Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuire condensatori

Vizitator Liviu Mic

Postări Recomandate

Vizitator Liviu Mic

La inlocuirea condensatorilor din aparatele de radio cu tuburi ce tip de condensatori din cei ce se gasesc acum sunt recomandati a se pune ? Nu ma refer la electrolitici.Multumesc!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• validae

1

• remus68

1

• stefanstudio

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Liviu Mic

Ma refer la condesatoarele fixe din aparatele anilor 1930-1970 cu hirtie ,plachete,textolit si alte tipuri care se foloseau in ani aceia montate in circuitele de grila si anodice a tuburilor. In locul acestori condesatori care se recomanda a se folosi din cei ce se fabrica acum ceramici, stiroflex,etc. care se gasesc acum pe piata.Multumesc!

Link spre comentariu

Cond cu hîrtie trebuie schimbaţi obligatoriu, la fel şi unii dintre cei ceramici, dar ăştia mai mult ptr toleranţa lor proastă. Nu umbla la cei din ''textolit'', în realitate sînt cu mică argintată, foarte stabili şi buni.

Link spre comentariu
Vizitator Liviu Mic

Va multumesc pentru indicatii,o sa fac comanda de condensatori si o sa incerc sa iau aparatele pe rind la revizuit am 26 de aparate dar si iarna mai este altceva nu am de lucru. Cu stima !

Link spre comentariu

Dacă faci restaurări cît mai aproape de starea originală a aparatelor, poţi să demontezi unii dintre cond vechi, mai ales electroliticii în carcasă de aluminiu sau carton căpăcit cu răşină sau zmoală, dar şi cei cu hîrtie în tuburi de carton căpăcite cu zmoală sau parafină şi să introduci în interior cond moderni, de calitate.Găseşti pe net exemple interesante.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări