adrian lucian Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Spre rusinea mea am rezolvat problema (prin separarea volumelor) fara sa inteleg exact intimitatea fenomenului. Cert este ca in pasajele aglomerate in joase aparea sporadic o manjire a sunetului. Iluminind din lateral wooferele serie cu un stroboscop am surprins miscarea nesincrona a conurilor. La sugestia lui CBI am separat volumele. La legarea paralel fenomenul nu era asa evident.Oricum, de atunci, indiferent de topologie, separ volumele. Pot sa delirez o explicatie dar nu cred in ea. Teoretic, de la + la - , al doilea woofer serie vede semnal cu pi/2 in urma. Insa stim cu toti ca sensul de curgere al curentului e doar o conventie Putem sa stabilim noi aci ca de miine, sa fie invers, de la -la+ . Inca o observatie, miscarea anapoda era la wooferul de sus, niciodata la cel apropiat de podea, probabil diferenta de cuplaj cu mediu are un cuvint de spus. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Aha, interesanta observatia ca wooferul de sus era ce prezenta probleme. Un defazaj de pi/2 are corespunde unui filtru de ordin 1. Acum de ce numai cel de sus se comporta asa e greu de descifrat. Poate depinde si de banda reprodusa. Daca isi mai aminteste CBI poate intervine cu mai multe detalii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum