Ionut Remus Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Pentru cei care au folosit DAC-ul TDA1543, as vrea sa stiu : 1. daca e necesar un preamplificator pe iesire sau poate sa ramana fara? (il voi folosi impreuna cu un TDA7318)2. am citit pe net ca mai multe CI-uri puse in paralel e mai bine, de ce? (vreau sa folosesc cate 2 in paralel pentru fiecare canal) Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Sînt multe mituri şi păreri din stomac pe net, e un dac foarte simplu şi ieftin, nu vei scoate performanţe extraordinare cu el, spre deosebire de 1541. Evident că are nevoie de un etaj la ieşire. Aici mai găseşti unele detalii despre dac-urile Philips: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=35&t=96573 http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=216&t=128500 Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 1. Daca faci conversie pasiva, poti avea la iesire in tensiune, suficienta sa ataci o intrare de linie a unui amplificator. Daca faci conversie cu operational, la fel poti iesi fara probleme fara buffer. La conversia cu trafuri e un pic altfel treaba; nu prea merge fara buffer deoarece afectezi impedanta reflectata de transformator. 2. TDA1543 primeste I2S, deci scoate L+R; ca sa folosesti 2 pe canal, adica sa scoata L+L si R+R nu este foarte simplu. Cel mai usor este sa faci piggyback, paralel sau balanced; in toate cazurile vei avea din fiecare TDA1543 L+R sau L+R inversat - daca folosesti balansat. Arunca un ochi aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=26&t=96980&p=1032484&hilit=tda1543#p1021725 Eu as ierarhiza, subiectiv, solutiile cam asa: 1 1xDAC pe canal - vezi TDA1540 si altele 2 1xDAC comun ambelor canale L+R - vezi TDA1543, tda1541, PCM63 etc. 3 2xDAC pe canal pentru balanced - solutie hi-end 4 nXDAC pentru ambele canale pentru paralel - raspindita de mitul TDA1543 5 nxDAC pentru ambele canale pentru piggyback - raspindita de DDDAC si altii Primele 2 solutii sunt sfinte. A 3-a e Buna daca folosesti iesire XLR. A 4-a e greu de implementat corect. Si balanced si paralel au avantaje dar si dezavantaje. Piggyback este un "short-cut" al implementarii paralel, nascut din proasta intelegere a functionarii acestor DAC-uri (am folosit si eu... din pacate). Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 m-am lamurit, multumesc pentru raspunsuri! Intre timp am cautat ceva mai multe pe net si cred ca am sa raman cu DIR9001 si in loc de TDA1543 am sa folosesc WM8740 unde pe iesire am sa pun un filtru low-pass de ordin 2 care o sa-mi converteasca din balanced in unbalanced! Am gasit unde le pot cumprara si sunt relativ ieftine! Din datasheet WM-ul mi sa parut mult mai bun decat TDA-ul...voi ce parere aveti? Inca sunt "nou" in partea de DAC dar am inceput sa le inteleg ceva mai bineMai imi face cu ochiul si PCM2902 care este si USB, care il pot alimenta direct din mufa USB si cu un releu sa ii fac adaptarea la DIR9001 , sau sa ma orientey la PCM2706 care are si I2S ,desi nu scrie nimic de 24 bit, ceea ce ma lasa sa credca e doar de 16, iar eu vreau de 24, ca si PCM2902 de altfel?Rog un moderator daca se poate schimba titul in "Info DAC" sau altceva ca deja nu mai e vorba numai de TDA1543 Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Variantele cu PCM suna cam ca TDA1543. PCM se poate implementa si ceva, ceva mai bine, acum depinde ce sunet astepti (cauta ce a facut Pedja).La DAC-uri conteaza foarte mult implementarea. Pot fi mama specificatiilor pe hirtie, implemetat banal, va suna banal (sau prost, depinde de etalon sau asteptari...)Ca sa iti faci mina incearca cu PCM, cea mai simpla implementare.PS. Incearca sa asculti WM8740. Pe mine nu m-a impresionat sunetul. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 am avut candva o placa de sunet Creative pe PCMCIA si acum o luna am desfacut-o (de la uzura si neatentie mi sa rupt mufa din ea, placa mai exact) si are 2 WM-uri , unul 8768 (DAC-8 Channel) si unul 8775 (ADC-4 Channel), de atunci m-am hotarat sa strang ceva informatii despre DAC-uri, dar din cate tin eu minte suna destul de bine.Ma gandeam eu sa ma folosesc de ele dar eu am nevoi doar de 2 canale si la cat de apropiati sunt pinii nu stiu daca pot sa dezlipesc, de lipit nu ar fi o problema dar de dezlipit imi trebuie rabdare mare si mai bine astept pana imi vine cheful sa le dezlipesc decat sa le stricO intrebare...care e DAC-ul care la-ti ascultat si a fost cel mai OK? Link spre comentariu
atupi Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Cu rezerve in ce priveste implementarea mie mi-ai placut:PCm1794tda1541Urmeaza sa testez si eu un Ak4396 si un ES9023. Link spre comentariu
Vizitator paradoxman Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 stie cineva de unde pot face si eu rost de 1-2 buc. DAC ES9023? Link spre comentariu
atupi Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Din cate stiu DAC-urile ESS nu sunt usor de cumparat astia de la ESS avand un marketing mai ciudat. Cel mai usor este sa cumperi de la chinezi un DAc simplu care contine un ESS. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum