RockDok Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 O metoda de a lichida stocul de PCL-uri ar putea fi schema atasata. La proiectarea Tr1 voi folosi un Ra de 3.25k. Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Alimentare + cablaj. Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 E gata vreun canal ? Ar fi interesant de testat.Imi place cum sunt pozitionate triodele in schema.Exista cuplajul capacitiv local in lampile finale intre anozii triodelor si catodul pentodelor(V3 si V4),se poate traduce prin o reactie locala. Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Inca nu este gata nici un canal, am de desenat cablajul si de rezolvat transpunerea desenului cablajului pe cupru. Nu am lucrat cu pina acum cu foliile folosite la asa ceva. Oricum sursa prima data. Desi tensiunea limita filament-catod la PCL82 este de 200V voi ridica Uf la 100V fata de masa. Pentru cei care ignora indemnul "Nu faceti ca el !" atrag atentia ca Ua , fara sarcina, sare mult peste tensiunea de lucru a condensatorilor de filtare. Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Schema revizuita si cablajul. Se intimpla ceva cu lampile daca se deconecteaza Tr1? Trebuie sa modific sursa astfel incit sa includa divizorul de tensiune care sa urce Uf fata de masa cu 100V. Punctul comun de masa va fi piciorul C21 din SMPS care va fi legat si la carcasa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Imi place ideea aceasta de dublu SRPP comandat push-pull fiindca micsoreaza impendanta transformatorului de iesire si practic componenta continuua este nula, cred ca metoda se poate aplica si unui dublu SEPP, trebuie vazut...Lucrezi foarte mult la proiectarea cablajelor, sint ordonate si cu reguli precise de proiectare, felicitari pentru acest lucruNu cred ca se intimpla nimic daca deconectezi transformatorul, cel mai bine ar fi sa testezi practic montajul cu o sursa prevazuta cu limitare de curent pregramabila iar filamentele ar trebui alimentate separat pt siguranta in functionareDeterminarea impendantei OT ar putea fi o problema, apreciez ca poate fi in jur de 1,5K dar doar in urma unor teste merita proiectat si construit, daca ai locui mai aproape de Arad te-as putea ajuta... Link spre comentariu
valica Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Schema revizuita si cablajul. Se intimpla ceva cu lampile daca se deconecteaza Tr1? Trebuie sa modific sursa astfel incit sa includa divizorul de tensiune care sa urce Uf fata de masa cu 100V. Punctul comun de masa va fi piciorul C21 din SMPS care va fi legat si la carcasa. Foarte frumos, imi puteti spune ce soft folositi pentru cablaj? Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Corel, nu merge chiar greu, copy-paste "rules". M-am saturat de creon si hirtie cu patratele. Dupa cum am mai spus vreau sa vad cum reusesc sa transpun desenul pe cablaj. Un prim experiment va fi cu sursele pe simplu placat dupa care acest cablaj pe dublu. Am facut rost de niste "Press-n-Peel" dar imprimanta (laser), desi proaspat incarcata, nu-mi tipareste asa cum vreau eu. Trebuie sa rezolv de ce este prea "light" imprimarea.Nu prea inteleg cum adica sa alimentez separat filamentele. Am spus ca le voi aduce la 100V fata de masa. Multumesc pentru oferta, acum sint cu un picior in Oradea si cu celalalt inTimisoara, dupa ce termin montajul poate finisam si trafurile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Doua infasurari de filamente izolate intre ele, unul alimentaza tuburile din parte de sus a SRPP-ului iar celalta infasurare parte de jos Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Nu sint sigur ca ar trebui alimentate separat fiindca tensiunea limita filament-catod la PCL82 este de 200V. Nu cred sa depaseasca 300V catodul V3B si V4B astfel incit sa apara mai mult de 200V intre catod si filament. Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Neobisnuit etajul defazor.La prima vedere un defazor cu cuplaj catodic cu marirea rezistentei dinamice din catod.Dar nu vad rolul R13 legat la anod. Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Astfel V3A si V4A au aceeasi tensiune pe grila si nu se dezechilibreaza diferentialul. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Asa se face etajul diferential cuplat direct cu etajul de intrare , nu e nimic neobisnuit Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Astfel V3A si V4A au aceeasi tensiune pe grila si nu se dezechilibreaza diferentialul.Acum este clar.Imi place aceasta configuratie,eu as folosi alte tuburi pe care le am insa ar trebui sa stiu cum se ia Raa. Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Cind spui Raa te referi la primarul Tr1? nu de alta dar nici eu nu am habar inca ce valoare ar trebui sa fie astfel incit voi incepe cu valoarea de catalog pentru Ra la 170V dar ceva imi spune ca ar fi bun si un Ra/2 aceasta fiind confirmata si de catre Popa Marius cu citeva postari inainte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum