Vizitator marcelush12 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Buna ziua dragi colegi Vreau sa imi construiesc 2 boxe - 3 cai, tip coloana undeva la 120W-150W (chiar si 100W e ok). Proiectul va fi luat de pe site-ul Visaton. M-am gandit la cateva modele: http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html Cutiile le asamblez singur (in prealabil le tai din placi MDF la un atelier de mobila din sos Morarilor). E vreo problema daca asamblez placile cu ajutorul unor holzsuruburi? Sau trebuie neaparat sa le lipesc cu aracet? MDF de 19 mm este suficient sau trebuie sa fie placaj mai gros? Aveti idee de unde pot lua niste izolator fonic de interior? Cred ca minet ii spune Am in plan cateva tipuri de difuzoare: Visaton (nu prea e de gasit prin Romania), Monacor (am observat ca il avem pe Domnul Vasile care ar putea sa ofere niste preturi), SAL, Blue Tech, etc Din cate am observat, Monacor ofera o calitate foarte buna la un pret competitiv. Am fost la un magazin pe Maica Domnului, unde mi se oferea un set de difuri SAL: bass 120 W RMS (25 cm diametru) + medii de 60 W RMS si un Tweeter de 60-80 W RMS + filtru 3 cai la vreo 350 lei setul pentru o boxa. Mi se pare foarte bun pretul. Nu imi aduc aminte exact modelele de difuzoare Ar trebui sa renunt la SAL - sa merg pe Monacor? Daca exista cineva care poate sa imi faca niste recomandari de difuzoare potrivite + filtre pentru acest proiect mi-ar fi de mare ajutor. daca ar fi dupa capul meu as merge pe difuri SAL cu specificiatii identice sau apropiate cu cele din proiectul de la VISATON Bugetul meu pentru cele 2 seturi de difuzoare + filtre este undeva la 800 Lei. Cu stima, Link spre comentariu
Vizitator marcelush12 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 vin cu o completare: boxele se leaga la un receiver 5.1 yamaharxv 373 cu approx 100 w pe canal cica - prin hdmi.cam 50% filme, restul muzica si jocuriacum am un sistem genius dar nu imi place sunetul. in filme pare ok dar la muzica sucks Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... itung.html Prima problemă e că alte difuri decît cele din proiectul firmei, vor suna diferit, avînd alte caracteristici. Deci e musai să le foloseşti pe acelea, sau foloseşti alte proiecte de cutii, ptr ce difuri cumperi. Ptr acea sculă Yamaha, să foloseşti numai boxe de 8 Ohmi. Link spre comentariu
Vizitator marcelush12 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Exact modelul Classic VISATON mi se parea si mie cel mai potrivit Link spre comentariu
tudoraudio Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Trebuie neaparat lipite(daca folosesti si holzsuruburi cu atat mai bine). Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Exista Visaton in tara - in Cluj. In aceeasi clasa gasesti si Ciare - in Ploiesti, Unitra - tot in Cluj, si SBA, si Silver Flute, si altele.Problema este bugetul - cu 800 lei nu ai cum sa faci 2 boxe pe 3 cai cu difuzoare si filtre decente. Poti lua difuri Sal, sau alte chinezarii chiar mai ieftine, dar eu zic ca nu merita munca.Mai bine ramai la Visaton / Monacor / Ciare si maresti putin bugetul.Cu 800 lei poti lua difuzoarele, va mai trebui sa pui ceva pt cutii si filtre.Filtre bune nu gasesti, trebuie sa le faci singur, dar chiar si asa tot te ajung 2-300 lei piesele.O varianta ar fi sa faci 2 monitoare /sateliti de calitate bunisoara (pe 2 cai), si ulterior sa adaugi 2 woofere (in cutii separate).O a treia varianta ar fi sa cumperi 2 incinte 3 cai SH, foarte bine alese. Link spre comentariu
Vizitator marcelush12 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Cel de pe Morarilor imi cere 400 lei pe cutii. As putea sa iau materialul si sa le asamblez eu dar probabil ca e mai bine sa le faca meseriasul la fata loculuiFiltrele - am un prieten foarte bun in POPESTI LEORDENI, care e electronist si ar putea sa imi faca el filtrele. Pe site la Visaton sunt schemele filtrelor - e banal pt el sa le faca din schema respectivaDifuzoare - pe astea chiar trebuie sa le cumpar,,, si vreau sa le folosesc in boxele astea niste ani. De aceea intreb: daca folosesc alte difuzoare echivalente (de exemplu SAL), in detrimentul celor din proiect (adica VISATON) chiar va fi asa mare diferenta? Link spre comentariu
bobinatorul Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Izolator fonic poti cauta prin piete sigur vei gasi.Eu am gasit vatelina deaia sau cum i-o spune de se baga in pilote chiar la mine in piata la Berceni http://imageshack.us/a/img543/5403/fotografie0255g.jpg Link spre comentariu
Vizitator marcelush12 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Hmmm - am vorbit cu 2-3 persoane si acum am indoieli cu privire la acest proiect. Ceva echivalent ca bani si performante este:Magnat Monitor Supreme 800 160 W RMS si 2.5 cai (cam 500 lei boxa) si Magnat Monitor Supreme 1000 (cam 700 lei boxa) 180 W RMS si 3 caiAm ales la intamplare un brand de care am mai citit / auzit.Daca as alege sa fac boxele din proiectul de mai sus cu difuzoare SAL, as iesi la aceeiasi bani. Intrebarea este: merita munca si riscul de incepator? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 ...Difuzoare - pe astea chiar trebuie sa le cumpar,,, si vreau sa le folosesc in boxele astea niste ani. De aceea intreb: daca folosesc alte difuzoare echivalente (de exemplu SAL), in detrimentul celor din proiect (adica VISATON) chiar va fi asa mare diferenta?Ce nu ai înţeles din ce ţi-am spus mai sus? Fiecare dif e diferit şi ca model şi ca exemplar, dar măcar cele de acelaş model au caracteristici apropiate. Alte difuri, de la altă firmă au altă construcţie, alt magnet, suspensie, greutate a conului... etc.Trebuie recalculate cutiile şi acordate în final, la fel ca un instrument. Link spre comentariu
Vizitator marcelush12 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Multumesc ZAL - am inteles acest lucru.Tot am neclaritati. Sa presupunem ca imi iau intai difuzoarele - dupa aceea imi dau doctoratul ca sa caluclez incintele si basul - ma apuc de munca si dupa vreo 1200 - 1400 lei si multa munca imi ies niste boxe.Intrebarea este - niste boxe MAGNAT (ca in exemplul de mai sus) ar fi mai bune decat incintele pe care le-as construi eu ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Cineva cu multa bunavointa poate sa-ti calculeze valorile dimensionale ale incintei, fct. de parametri, in max 20 min... asta daca iti pare foarte complicat.Despre ce Magnat e vorba? Link spre comentariu
Vizitator marcelush12 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Magnat Monitor Supreme 800 160 W RMS si 2.5 cai (cam 500 lei boxa) si Magnat Monitor Supreme 1000 (cam 700 lei boxa) 180 W RMS si 3 cai Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Dacă vrei să clonezi nişte boxe existente e destul de greu, trebuie alese difurile cu multă grijă şi ajustată cutia şi filtrul. Pe de altă parte, boxele gata făcute te scapă de multă bătaie de cap, însă depinde totul de cîţi bani poţi să bagi în ele. Există şi varianta cu boxe la mîna a doua foarte bune sau cu mici defecte, în general cond electrolitici din filtre (excludem pe cele cu difuri arse). Cu ceva îndemînare şi cîteva piese schimbate, se pot recondiţiona. Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Tot am neclaritati. Sa presupunem ca imi iau intai difuzoarele - dupa aceea imi dau doctoratul ca sa caluclez incintele si basul - ma apuc de munca si dupa vreo 1200 - 1400 lei si multa munca imi ies niste boxe.Intrebarea este - niste boxe MAGNAT (ca in exemplul de mai sus) ar fi mai bune decat incintele pe care le-as construi eu ?Decat niste boxe care le faci TU, DA, sunt sanse sa fie mai bune magnat, DAR daca boxele sunt facute de cineva "care stie cat e ceasul" si nu de un electronist care repara monitoare, cu siguranta boxele DIY ar fi mai bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum