cata_124 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Sunt pe picior de a cumpara o pereche de boxe si nu sunt inca decis de ce modele sa aleg, dar ma gandesc sa le si construiesc .Imi place cum suna aceste boxe facute de acest individ in acest clip spune ca foloseste urmatoarele, gdn25/80/1 ,gdwk10/80/7 gdm16/80/1 si incinta 65L , nu specifica la cat este acordata si ce filtre foloseste .Poate simula cineva o incinta cu aceste difuzoare sa vadem ce arata graficele, la el in clip chiar imi place cum se aud Combinatia ar costa cam asa woofer-44 e , medii 31 iar la tweeter nu am gasit pretul, dar o fi si ala vre-o 20 e ,deci in total sa zicem cam 100 euro per bucata 200 euro numai difuzoarele fara filtre, asta e marea problema ca nu stim ce filtre a folosit, sa coste si alea cam iara 100 euro ambele.Ce ziceti se merita 300-350 de euro pentru un asemenea proiect? gasim ceva mai bun la banii astia pe piata.Mie imi plac ca suna bine pe cateva amplificatoare testate de el in diferite clipuri ba chiar si pe o combina audio suna demential.Astept parerile voastre. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Tipul pare un copil fara minte care se joaca cu un amplif vintage ,fara a avea nici o noima.Ma indoiesc ca incintele ar fi altceva decat o lada cu difuzoare.Tonsil are difuzoare bune,destul de ''permisive'' iar media folosita e preferata mea,la 94 db si 16cm diametru are ceva de spus,cu un timbru f placut dar asta nu inseamna ca daca le arunci fara cap intr-o cutie,ai realizat ceva bun.Nu te lua dupa o inregistrare postata pe net si ascultata pe boxele tale,e irelevanta.Daca nu ai experienta ,cauta un proiect cu difuzoare de la ei,proiect care sa fie complet(dimensiuni cutie,filtru,....). Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Cu GDN 25/60, ai:65L (dar poti urca pana la 75L), 42Hz, diam. tub 68mm/lungime 44mm, si graficul arata impecabil... pe asta l-am avut in program, dar pot face si cu .../80/1, daca vrei. Nu mai stiu de ce am ales eu GDN 25/60 atunci, mi-a placut mai mult per ansamblu, cred... Link spre comentariu
cata_124 Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Cu GDN 25/60, ai:65L (dar poti urca pana la 75L), 42Hz, diam. tub 68mm/lungime 44mm, si graficul arata impecabil... pe asta l-am avut in program, dar pot face si cu .../80/1, daca vrei. Nu mai stiu de ce am ales eu GDN 25/60 atunci, mi-a placut mai mult per ansamblu, cred...25/60/1 are 92 db cred ca deasta ai ales iar asta are 89 parca .Eu oricum nu cred ca proiectul lui este facut asa aiurea cum spune mai sus colegul nostru, eu cred ca sunetul spune ceva, ca doar nu este scos din burta, este data de acele difuzoare in acea incinta uite un clip unde suna mai bine si dati la el ca mai are alte teste si cu yamaha si pioneer sau sony pe aceste boxe.Iar incintele alea daca le finiseaza bine si le da 2-3 straturi de grund si vopsea neagra mat sau chiar si cu lac vor arata demential ,parerea mea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Cu GDN 25/60, ai:65L (dar poti urca pana la 75L), 42Hz, diam. tub 68mm/lungime 44mm, si graficul arata impecabil... pe asta l-am avut in program, dar pot face si cu .../80/1, daca vrei. Nu mai stiu de ce am ales eu GDN 25/60 atunci, mi-a placut mai mult per ansamblu, cred...25/60/1 are 92 db cred ca deasta ai ales iar asta are 89 parca .E o alegere mai buna, si pentru 3 euro in plus..................... am o singura sugestie, fa un efort si incearca ceva cu GDN 30/100/11, incintele vor avea acelasi pret, dar, pentru niste euroi in plus, rezultatul final e mult peste...Pui media GDN 20/40, si GDWK 10/80/19 - 8 OHM...P.S. Daca le faci din mdf, le adezivezi bine, le chituiesti, le dai un grund, cred ca si o vopsea d-aia nenorocita daca dai pe ele, si e data la pistol, arata foarte bine. Daca mai e si mata, cu atat mai mult... Link spre comentariu
cata_124 Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Pai chestia nu este de 3 euro sau 6 cat este diferenta intre ele si ca ala are cu 20 w peste cel de spui tu 60 vs. 80, stiu si eu ca 3 db conteaza dar si puterea conteaza , plus de asta poti simula o incinta cu ce ai zis tu mai sus sa vedem cum ar arata :P .Tu la costuri te refereai ca, costa cu 3-5 euro mai mult dar este vorba de alta incinta si alte calcule, mie mi-a placut proiectul ala, pentru casa este ok de 10", .Mie unu mi-ar place si de 2x8' ce zici ar merge ceva facut cu 8" de aici pe 2 cai cu 2 basi de 8? si este si mai simplu cu filtrele pe 2 cai , ia vezi vrezi vre-o posibilitate Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Ai avut ocazia sa asculti incinte standfloors de 90dB/8ohm, pe amp. de calitate, sursa CD, dat la un nivel corespunzator unei puteri de 60w x 2? E o intrebare serioasa...Daca nu ai avut ocazia, iti spun eu, in camera de 30mp, iti ies ochii... 80-100W, tot cam p-acolo...Acum, cu cat sensibilitatea e mai mare, cu atat sunetul e mai bogat in detalii, in special la niveluri corespunzatoare unor puteri mici, atunci cand asculti noaptea, in surdina, ca sa te relaxezi... daca dai in ele ca la balamuc, 90-92dB, tot un drac, compensezi prin putere, daca ai rezerve... in schimb, un plus de suprafata radianta, e un avantaj. Eu nu ma consider un audiofil desavarsit, nu am nici varsta, nici starea mentala, nici timpul, si nici cultura. In general ascult muzica destul de agresiva, si la niveluri foarte ridicate...Ca un fapt divers, este foarte importanta si maniera in care spatiul este tratat acustic. Daca e de vreun fel, bineinteles... Link spre comentariu
cata_124 Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Am ascultat niste boxe cu un spl de 96 db dintr-o sursa din care redam prin coaxial, de pe un dvd si cu un reciver sony , acum nu pot sa spun ca boxele erau hi-fi si mai de graba cam pentru auditii, si erau dotate cu basi blue tech lw1203, reciverul nu era cine stie ce de grozav ,dar 3 db in plus ,este cam dublu de putere la un difuzor cu 3 db mai putin , folosind aceeasi puter spre exemplu 20 w cel cu 3 db mai mult se aude ca ala la putere dubla adica vre-o 40 w. si camera mea are nici 12 mp, asa ca as face si de 2x8" dar inca nu sunt hotarat Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 "Calitatea" unui traductor sta intr-o suma de caracteristici, care, impreuna, spun ceva despre acel traductor. Fiecare traductor este conceput pentru o aplicatie anume, clara. Spre ex. Blue Tech-ul nu coboara atat de mult, precum 30/100/11. Da, are capabilitate in putere mai mare, un spl mai mare. Un spl mai mare, dar nu neaparat in toata banda reprodusa, asta-i clar... Problema trebuie privita in ansamblu... Problema cu 2x8" sta in impedanta ansamblului. Sa legi in serie este nerecomandat, difuzoare de 8" cu bobina duala, mai rar, de 16ohm si mai rar. Ramai in situatia in care vei avea o incinta de 4ohm, iar asta restrange optiunile cand vine vorba de un amplificator potrivit... P.S. Daca ar fi sa ma intrebi pe mine e un plus, te indreapta catre amp. vintage de ani '90, iar asta nu e deloc rau. Daca ma tai in secunda asta, n-as cumpara altceva... "Trebuie sa ai grija ca boxele de 4 omi are distorsiuni mai mari decat cele care are 8 omi..." Joke... Link spre comentariu
cata_124 Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Pai si eu tot amplificatoare sh. caut pe tranzistoare din ultimii 20 de ani sau poate chiar si 25, specificam in postarea amplificatoarelor cum ,ca pe mine ma intereseaza in mod principar amplificatoarele Yamaha mi-au placut multe modele si mi se par destul de bine construite si am vazut ca sunt laudate pentru omul de rand, ca si eu daca as fi un mare audiofil sa imi permit un amplificator pe lampi de 3000 de euro si boxe de alte mii probabil ca as fac-o dar pentru ce ne trebuie noua prin casa cred ca nu ar trebuii sa depasasca 1000-1500 lei amplificator+ boxe ma refer aici la sh. hais a zic cu bataie maxim 2000 de lei.Mai mult nu are rost si nu se merita, ca sa nu zic ca pentru camarutele noastre de apartament poti face o mica linie de 30-40 w chiar si cu 500-600 de leu boxe+statie , dar acum depinde ce doreste fiecare, cam asa s fi si eu sa invstesc undeva in jur a 1000 de lei , jumatate pentru fiecare, si sunt o gramada dastea in jurul a 50 w mai ales boxe modele mai vechi cu greu depasesc 50-60 w rms la 8 ohm. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Cu multa atentie si o picatura de noroc, gasesti fara probleme, si amp. si incinte, cu un pret total de 1000 ron... iti recomand cu multa caldura Onkyo A-8630, neumblat, of course... Link spre comentariu
cata_124 Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Si alte modele de amplificatoare mai poti sa imi recomanzi? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Sony TA-E80ES + TA-N80ES... Ce buget maxim? Pt. 500-600 ron, Sony TA-F500ES, Onkyo Integra A8650, Marantz PM-72... sunt f. multe. Daca nu cauti in baza nevoilor/preferintelor personale, e greu sa dai sfaturi... Link spre comentariu
cata_124 Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Cam asa, eu am vazut destule intre 300-600 ron, unele multe pe la 400-500 si o gramada de modele, deasta eu ma axasem pe yamaha parca mi-a placut mai mult sunt si mai aratoase asa nu stiu cum sa zic, si in general am o parere buna, am vazut si ceva sony am inteles ca modelele TA ar fi cele mai reusite, si cateva technics mi-au placut dar am inteles ca unele chiar au probleme am vazut unele comentarii, mi-au placut de la yamaha modelele ax in special si sunt chiar foarte puternice unele modele ajung si la 130 w in 8 ohm au destule modele de 60-90-100-105-110 w in 8 ohm.deasta ma orisem la yamaha , din gama celorlalte mai putine.:)Si multe se invart pe la preturi intre 400-600 ron. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Problema cu 2x8" sta in impedanta ansamblului. Sa legi in serie este nerecomandat, difuzoare de 8" cu bobina duala, mai rar, de 16ohm si mai rar. Ramai in situatia in care vei avea o incinta de 4ohm, iar asta restrange optiunile cand vine vorba de un amplificator potrivit...De ce e nerecomandat sa legi difuzoarele in serie? Am invatat si eu acum ceva timp de la altii ca e chiar recomandat ptr ca prin ambele difuzoare va trece acelasi current spre deosebire de varianta conexiunii paralele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum