emil.gabor Postat Februarie 18, 2021 Partajează Postat Februarie 18, 2021 Da , acele burghie nu sunt cobalt nici titanizate si clar nu se pot compara cu Hss laminat. Dar sunt si avantaje, de exemplu daca ca sunt mai putin casante si se rup mai greu. Daca piesa nu ii bine prinsa si o ridica ai toate sansele ca un Co8% sa il rupi. In mandrinele automate nu este prea bine sa pui burghiu mai mare decat marima maxima pentru care a fost construit, ele fiind cu autostrangere, fortele sunt prea mari si se strang prea tare si ai toate sansele sa le spargi... Link spre comentariu
BogdanH Postat Martie 1, 2021 Partajează Postat Martie 1, 2021 Va salut! in cele din urma am gasit un strungar dispus sa imi faca un ax nou. Am zis daca tot il fac nou sa il fac direct cu con B16 caci majoritatea burghielor pe care le am sunt standard ( fara con) si care sunt mari sunt deja strunjite sa intre intr-o mandrina de 13 mm. Urmeaza sa ma sune saptama asta pentru ax si sper sa iasa bine sa depasesc momentul. Dupa care urmeaza racirea burghielor - vreau sa fac un recipiend dedesubt cu o pompa de acvariu cu filtru care sa duca apa /lichidul de racire la burghiu. vedem ce iese... Link spre comentariu
CIBY2 Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 La 01.03.2021 la 10:43, BogdanH a spus: ... Dupa care urmeaza racirea burghielor - vreau sa fac un recipiend dedesubt cu o pompa de acvariu cu filtru care sa duca apa /lichidul de racire la burghiu. ... De ce nu o pompa de spalat parbrizul, alimentata de la 3 la 12V, reglabil? Gasesti recipientul si pompa in orice parc de dezmembrari auto. Link spre comentariu
BogdanH Postat Martie 5, 2021 Partajează Postat Martie 5, 2021 hmmm... nu m-am gandit! dar buna ideea! multumesc intre timp am ridicat axul de la strungar iar maine am in plan sa o pun la treaba! Link spre comentariu
spik Postat Martie 5, 2021 Partajează Postat Martie 5, 2021 Sunt tot felul de burghie... Cele de calitate se ascut fara probleme... Eu inca folosesc burghie de pe vremea lu Ceasca... Link spre comentariu
ryky Postat Februarie 2, 2022 Partajează Postat Februarie 2, 2022 La 17.02.2021 la 10:06, Faker a spus: Si eu am 2 buc G13 facute la Suceava, una folosita f putin la un semeteu, una fara motor si suport. Dar cel mai mult imi place sa gauresc cu un iosif ranghet preistoric. Are variator de turatie din fulie. Cu asta am gaurit fy32 in foaie de arc groasa de 1cm. Cea fara motor sta de cativa ani afara, daca o dau la fier vechi am sa o demontez si dau piesele mai bune cui are nevoie. Salut! Daca mai ai masina de gaurit,sunt interesat de axul central. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum