Vizitator badrian82 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Buna ziua,Detin un amplituner Pioneer SX-R9 pe 110 V, 50/60 Hz (alimentat cu un transformator toroidal 220 - 110 V, 350 VA) care are 2 probleme ce ma deranjeaza si la care as dori sa gasesc solutii.Prima dintre acestea ar fi ca transformatorul bazaie odata ce se incalzeste aparatul (cam dupa o ora de functionare, probabil si datorita faptului ca se afla intro incapere cu temperatura de 9 gr. C). Transformatorul e cu tole E+I sudate intre ele, si se pare ca a fost imersat intrun lac candva. De asemenea tolele sunt infasurate intro banda de tabla si mai apoi introduse in carcasa metalica a trafului.Cum pot scapa de bazait? (imi cer scuze pt calitatea imaginilor)A doua problema ar fi ca simt o oarecare tensiune pe carcasa frontala a aparatului. In interior, la testarea cu un creion de tensiune, prezinta tensiune pe transformator si toate partile metalice (carcasa, radiator etc.). Pe carcasa frontala insa nu mi s-a aprins creionul, desi prezinta acea vibratie. Daca scot transformatorul din carcasa, am tensiune doar pe acesta, iar vibratia pe carcasa frontala ramane. Am masurat voltajul cu un aparat de masura (un contact pe carcasa/transformator si altul pe impamantarea de la prize) insa mi-a aratat doar 0,2 Vac.Ce pot face in acest caz? E normal sa faca asa?Multumesc! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Da, e normal să ai o tensiune parazită pe carcasă, deoarece nu e legat ampliful la pămînt, e separat de reţea prin acel trafo 220/110V. Încearcă două metode:1. Pune cîte un cond de 10...22nF/1kV tip mkt între firele primarului şi secundarului trafo adaptor şi roteşti ştecherul în priză să găseşti poziţia în care dispare acea tensiune parazită.2. Leagă la pămînt carcasa amplifului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum