lucrari mai usoare de frezat.Am si o freza mica. Oricum ar fi greu de pus o masa in cruce, nu prea e spatiu... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 ...Din pacate va trebui sa-i tai axul la un moment dat, pentru ca nu se ridica suficient de mult ca sa tin piese mai maricele in menghina...Asa ceva sa nu faci! Masina se poate inalta pe coloana. In partea din dreapta sus, se observa surubul de blocare pe coloana. Se desface cu o cheie pentru locase hexagonale, apoi cu capatul arborelui principal proptit intr-o piesa masiva mai inalta, se roteste mecanismul de actionare a avansului burghiului, ceea ce face ca intraga constructie sa se ridice pe coloana. Dupa inaltarea corespunzatoare, se strange din nou surubul de blocare pe coloana. Un alt mod de a mai castiga centimetri utili, este inlocuirea mandrinei universale prin burghie cu coada conica.Altminteri, se mai poate inalta soclul coloanei, prin introducerea unui distantier intre acesta si masa de fixare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum